Zápasové menu

Litoměřice na domácím ledě ztratily body s týmem Mostu. Podle papírových předpokladů mělo jít o jasnou záležitost ve prospěch kališníků, ale hosté jim udělili lekci ve využívání přesilových her. Nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých už Litoměřičtí zvítězili zásluhou vítězného nájezdu Jana Kloze.

13. kolo

4:3sn

1:0, 2:3, 0:0 - 1:0

HC Stadion Litoměřice - HC Most

Branky a nahrávky: 16. Hašek (Loskot), 26. Drábek (Hašek), 28. Hašek (Loskot, Belay), 65. Kloz - 21. Havlíček (Žejdl, Charousek), 32. Krejčí (Žejdl), 37. Tauš (Havlíček). Rozhodčí: Čech - Klein, Skopal. Vyloučení: 8:11, navíc Nedrda (MOS) OT za nesportovní chování. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1330. Střely na branku: 60:31.

HC Stadion Litoměřice: Salfický (Meravý) - Kříž, Hora, Gula, Holomek, Drábek, Smetana, Ketner, Tůma - Kloz, Šinágl, Tvrzník - Loskot, Belay, Hašek - Horčička, Slížek, Gengel - Kafan, Hlusička, Novák

HC Most: Melichar (Škubal) - Šulc, Charousek, Martinec, Krejčí, Hanzl, Havelka, Brožovský, Panuška - Tauš, Havlíček, Žejdl - Slavíček, Přeučil, Ondráček - Mavrojanidis, Bauer, Rudovský - Nedrda, Divíšek, Andres

Litoměřičtí byli už před samotným zápasem výrazným favoritem a rozhodli se svou roli od první minuty potvrzovat. Mostecká obrana nebyla v začátku zápasu pro hráče Stadionu přílišnou překážkou, svědčil o tom i poměr střel 20:6 v první třetině ve prospěch domácích.

Z množství šancí Litoměřic se v prvním dějství ukázala jako gólová pouze jedna jediná. Loskot viděl volného Jaroslava Haška před Melicharem a ten bekhendovým blafákem otevřel skóre. Mostecký brankář rozhodl o tom, že z vysokého počtu střel domácích hráčů už neskončila do první přestávky za jeho zády ani jedna. Nebezpečný byl zejména útok Martina Belaye. Hosté se málem radovali z vyrovnání a přitom se o něj nemuseli ani sami zasloužit. Salfický při rozehrávce trefil svého spoluhráče Drábka a kotouč se jen těsně neodrazil do litoměřické branky.

Vstup do prostředního dějství a vůbec celý zbytek hrací doby ve druhé třetině byla lekce z produktivity v podání Mostu. Nejprve se již ve 21. minutě prosadil po brejku Michael Šulc bekhendovým blafákem. Litoměřičtí se poté dostali do dvoubrankového náskoku po dvou pohledných gólech. Václav Drábek projel do útočného pásma a po mohutném nápřahu trefil přesně pravý horní růžek. Druhého gólu se po další povedené akci dočkal Jaroslav Hašek, který měl po Belayově přihrávce před sebou prázdnou branku.

O vyrovnání skóre rozhodly přesilové hry. Litoměřičtí měli sice dvě přesilové hry 5 na 3, ale ani jednu nevyužili, na druhé straně Mostečtí dvě početní výhody proměnili ve dva přesné zásahy. Ve 32. minutě obránce Daniel Krejčí prostřelil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. V úvodu 37. minuty upravil na 3:3 po dvou třetinách Zdeněk Tauš z bezprostřední blízkosti Salfického branky.

Dobře rozehrané utkání nakonec nedopadlo pro Stadion tak, jak si jeho hráči i příznivci představovali. Domácí se již nedokázali vrátit do vedení. S přibývajícími minutami už neměli takovou převahu jako na začátku duelu. Vítězství mohli dokonce ukořistit Mostečtí po několika velkých šancích. Ondráček se několikrát objevil před Salfickým, který měl co dělat, aby uchránil pro Litoměřice alespoň vyrovnaný stav.

Do třetí sirény už branka nepadla a na řadu přišlo prodloužení. V něm mohl rozhodnout již po dvaadvaceti sekundách Ondřej Havlíček, ale Salfický jeho průnik ustál. Za domácí se mohl v nastaveném čase trefit Hašek, který byl sám před Melicharem, gól na holi měl i Loskot či Kříž.

O konečném dělení bodů rozhodl až penaltový rozstřel. V něm se trefili hráči na obou stranách, ale zatímco za hosty Havlíček pouze jednou, Jan Kloz vyzrál na Melichara hned dvakrát a vystřílel tak pro Stadion druhý bod. Litoměřice tak po samostatných nájezdech zvítězily nad Mostem 4:3, což ale není přesně to, co si před utkáním slibovaly.

Ohlasy k utkání

Jindřich Setikovský – HC Stadion Litoměřice
Dnes jsme zbytečně ztratili bod. Ve dvou třetinách jsme byli lepší mančaft. Soupeře jsme jasně přestříleli a ve druhé třetině jsme vedli 3:1. Poté jsme měli dvě gólovky, kterými jsme mohli rozhodnout zápas. Málo chodíme před bránu a naše střely z dálky by měl každý slušný gólman chytit. Taky jsme udělali asi čtyři zbytečné útočné fauly, které nechápu. Soupeř toho využil a snížil. Pak jsme dostali šanci dlouhé přesilovky 5 na 3, ale v ní jsme vystřelili tak jednou, možná dvakrát, což je prostě ostuda. Před bránu snad chodí jen Honza Kloz, akorát mu to tam ve hře nepadá. Ve třetí třetině jsme se už báli o výsledek a vyhráli jsme tak až po samostatných nájezdech. Za stavu 3:1 jsme měli zápas pod kontrolou, ale zbytečně jsme ztratili bod. Remíza byla způsobena útočnými fauly z naší strany a totálně nepovedenou přesilovkou 5 na 3.

Lubomír Jandera – HC Most
Pro nás to bylo těžké utkání, protože jsme museli bodovat. Nakonec máme bod, ovšem Třebíč překvapivě porazila Ústí, a tak to pro nás nic neřeší. V první třetině se nám nic nedařilo a netlačili jsme se před bránu. Ve druhé třetině jsme udělali dvě individuální chyby, a to se nám nesmí stávat. Přesilovky nám ze začátku moc nešly, a tak jsme předevčírem sestavili dvě nové formace. Měli jsme na to dva dny, ale naštěstí nám to tam spadlo a vrátili jsme se tím do zápasu. Ve třetí třetině to už bylo kdo s koho. Pět minut před koncem jsme dostali další dvě přesilovky, měli jsme tam tutovky, takže to pro nás mohlo dopadnout mnohem lépe. V nájezdech nás potopil Honza Kloz stejně jako v baráži před dvěma roky. Nájezdy jsou o štěstí a Litoměřice byly šťastnější.