Zápasové menu

Litoměřičtí ve svém třetím přípravném utkání zavítali na led Mladé Boleslavi. V první třetině byli důstojným soupeřem, ale o všem rozhodla druhá část, kdy Stadion čtyřikrát inkasoval. Litoměřice tak dovolily Boleslavi poprvé v přípravě zvítězit, samy si připsaly druhou porážku, tentokrát v poměru 6:2.

přát.

6:2

1:0, 4:1, 1:1

BK Mladá Boleslav - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 19. Loskot (Baldwin), 30. Hrdel (Mikulík, Rýgl), 36. Hrdel (Mikulík, Jindra), 38. Vrbata (Tománek, Pabiška), 40. Loskot (Jiránek, Dudáš), 57. Marušák (Tomas, Výborný) - 31. Slížek, 48. Hašek (Slížek). Rozhodčí: Jebavý – Arazimová, Lhotský. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0.

BK Mladá Boleslav: Valent – Čutta, Marušák – Chaloupka, Žabka – Rýgl, Jindra – Dudáš, Baldwin – Tomas, Výborný, Balaštík – Pabiška, Vrbata, Tománek – Hrdel, Bahenský, Mikulík – Loskot, Lenc, Jiránek

HC Stadion Litoměřice: Salfický - Kříž, Dráhorád, Soukup, Drábek, Hora, Martinka, Evan, Ketner - Tvrzník, Šinágl, Kotrba - Hašek, Slížek, Horčička - Sajdl, Belay, Gengel - Novák, Hlusička, Kauschitz

Od první minuty byl ve ŠKO-ENERGO Aréně k vidění rychlý a tvrdý hokej na obou stranách. Zpočátku se hrálo spíše před Valentem, když už v první minutě mohl využít špatnou rozehrávku domácích Dráhorád. Litoměřický obránce ale mezi kruhy v nadějné pozici upadl. V páté minutě přišel první tvrdší zákrok a odnesl ho Jakub Sajdl. Na útočné modré si na něj počkal boleslavský obr Jakub Čutta a útočníka Litoměřic tento střet stál jeden zub. Hru tělem o pár minut později předvedli také domácí, konkrétně Jakub Evan, který mezi kruhy zkušeně počkal, až do něj jako do zdi narazí David Vrbata. Ve druhé polovině úvodního dějství měla obě mužstva velké šance, které ale ještě neznamenaly gól. Nejprve zkusil štěstí střelou skrz hráče před sebou Josef Jindra, Dušan Salfický sice kotouč viděl na poslední chvíli, ale dokázal ho i přesto zkrotit. Na druhé straně předvedli nejnebezpečnější výpad Belay s Gengelem. Po přihrávce Belaye však druhý jmenovaný při situaci 2 na 1 jen těsně minul levou tyč. Přece jenom ale týmy neodcházely do kabin po první třetině za bezgólového stavu. Marek Loskot uháněl sám na Salfického a ikdyž byl atakován jedním z litoměřických beků, dokázal v pádu zasunout puk do branky.

V úvodu druhé třetiny nejprve zazvonila tyč za Salfickým, poté obě mužstva pokračovala v dalších útočných akcích. Ve 24. minutě předvedl Šinágl před Valentem několik kliček, ale byl už příliš blízko boleslavského brankáře a namířil pouze do jeho chráničů. Z dorážky se tvrdou ranou neprosadil ani Drábek. Ve 28. minutě měl Salfický plné ruce práce při akcích první boleslavské formace, ale jejich nájezdy zatím ustál. Nad jeho síly však byla akce ve 30. minutě utkání. Na přihrávku Mikulíka z pravé strany si najel do volného prostoru před branku Zbyněk Hrdel a střelou k pravé tyči skóroval. V 31. minutě se poprvé gólově prosadili také Litoměřičtí. Mezi kruhy se chopil kotouče Slížek, naznačil Valentovi střelu a po ledě k levé tyči umístil puk do branky. To byl ale pro Stadion poslední zásah ve druhé části, do druhé přestávky totiž skóre navyšovali pouze domácí. V šestatřicáté minutě si Hrdel s Mikulíkem svou předchozí spolupráci zopakovali pouze s tím rozdílem, že Mikulík svou gólovou přihrávku Hrdelovi před branku směřoval od mantinelu levého. V 38. minutě už na 4:1 zvýšil Vrbata, který po přihrávce Tománka zpoza branky zavěsil kotouč pod horní tyč a krátce před druhou přestávkou Loskot využil Jiránkovu zadovku a z prostoru před brankou umístil svou střelu k levé Salfického tyči.

Třetí třetinu odstartoval střet Dráhoráda s Čuttou, který tak po svém souboji se Sajdlem v první třetině, pocítil sám tvrdost střetu také z pohledu atakovaného hráče. Hra se od této chvíle až do konce zápasu přiostřovala. Ve 46. minutě se mohl do velké šance dostat Gengel. Sám ujížděl za odraženým kotoučem směrem k Valentově brance, ale za útočnou modrou ztratil rovnováhu a bohužel pro hosty ho dojeli boleslavští obránci. Musel tak zakončovat v tísni z ostrého úhlu bekhendem. Ve 47. minutě snížili Litoměřičtí na 2:5 ze svého pohledu. Hašek vyjel z levého rohu a namířil si to před branku. U levé tyče pak zasunul kotouč pod Valentovými betony za brankovou čáru. V následujícím okamžiku sprintoval Šinágl za volným pukem do útočného pásma, ale těsně před ním byl nešetrně sražen obráncem Čuttou. V 51. minutě bylo horko před oběma brankami. Nejprve Novák vybídl ke skórování zadovkou Hlusičku, ten ale těsně minul. Ihned z protiútoku pak Výborný hledal před brankou při situaci 2 na 1 Tomase, ale jeho přihrávku zblokoval svou bruslí Ketner. V šestapadesáté minutě měl velkou dávku štěstí Dušan Salfický. Kotouč mu postřele od modré čáry propadl mezi betony, ale zůstal ležet jen pár centimetrů před brankovou čarou. V tu chvíli se za snadnou dorážkou hnal domácí Lenc, ale litoměřický brankář se stihl zorientovat a do odkryté branky stačil natáhnout svou širokou hůl, kterou kotouč vyrazil. O minutu později už ale opět padl gól do hostující klece. Marušák zkusil štěstí od modré čáry a jeho střela se zastavila až v síti, upravil tak na konečných 6:2 pro Mladou Boleslav. V samém závěru pak bylo k vidění několik soubojů a strkanic mezi jednotlivými dvojicemi soupeřů, vše se ale obešlo bez větších potyček. Do třetí sirény se už vývoj zápasu nezměnil a Litoměřičtí tak odjeli ze ŠKO-ENERGO Arény s porážkou 6:2.

Po celý zápas jsme sledovali hru Petra Šinágla a zde jsou jeho statistiky

Počet střídaní19
Celkový čas stravený na ledě14:11
Čas v přesilových hrách01:27
Čas v oslabení00:50
Počet střel2
Počet přihrávek10
+/-body-2
Počet vhazování(celkový/vyhraný)7/5