Zápasové menu

Ve svém druhém přípravném utkání na domácím ledě se v Kalich Areně utkali domácí borci se soupeřem z Písku. Tradiční rival, který v loňské sezoně sestoupil z 1.ligy, ale odkoupil soutěž zpět, dostal k.o. v rozmezí 10. a 11. minuty první třetiny, kdy inkasoval tři branky a o utkání bylo rozhodnuto.

přát.

4:2

3:0, 0:0, 1:2

HC Stadion Litoměřice - IHC Písek

Branky a nahrávky: 10. Novák (Salfický), 11. Hlusička (Racek), 11. Šinágl (Kotrba), 44. Horčička (Ketner, Hašek) - 53. Slavík (Němeček), 58. Nouza (Slavík). Rozhodčí: Novák - Biedermann, Bečvář. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Průběh utkání: 4:0, 4:2.

HC Stadion Litoměřice: Salfický (Meravý) - Drábek, Ketner, Kříž, Smetana, Soukup, Evan, Bílek, Hříbal - Hašek, Slížek, Horčička, Tvrzník, Šinágl, Kotrba, Novák, Belay, Chamrád, Sajdl, Hlusička, Keltner, Racek

IHC Písek: Klestil, od 10´Sedláček - Všetečka, Němeček, Kanov, Husák, Topič, Hucl, Bača, Lukáč, Suja, Nedorost, Kudrna, Slavík, Nouza, Mošovský, Ferebauer, Vaniš, Polodna, Bernad, Markulinec, Hruban

Na ledě Kalich Areny v Litoměřicích se potkaly dva týmy, které spolu již sehrály nejedno utkání. Do desáté minuty první třetiny se hrál opatrný hokej bez větších šancí a výrazné převahy některého z týmů. Domácí "kališníky" několikrát jistými zákroky podržela brankářská jednička Litoměřic Dušan Salfický. O výsledku zápasu zřejmě rozhodla 10. minuta, ve které Stadion vstřelil během necelých čtyřiceti vteřin celkem tři branky. První trefu do černého obstaral Martin Novák, podruhé se trefil Jakub Hlusička a vše završil Petr Šinágl. V této chvíli byl Písek na ručník a trenéři si také správně vzali oddechový čas. Samozřejmě došlo i na střídání brankářů. Ve 14. minutě zůstal ležet v útočné třetině domácích útočník "kališníků" Jakub Hlusička a došlo ke zranění pravého kotníku. Jakub utkání nedohrál. První třetina se pak již dohrála jako vyrovnaná partie a skončila výsledkem 3:0 pro Litoměřice.

Od druhé třetiny se dalo předpokládat, že tým z Písku nesloží zbraně a bude se snažit výsledek zkorigovat. Tomu také nasvědčoval začátek třetiny, kdy hra přidala na tempu. Už ve 21. minutě Salfický kryl jednu z šancí hostů. Ve 22. minutě byl vyloučen písecký obránce Polodna a šanci Litoměřic měl v přesilové hře na své lopatě dobře hrající Martin Novák. Svou šanci ale nevyužil. Ve 28. minutě v samostaném nájezdu na branku střílel vedle domácí útočník Kotrba. Do šance se dostal také Jaroslav Hašek a před brankou hostí se strhla mela, která skončila bez následků. Oklamat brankáře a zasunout kotouč vedle tyčky se pokusil také Martin Belay, který byl okamžitě zalehnut obránci Písku. V 32. minutě nastřelil při odpalu puku od branky Dušan Salfický vlastního obránce a kotouč se nebezpečně odrazil směrem k jeho svatyni. Ve 35. minutě zatopili litoměřickým před brankou útočníci Písku Mošovský a Husák. Branka z toho ale nebyla. O minutu později kontrovala nebezpečná trojice Slížek, Horčička a Hašek pohlednou kombinační akcí, opět bez efektu. Totéž na druhé straně předvedli Nouza, Mošovský a Slavík. Salfický jejich pokus kryl. Pěknou akcí se prezentoval utočník Písku Husák, který si u modré čáry vybruslil od mantinelu na střed a vystřelil na Salfického, který jeho ránu ztlumil na plastronu. V této části hry se v dobrém světle ukazoval také domácí útočník Adam Kotrba. Ve 40. minutě vznikla největší šance hostů, kdy Jozef Lukáč nastřelil tyčku domácí svatyně. Tato třetina skončila bez branky.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji hráči Písku. Ve 43. minutě Polodna v samostatném nájezdu nepřekonal Dušana Salfického. Ve 44. minutě litoměřický ostrostřelec Petr Horčička zvyšuje vedení domácích krásným golfovým úderem od modré přesně do levého horního rohu branky Písku. V 51. minutě nastřelili hráči Písku opět tyč branky domácího Stadionu. Hosté se dočkali branky v 53. minutě, kdy Slavík dorazil za záda Salfického vyraženou střelu od modré. Nedůrazné pokrytí hosté potrestali a snížili. Kontrovali Kotrba se Šináglem a hosté si málem dali vlastní branku. Písecký Nedorost v 55. minutě krásně oklamal do protipohybu Dušana Salfického, který ale bravurně pokryl zasunutí puku za svá záda betonem položeným přes celou šíři branky. Před domácí svatyní opět zahřmělo o minutu později, kdy kotouč projel pod tělem Dušana Salfického přes celé brankoviště až do rohu kluziště. Druhé trefy se dočkali hosté v 58. minutě, kdy v přesilové hře ze zkrumáže skóroval Tomáš Nouza. Písecký tým se ve třetí třetině znatelně zlepšil a tím se mu také podařilo zkorigovat výsledek na přijatelných 2:4. Na ledě Kalich Areny jsme mohli sledovat kvalitní přípravné utkání dvou vyrovnaných týmů. Až ligová soutěž ukáže, který tým je na tom lépe.

Ohlasy k utkání

Jindřich Setikovský - HC Stadion Litoměřice

Výsledek vypadal dobře až do poslední třetiny, kdy ho soupeř korigoval. Na druhou stranu je potřeba říci, že prvních deset minut byl soupeř lepší a měl tam několik šancí, které vychytal Dušan Salfický. Kdyby se dostal Písek do vedení, asi by zápas vypadal trochu jinak. Dušan Salfický dnes zaslouží absolutorium. Kolem desáté minuty jsme dali poměrně rychle tři branky a to rozhodlo. Další šance jsme měli ve druhé třetině, ale už se tolik nedařilo. Celkově jsme asi prohráli na počet střel na branku a měli jsme v defenzivě několik zbytečných chyb. Zbytečně dlouho jsme drželi puk a navíc jsme chtěli stále hrát i za situace, kdy jsme poměrně výrazně vedli. Výsledek je asi dobrý. Porazili jsme prvoligového soupeře, který kvalitně posílil a tým má relativně silný. Dnes jim ale nezachytal podle představ brankář. Výsledek bych nepřeceňoval, je to výhra a ta se počítá, ale ve výkonu bylo více chyb, než je zdrávo.

Hrály některé útoky ve složení ve kterém by mohly nastupovat k mistrovským zápasům?

Spíše bychom se měli bavit o dvojicích. Jediný útok, který hraje víceméně standartně je Slížek, Horčička a Hašek. Dále Tvrzník a Šinágl a k nim počítáme s Tůmou, který je nyní zraněný. Jinak jsme zkoušeli další hráče, kteří dostávají šanci. Tento tým se ještě do prvního mistráku asi výrazně změní.