Zápasové menu

Po domácím vítězství v poměru 4:3 si vezou hokejisté Stadionu výhru i z ledu soupeře. Zápas skončil po samostatných nájezdech poměrem 4:5 pro hostující "kališníky". Úvod zápasu se hostům vydařil. Stadion vedl již poměrem 3:1, když se pak skóre otočilo ve prospěch domácích a dotahovat museli hráči Litoměřic. Štěstí se nakonec pousmálo na hráče od Labe a ti si vezou důležité vítězství, které určitě povzbudí jejich sebevědomí před nastávající ligovou sezonou.

přát.

4:5sn

1:1, 3:3, 0:0 - 0:1

HC Most - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 17. Žejdl (Slavíček, Hranáč), 26. Nedrda (Vrtek, Krejčí), 28. Ondráček (Vrtek), 29. Žejdl (Slavíček, Mavrojanidis) - 15. Novák (Horčička), 23. Hašek (Slížek), 25. Horčička (Novák), 39. Hašek, 60. Šinágl. Rozhodčí: Florian - Koskuba, Bertlík. Vyloučení: 13:7. Diváci: 200 Využití: 0:0. V oslabení: 0:0 . Průběh utkání: 0:1, 1:3, 4:3, 4:5 .

HC Most: Benda (Melichar) - Martinec, Havelka, Brožovský, Charousek, Hranáč, Krejčí, Hanzl - Tauš, Přeučil, Rudovský - Nedrda, Vrtek, Ondráček - Mavrojanidis, Slavíček, Žejdl - Andres, Birtins, Tvrdek

HC Stadion Litoměřice: Salfický (Sklíba) - Kružík, Drábek, Smetana, Kříž, Hora, Soukup, Drahorád - Hašek, Slížek, Kafan - Tvrzník, Šinágl, Kauschitz - Zavřel, Belay, Gengel - Novák, Kotrba, Hořčička - Keltner

Obě mužstva předváděla od první minuty aktivní hru plnou vysokého nasazení, častých soubojů u hrazení a střel mířících na obě branky. Jako první musel svůj postřeh předvést mostecký brankář Benda. Proti Haškově střele schované za obráncem musel hbitě vytrčit svůj beton, o několik okamžiků později mu tentýž hráč clonil při střele od modré, i v tomto případě si však kotouč našel a ukryl ve výstroji. Dušan Salfický se zapotil při oslabení v polovině první třetiny. Dařilo se mu ale odolávat mosteckým střelcům a asi nejlepší zákrok v tu chvíli ukázal proti ráně od modré, kdy předvedl efektní semafor. Bezbrankový stav trval jen do 15. minuty. Skóre zápasu otevřel litoměřický Martin Novák. Po spolupráci s Petrem Horčičkou poslal Litoměřice do vedení střelou švihem, kterou umístil přesně k pravé tyči. V 16. minutě posunul Gengel do úniku Zavřela s Belayem, ale domácí dvojice nenaložila s nabídnutou příležitostí ideálně. Zavřel volil přímou střelu na branku, kterou však zblokoval domácí obránce až do ochranné sítě. Promarněnou příležitost potrestali Mostečtí o minutu podzěji. V 17. minutě byl na modré osamocený Žejdlík a mostecký obránce zavěsil kotouč do pravého horního růžku hostující branky. Těsně před první přestávkou se mohlo ještě jednou měnit skóre. Soukup ztratil ve středním pásmu helmu a následně chyběl v obraně. Přeučil s Rudovským se dostali do úniku 2 na 1 na jediného obránce Horu. Prvně jmenovaný volil střelu k levé tyči, ale ztroskotal na Salfickém, který utěsnil všechny mezery ve své brance.

