Zápasové menu

Litoměřičtí zůstali ve třetím utkání v řadě na straně poražených. Opět bohužel nedokázali přestřílet svého soupeře a ani na ledě Draků z Šumperku na body nedosáhli. Tři branky Litoměřic nestačily na sedm přesných zásahů Moravanů, zejména na hattrick Veleckého.

6. kolo

7:3

1:0, 3:2, 3:1

Draci PARS Šumperk - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 9. Červenka (Cink, Drtil T.), 27. Velecký (Drtil T.), 28. Plášek (Novotný), 30. Velecký (Cink, Křetínský), 44. Meluzín (Mičulka, Novotný), 54. Velecký (Haas, Křetínský), 56. Skoumal (Tesařík) - 22. Holomek (Suchý), 36. Šinágl (Hora), 51. Gengel (Holomek). Rozhodčí: Schmejkal - Kašík, Wesley. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.

Draci PARS Šumperk: Štůrala (Boška) - Novotný, Holík, Ondráček, Sedlák, Drtil T., Křetínský, Drtil L., Tesařík - Plášek, Meluzín, Mičulka - Vrdlovec, Hulva, Brunec - Červenka, Velecký, Haas - Skoumal, Vrána, Cink

HC Stadion Litoměřice: Salfický (Meravý) - Hora, Kříž, Kružík, Drábek, Holomek, Suchý, Smetana, Soukup - Tvrzník, Šinágl, Kafan - Hašek, Slížek, Horčička - Gengel, Belay, Tůma - Novák, Hlusička, Keltner

Utkání začalo ve svižném tempu. Už ve 2. minutě mohli jít domácí do vedení, Marek Haas však nevyužil skrumáže před Salfickým. V 8. minutě se mohli prosadit Litoměřičtí. Hašek nabídl puk před branku Horčičkovi, jeho teč ale Štůrala vyrazil betonem a stejným způsobem si poradil i se Slížkovo bekhendovou dorážkou. Bezbrankový stav vydržel jen několik dalších okamžiků. Červenka využil výhodu při signalizovaném trestu a z mezikruží se trefil pod horní tyč. V polovině první části mohli Draci zvýšit své vedení. Mičulka dostal přihrávku za obranu, ale jeho následný pokus mezi betony Salfický vystihl. Do první sirény přibylo ještě několik šancí před oběma brankami, ale žádná se už neujala.

V prostředním dějství už bylo na góly o poznání bohatší, bohužel úspěšnější byli stále Draci. Litoměřičtí se prosadili jako první. Ondřej Holomek se po Suchého přihrávce vydal do útočného pásma a za modrou čarou vypálil. Štůrala pouze sledoval puk, který skončil v pravém horním růžku jeho brány. Vyrovnaný stav však vydržel pouze do poloviny 27. minuty. Velecký se trefil k tyči litoměřické branky a Šumperk opět vedl. O minutu a pět sekund později Salith odskočil na dvoubrankový rozdíl. Novotného střelu usměrnil do prázdné brány pohotovou dorážkou veterán Karel Plášek. V dosavadním průběhu střetnutí se příliš nevylučovalo, ovšem v polovině utkání přinesl jeden z trestů, který si odpykával Martin Belay, další gól. Litoměřičtí nabrali již tříbrankovou ztrátu po druhé brance Veleckého. Domácí útočník využil dorážkou Cinkovy střely přesilovou hru. Alespoň se Stadionu povedlo do druhé přestávky snížit. Po zákroku na Martina Tvrzníka se kotouč dostal k Horovi na modrou čáru, který poslal nahození před Štůralu a Petr Šinágl šikovně tečoval puk mimo dosah domácího brankáře.

Do závěrečné dvacetiminutovky mohly stále pomýšlet na výhru obě mužstva. Od 44. minuty byli ale znovu podstatně blíž třem bodům domácí Draci. Únik Romana Meluzína s Mičulkou zakončil prvně jmenovaný po úspěšně vyřešeném přečíslení 2 na 1. V 50. minutě se Litoměřičtí opět dotáhli alespoň na rozdíl dvou gólu. Gengel obral o puk domácícho Sedláka a z levé strany zavěsil k bližší tyči Štůralovy branky. Šumperští ale měli přeci jen dnes lepší koncovku a mohli se spolehnout zejména na střelce Veleckého. Svůj hattrick dokonal v přesilovce v 54. minutě. Haasovu přihrávku před branku bezezbytku využil a na ledě se objevilo i několik čepic. O dvě minuty později přidali Draci Litoměřicím konečný úder. Bohužel pro Stadion šlo už o sedmou branku v Salfického síti. Tesařík našel svou přihrávkou rozjetého Skoumala, který upravil na konečných 7:3 pro Šumperk. Moravané tak udrželi svou letošní domácí neporazitelnost, naopak Litoměřičtí potřetí za sebou nedosáhli na jediný bod.

Ohlasy k utkání

Radek Kučera (trenér Salith Šumperk): Na rozdíl od předchozích zápasů nám to tam dnes padalo a myslím si, že jsme byli i trošku lepší. Dneska to o brankáři nebylo, protože chyby dělala obrana hostů. Je dobře, že máme další tři body, ale nesmíme se uspokojit s tímto přídělem a dále pokračovat.

Jindřich Setikovský (trenér HC Litoměřice): Prvních deset minut jsme měli nějaké šance na to, abychom dali gól, které jsme bohužel nevyužili. Od prvního gólu, který jsme dostali, se naše hra rapidně zhoršila, chtěli jsme hrát střední pásmo, dělali jsme chyby před naší bránou, kde jsme nebyli důrazní. Šumperku jsme to dnes velice usnadnili.

Daniel Tvrzník (trenér HC Litoměřice):

Hokej se rozhoduje před brankou a my jsme tam prostě špatní. Jak před naší, tak před soupeřovou. To je sice pěkné, že dobře začneme, 10 minut jsme lepší, ale pak pustíme soupeře do jasné šance a každý zápas začínáme tím, že prohráváme. Prostě je to pořád dokola. V začátku druhé třetiny se zase dostaneme do tlaku, vyrovnáme na 1:1, ale během chvíle nám soupeř dvakrát z dorážek, kdy jsme před brankou nedůrazní, odskočí. Po snížení na 5:3 se samozřejmě tlačíme, ale soupeř nás z brejku trestá. Je to prostě stále dokola, hlavně před naší brankou. Tam jsou naši beci strašně nedůrazní. Říkáme si to pořád, ukazujeme si to na videu, na tréninku se tomu věnujeme, ale bohužel ti naši beci mladí místo toho aby to prostě řezali, hráli jednoduchý hokej, tak pořád chceme tvořit po rozích a to je špatně. Pokud si to hodně rychle neuvědomíme, tak to bude pořád stejné.