Zápasové menu

V dalším domácím zápase přivítali hokejisté Stadionu Litoměřice na svém ledě tým Benátek nad Jizerou. Soupeř po vyhrané první třetině dokázal dovést zápas i do vítězného konce, Litoměřice jsou bohužel bez bodu.

9. kolo

3:4

2:3,0:0,1:1

HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou

Branky a nahrávky: 14. Horčička (Hora, Drábek), 18. Hlusička (Novák), 59. Kloz z ts - 4. Skořepa (Klimt, Weiss), 15. Král (Pabiška, Skořepa), 19. Skalický (Kouřil, Niko), 42. Liška (Pavlů, Pabiška). Rozhodčí: Úlehla - Lučan, T. Svoboda. Vyloučení: 5:5, navíc Gengel (LTM) 2x10 minut OT. Využití: 1:1.V oslabení: 0:0. Diváci: 1100. Střely na branku: 37:32.

HC Stadion Litoměřice: Salfický (Meravý) - Kříž, Hora, Drábek, Suchý, Holomek, Kružík, Smetana, Tůma - Kloz, Šinágl, Tvrzník - Gengel, Belay, Hašek - Horčička, Slížek, Heinisch - Kafan, Hlusička, Novák

HC Benátky nad Jizerou: Stejskal (Blažíček) - Pavlů, Jaroměřský, Vála, Říha, Niko, Pabiška, Vitásek, Mrkvička - Klimt, Skořepa, Weiss - Kopic, Král, Vařecha - Liška, Jech, Vlach - Jonák, Kouřil, Skalický

Hned na začátku zápasu se hosté uvedli několika povedenými akcemi, brankář Salfický musel několikrát zasahovat proti aktivním nájezdům soupeře. Netrvalo však dlouho a domácí brankář poprvé kapituloval, po chybné rozehrávce se Benátečtí dostali do vedení zásluhou Josefa Skořepy. Navíc soupeřova obrana fungovala naprosto spolehlivě, a tak se Litoměřice těžce dostávaly do větších šancí, ve kterých by ohrozily brankáře Stejskala.

První těžší střely kryl hostující brankář až v následné přesilovce Stadionu, netrvalo však dlouho a i on poprvé lovil kotouč ze sítě. Nahození Hory od modré před brankou tečoval Petr Horčička, nejprve jen do Stejskalových betonů, následně už dorážku usměrnil do sítě. Vyrovnáný stav netrval dlouho, za Benátky se v přesilovce trefil Lukáš Král, jeho teč skončila za zády Salfického. Litoměřice opět srovnaly za necelé tři minuty, kdy se z úhlu trefil Jakub Hlusička. Než z domácích vyprchala euforie z vyrovnání, stihl nikým nebráněný Daniel Skalický projet domácí obranou a zakončit mezi Salfického betony. Stav 2:3 se do konce první třetiny neměnil.

Druhá část zápasu nebyla pro přítomné diváky tak moc atraktivní jako ta předchozí. Po několika akcích na obou stranách, kdy brankáři předvedli několik skvělých zákroků, se nic moc nedělo. Jediným vážnějším momentem druhé třetiny bylo nařízené trestné střílení po faulu na Hlusičku, ten však v nájezdu s bekhendovým blafákem neuspěl.

Hosty to nejspíše trocha nabudilo, čtvrtou branku hned z úvodu třetí třetiny vstřelil Tomáš Liška, jeho střelu od modré Salfický neudržel a puk mu propadl do branky. Ač se Litoměřičtí snažili sebevíce pronikat do obranného pásma Benátek, soupeř byl vždy v obranné pohotovosti. Domácím se ale ke konci podařilo aspoň snížit na konečných 3:4 zásluhou Jana Kloze.

Ohlasy k utkání

Luděk Škaloud – HC Benátky nad Jizerou
Tak utkání bylo velmi bojovné a dramatické. V 1. třetině jsme šli dvakrát do vedení, ale domácí dokázali vyrovnat po našich chybách. Pak se nám podařilo dát tu 3. branku. V druhé třetině to byl velký boj. Ze začátku měli více šancí domácí, později zase my, ale ani jeden tým nedokázal ty velké šance využít. Ovšem více šancí bylo na straně domácích, ale náš gólman tam pochytal asi 15 těžkých střel, což bylo velmi důležité. Ve třetí třetině jsme se snažili to vedení ubránit, ale pak jsme šli dvakrát do tří a to že jsme nepustili domácí do nějakých velkých šancí podle mě rozhodlo tohle utkání. Pak jsme si mysleli, že to utkání už klidně dohrajeme, ale rozhodčí pak písknul, nejspíš správně, trestné střílení, to domácí proměnili, ale zaplať pánbůh jsme to utkání dobojovali a jsme velmi šťastní za ty 3 body.

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice
Tak já se budu dnes opakovat, protože je to pořád dokola. Dnes jsme zase dostali 3 góly z dorážek a tak je to každý zápas. Dnes jsme v té první třetině dostali 3 branky a ten zápas se potom jen těžko otáčí. V té druhé třetině jsme tlačili, vytvořili jsme si nějaké šance, ale pak jsme dostali křeč v přesilovkách, kde se to každý bál vzít sám na sebe. Bylo tam málo střelby a to je hlavní důvod, proč jsme ten zápas prohráli. Dušan Salfický se hodněkrát snažil pomoci s rozehrávkou, protože naši obránci byli pod tlakem a v mnoha případech se mu to povedlo. To, že jsme neproměnili spoustu našich šancí, je především chyba špatného důrazu před bránou. Dali jsme sice jeden šťastný gól, ale bez toho důrazu před bránou nemůžeme vyhrávat. Také jsme dostali půlku gólů po buly, což je nezkušenost těch hráčů a to musíme také zlepšit.