Zápasové menu

Litoměřičtí se dočkali prvních bodů proti favoritovi z Olomouce. Na svém ledě dokázali otočit nepříznivý stav a nakonec v prodloužení rozhodli zásluhou Ladislava Slížka o výhře 2:1. Hráčem utkání byl ale nakonec vyhlášen Dušan Salfický, který se nejvíce zasloužil o první dva body Stadionu do tabulky.

2. kolo

2:1pr

0:0, 0:1, 1:0 - 1:0

HC Stadion Litoměřice - HC Olomouc

Branky a nahrávky: 49. Suchý (Kafan, Hlusička), 64. Slížek (Drábek, Holomek) - 29. Šlahař (Pšurný, Marosz). Rozhodčí: Horák - Flégl, Zika. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 850. Střely na branku: 34:34

HC Stadion Litoměřice: Salfický (Meravý) - Hora, Kříž, Kružík, Drábek, Suchý, Holomek, Smetana, Soukup - Tvrzník, Šinágl, Tůma - Horčička, Slížek, Hašek - Gengel, Belay, Zavřel - Kafan, Hlusička, Novák

HC Olomouc: Žigárdy (Kašík) - Nedbálek, Lhotský, Mikel, Horák, Ondrušek, Bartoň, Kotvan, Staněk - Selingr, Dopita, Pekr - Haluza, Marosz, Pšurný - Šlahař, Řípa, Kucharczyk - Kucsera, Kolouch, Rác

Utkání se hrálo v rychlém tempu už od začátku. Jako první se k nadějnější střele dostal domácí Šinágl, ale pouze vyprášil Žigárdyho betony, o několik okamžiků později pálil také Drábek. V polovině první části se domácím divákům ukázal Jakub Bartoň tvrdým hitem proti Marku Zavřelovi. V 19. minutě se mohl poprvé měnit skóre. Olomoucký brankář se štěstím udržel před brankovou čarou kotouč, který mu propadl mezi betony. První třetina tak branku nenabídla, změna však měla přijít ve zbytku utkání.

V prostředním dějství se začali dostávat do šancí také hosté a Salfický musel předvést několik důležitých zákroků. Olomoučtí hrozili zejména z rychlých brejků a přihrávek na hráče najíždějící za domácí obranu. Krátce po první přestávce pálil od modré Bartoň a před brankou ještě dorážel Kucharczyk, oba ale ztroskotali na domácím brankáři. Tvrdou hru předvedl po olomouckém Bartoňovi také domácí Petr Šinágl, který hrál celý zápas mimořádně aktivně a osobní souboje si doslova užíval. Hned třikrát za jediné střídání pocítili tvrdost střetu s ním Olomoučtí. Ve 29. minutě se poprvé měnilo skóre. K nelibosti domácích fanoušků však červené světlo svítilo za Dušanem Salfickým a radovali se hosté. Šlahař z rychlého protiútoku se štěstí prostřelil domácího brankáře pod rukou. Do druhé přestávky už se stav nezměnil a neujal se žádný z olomouckých brejků, ani žádná střela Litoměřických.

Štěstí zachránilo v úvodu třetí třetiny domácí od druhé branky. Rác se dostal osamocen k puku u pravé tyče domácí branky, ale naštěstí pro Stadion vysoko přestřelil. Litoměřičtí ale tuto situaci bez úhony ustáli a chystali se také udeřit. Ve 49. minutě nahazoval Suchý na Žigárdyho branku a kotouč nakonec zapadl k pravé tyči olomoucé branky. Od této chvíle byli Litoměřičtí lepším týmem a dokonce se zdálo, že ještě v normální hrací době. Rozhodnutí však nepřišlo ani do třetí sirény, muselo tedy rozhodnout prodloužení. V nastaveném čase si už gólové příležitosti vytvářeli zcela výhradně domácí hráči, hosté se nedostali k ničemu. V 64. minutě přišla nakonec vítězná branka a připsal si jí Ladislav Slížek. Po kombinaci s Holomkem a Drábkem prostřelil z levého kruhu střelou po ledě Žigárdyho a rozhodl o prvních dvou letošních bodech do tabulky.

Po celý zápas jsme sledovali hru Ladislava Slížka a zde jsou jeho statistiky

Počet střídaní17
Celkový čas stravený na ledě12:11
Čas v přesilových hrách02:57
Čas v oslabení02:24
Počet střel3
Počet přihrávek8
+/-body+1
Počet vhazování(celkový/vyhraný)6/4
Počet trestných minut2
Branky1

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice
Tak pro nás jsou ty body hodně důležité. Je dobře, že jsme nehráli jako v tom prvním zápase v Hradci. Dnes tam byl důraz, byl tam pohyb a rozhodně jsme spokojení, protože jsme hráli s kvalitním soupeřem. Věděli jsme, že musíme podat stoprocentní výkon, což se nám dnes podařilo. Na druhou stranu tam chyby byly, především po tom prvním góle soupeře. Nabídli jsme soupeřům brejky, ale Dušan nás podržel. Přesilovky se nám dnes dařili, i když tam pořád scházel trochu větší důraz před bránou, ale bylo to o hodně lepší, než v Hradci. Oslabení se nám taky dařila, i když jich samozřejmě bylo příliš hodně, ale Olomouc jsme v nich do šancí nepouštěli a podle mě jsme dnes zaslouženě vyhráli.

Jan Tomajko - HC Olomouc
Myslím si, že jsme neodehráli tak špatný zápas. Mělo to pro nás smutný konec, ale třetí třetinu jsme neměli tak dobrou, jako tu druhou třetinu, takže jsme tím vlastně dali domácím možnost vyrovnat. Dnes jsme hodněkrát zbytečně faulovali hokejkou a to nás nakonec stálo v tom prodloužení zápas. Oproti prvnímu zápasu jsme nezískali dvougólové vedení, i když v něm jsme také mockrát faulovali. Naopak v přesilovkách jsme málo stříleli a bez toho se gól dát nedá.