V úvodu druhé části byl v šanci nejprve Kříž a po něm Hora. Benda však odolal v obou případech. Nejprve zasáhl lapačkou, podruhé hostující obránce neprocedil kotouč skrz jeho betony. Ve 23. minutě už byl ale na střelce Litoměřic krátký. U levé tyče číhal Jaroslav Hašek a z první usměrnil do odkryté sítě přesnou Slížkovu přihrávku. O několik okamžiků později ujel Mavrojanidis, ale litoměřický brankář byl pozorný a stačil zasáhnout proti jeho střele mezi betony. Ve 25. znovu svítilo červené světlo a opět za mosteckou brankou. Svou spolupráci z první třetiny si tentokrát zkusili v obráceném provedení opět Novák s Horčičkou. V tomto případě zakončoval k pravé tyči Petr Horčička a Stadion už vedl od dvě branky. Radost z rychle nabytého vedení však Mostečtí hostům rychle zkazili. Krejčí vypálil ve 26. minutě od modré a před brankou si na dorážku počkal Nedrda, který pohotově zasunul puk do sítě. Na konci 28. minuty už bylo dokonce vyrovnáno. Ondráček se prosadil až před branku, kde proti jeho bekhendové střele dokázal Salfický zasáhnout, proti dorážce osamoceného mosteckého útočníka už byl ale krátký a Ondráček protlačil kotouč za brankovou čáru. Divoké minuty korunoval další brankou Žejdl a poslal Most poprvé v zápase do vedení. Ve 29. minutě vymetl z první pravý horní růžek. Na začátku druhé poloviny utkání mohl srovnat Gengel po Křížově přihrávce. V bezprostřední blízkosti před Bendou ale neprostřelil mosteckého brankáře. Ve 39. minutě poslal Slížek do úniku Haška. Litoměřický útočník byl ale atakován domácím obráncem a nařízeno bylo trestné střílení, které s přehledem promněnil střelou mezi betony a zařídil tak vyrovnání.

Do závěrečné dvacetiminutovky šla obě mužstva opět za nerozhodného stavu a vše bylo otevřené. Otevřely se i obrany a přibývalo šancí, které téměř vždy zaváněly rozhodujícím gólem. Ve 43. přihrál Kružík zadovkou na Kotrbu, jeho střela z první byla ale tečovaná mimo branku. Na druhé straně ujel Tvrdek, ale při pokusu o bekhendový blafák mu utekl kotouč z hole. V 51. měli Litoměřičtí snad největší šanci v celé třetí třetině. Mostečtí hostům dopřáli únik 3 na 1, ale Kafan ho vyřešil unáhlenou střelou vysoko nad branku. Ve zbylých minutách se útoky přelévaly od jedné branky ke druhé, nikdo z hráčů však do třetí sirény nerozhodl. Na řadu tak přišla trestná střílení. Hned začátek první série znamenal branku. Ladislav Slížek se rozjel ke svému pokusu a zakončil tím nejlepším způsobem, tedy bekhendovým blafákem, a poslal svůj tým do vedení. Ve druhé sérii padl další gól, ale bohužel do sítě Litoměřic. Mavrojanidis prostřelil Salfického mezi betony a vyrovnal. Ve třetí sérii se vyznamenali oba brankáři, jak Salfický, tak v brance mostu střídající Melichar, rozhodnutí tedy čekalo na náhlou smrt. Za Stadion se stejným způsobem jako předtím Slížek trefil Petr Šinágl. Jelikož na druhé straně Salfický vychytal Vrtka, mohli Litoměřčití slavit výhru 4:5 po samostatných nájezdech.

Ohlasy k utkání

Jindřich Setikovský – trenér HC Stadion Litoměřice:

Na náš vkus padlo moc gólů. Bylo tam moc chyb v obraně a myslím si, že to bylo oboustranné. Jak Most, tak my jsme hráli dost bezstarostně. Vedli jsme 3:1, zápas jsme měli dobře rozehraný. V úvodu jsme byli jasně lepší, dobře jsme bránili, ale potom jsme asi za půl minuty dostali 2 góly a ze stavu 3:1 jsme najednou prohrávali 3:4. Poslední třetinu jsme se zase vrátili do svého zápasu, měli jsme asi 6 stoprocentních šancí, které jsme ale nedali. Zatím nemáme žádného vyloženého střelce, takže remíza je nakonec asi spravedlivá. Ale určitě máme co do defenzivy a spolupráce obránců s útočníky co zlepšovat.