Zápasové menu

Z posledního přípravného utkání na ledě soupeře odjeli Litoměřičtí poraženi. V první minutě sice poslal Stadion do vedení Hašek, domácí ale ještě do první přestávky vyrovnali. Do konce zápasu se už prosadili pouze Benátští, a to celkem čtyřikrát. Litoměřice si tak odvezly z Benátek prohru 5:1.

přát.

5:1

1:1, 3:0, 1:0

HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 19. Kajínek (Skořepa), 23. Vitásek (Jánošík, Skalický), 36. Jech (Vařecha), 38. Kopic (Krejčík, Ulrych), 47. Skalický (Ulrych) - 1. Hašek (Slížek). Rozhodčí: Švejda - Cafourek, Záhora. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.

HC Benátky nad Jizerou: Nedvídek (Stejskal) - Kajínek, Niko, Vála, Vitásek, Ulrych, Jaroměřský, Hobza, Pabiška - Klimt, Skořepa, Kellner, Kopic, Král, Krejčík, Liška, Jech, Vařecha, Weiss, Jánošík, Skalický

HC Stadion Litoměřice: Sklíba (30. Meravý) - Kružík, Drahorád, Smetana, Kříž, Beňovič, Hucl, Soukup - Hašek, Slížek, Horčička, Tvrzník, Šinágl, Gengel, Zavřel, Belay, Kafan, Novák, Hlusička, Keltner, Kotrba

První třetina byla jasně v režii Litoměřic. Hráče Benátek téměř k ničemu nepustili a rušno bylo zejména před Nedvídkou klecí. Hned v první minutě se Stadionu podařilo otevřít gólový účet utkání. Hašek v první minutě vystihl rozehrávku domácích na útočné modré, najel si mezi kruhy a přes obránce Benátek švihem vystřelil. Nedvídek jeho střelu zkusil vyrazit ramenem, ale nakonec si kotouč sám srazil za brankovou čáru. Stadion tak získal brzké vedení. V 9. minutě se poprvé musel vytáhnout Sklíba proti Královi. Střelu z prostoru mezi kruhy ale dokázal bezpečně vyrazit. V polovině prvního dějství se vydal na netradiční útočný výlet obránce Dráhorád. Ve středním pásmu obešel Vitáska a mířil rovnou na Nedvídka, domácí brankář ale jeho pokus svým betonem zneškodnil. Ve 13. minutě se Litoměřičtí dostali do přečíslení 2 na 1. Branku ale z této situace nevytěžili. Slížek se pokoušel ještě přihrát na Haška, ale domácí obránce se do přihrávky položil a akci hostů zastavil. Už se zdálo, že si Stadion odnese do kabin vedení, ale v 19. minutě se opřel do puku Kajínek a jeho střela prolétla přes hradbu těl před brankou až do sítě.

Jak dobře Litoměřičtí vstoupili do první třetiny, o to hůře nastoupili do druhé dvacetiminutovky. Hráči stadionu dopřávali domácím ve vlastním obranném pásmu značnou volnost a pouštěli je svými chybami do šancí. Hned jednu z prvních bohužel pro Stadion Benátští ve 23. minutě využili. Beňovič nechal na levé straně zcela volného Vitáska, který si najel na přihrávku a ihned po zpracování prostřelil Sklíbu nad lapačkou. O minutu později byli domácí v další šanci. Vařecha objel branku a pokusil se najít mezeru u pravé tyče, brankář Litoměřic stihl zasáhnout. Stadion se dostal k první nadějnější střele ve 25. minutě. Slížek se probíjel domácí obranou a střelou přes obránce z mezikruží prověřil Nedvídka. O tři minuty později zatápěli domácí před Sklíbou, ale ten odolal i několika dorážkám obránce Nika. Ve 30. minutě si Horčička najel na přihrávku napříč útočným pásmem a vypálil na branku, orazítkoval ale jen horní tyč. V polovině zápasu se do branky dostal také Michal Meravý, ale nečekalo ho příjemné přivítání od benátských hráčů. Ve 35. minutě se po zaváhání Nováka dostal k puku Vařecha, přihrál k pravé tyči najetému Jechovi a ten usměrnil kotouč do sítě. O tři minuty později Stadion opět inkasoval. Krejčík přihrál před branku na Kopice, ten ihned vystřelil a kotouč propadl Meravému přes ruku do sítě. Před závěrečným dějstvím tedy odcházeli Litoměřičtí s tříbrankovou ztrátou.

Ve třetí třetině se rodily šance výhradně před brankou Stadionu. Ve 45. minutě nejprve pálil zleva Kellner, o několik okamžiků z levého kruhu Niko, v obou případech byl Meravý připraven a zasáhl. V následujícím střídání projel Skořepa otevřenou litoměřickou obranou až k Meravému, ten ale jeho střelu zneškodnil a zachytil kotouč mezi svou rukou a tělem. Ve 47. přibyl pátý gól v brance Litoměřic. Dělovku Ulrycha od modré usměrnil z dorážky do sítě před brankou zcela osamocený Skalický. V polovině třetího dějství se zrodily dvě šance také před Nedvídkem. Nejprve po dorážkách Slížka s Haškem domácí brankář se štěstím zachytil do lapačky kotouč padající do jeho branky. O chvíli později se dostal k další dorážce Gengel, ale z otočky nezavěsil přes ležícího Nedvídka. V 52. minutě objel Liška branku Litoměřic a bekhendem vystřelil. Naštěstí pro hosty ale kotouč pouze projel brankovištěm a obránci jej poslali do bezpečí. Skóre už se do třetí sirény neměnilo a Benátky tak porazily Stadion 5:1.

Ohlasy k utkání

Milan Černý, trenér HC Benátky nad Jizerou

Měli jsme špatný vstup do zápasu. Na obdržené brance se podílela celá první pětka včetně gólmana. Kluci se z toho oklepali. Myslím si, že jsme nehráli špatně. Měli jsme ještě řadu dalších příležitostí. Vyhráli jsme zaslouženě. Musím říct, že slušně zahrály všechny lajny.

Daniel Tvrzník, trenér HC Stadion Litoměřice

Hráli jsme celkem slušně první třetinu, kdy jsme hráli to, co jsme chtěli. Máme okamžiky, kdy hrajeme to, co si řeknem, dodržujeme ty základní věci, které dodržovat chceme, ale bohužel dostáváme strašně laciné góly. Najednou vznikají individuální chyby, nedůslednosti v bránění, dostáváme laciné góly a ty zápasy venku, až na pár výjimek, jsou si strašně podobné. I když je to příprava, mistrovské zápasy se blíží a tyto věci už by z naší hry měly vymizet. Samozřejmě nechceme se vymlouvat na to, že nám dnes chybělo pět obránců, se kterými počítáme do základu. Další věcí je, že na jeden gól se těžko vyhrává a dneska jsme si po první třetině už tolik šancí nevytvářeli. Z naší strany asi dnes určitě nemůže být spokojenost s tím, co jsme předváděli druhou a třetí třetinu.