Zápasové menu

Celému duelu vládly především obrany obou celků. O bezbrankový stav až do samostatných nájezdů se zasloužili brankáři Salfický a Čech. Po 41. kole tak mají Litoměřice i Tábor shodně 55 bodů. Jihočeši se na Stadion dotáhli po výhře 1:0 v samostatných nájezdech. Jediným úspěšným střelcem byl Matušík, na druhé straně neuspěl Novák, Kříž ani Petr Horčička.

41. kolo

1:0sn

0:0, 0:0, 0:0 - 1:0

HC Kohouti Tábor - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 65. Matušík. Rozhodčí: Horák - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 780.

HC Kohouti Tábor: Čech - Kanov, Lukáč, Petráček, Hartmann, Zíb, Hastrman - Voříšek, Šperger, Kocar - Krätzer, Padělek, Mrkvička - Török, Matušík, Štrba (Kolomý, Vild)

HC Stadion Litoměřice: Salfický - Hillmich,Kolbaba, Evan, Kousalík, Kříž, Vobořil, Martinka, Kauschitz - Mrňa, Šinágl, Tvrzník, Slížek, Přeučil, Horčička, Hašek, Heinisch, Sklenička, Novák, Hlusička, Šrámek

Utkání odstartoval svou šancí Voříšek, na Salfického si ale nepřišel a brankář Litoměřic první vážnější příležitost zneškodnil betony. Poté se také Litoměřičtí pokoušeli ohrozit branku, ale Čech neměl s pokusy z uctivé vzdálenosti problémy. V celém průběhu první dvacetiminutovky měla obě mužstva problémy vytvořit si souvislejší tlak a pouze se pravidelně střídala v pobytu v útočném pásmu. Vše se ale obešlo bez vážnějších příležitostí na otevření skóre.

Druhé dějství přípomínalo první třetinu. Hrálo se ze zabezpečených obran a cílem obou celků bylo neudělat chybu. Dvě nadějné šance si vytvořili hosté. Do první se dostal Slížek, který jel po chybě domácí obrany sám na Čecha, ale nakonec mu sjel kotouč z hole. Po něm najížděl před branku Pavel Mrňa, ale jeho střelecký pokus se nevešel mezi tři tyče. I po druhé siréně tak přetrvával bezbrankový stav.

Až do poloviny závěrečné dvacetiminutovky se oba týmy trápily s přechodem středního pásma. Poté přišla dvě vyloučení v krátkém sledu a skóre se konečně mohlo přiklonit na jednu či druhou stranu. Nejprve byl potrestán zákrok Dušana Salfického, ale Táboru početní výhoda vůbec nevyšla. O několik okamžiků později se poroučel na trestnou lavici Šperger a dalo se očekávat, že si konečně nějakou branku připíší Litoměřičtí. Opak se ale málem stal skutečností. Na modré čáře číhal Padělek, dostal přihrávku od Zíba a mohl jet sám na branku. Salfický ho ale vybruslil a zkušený útočník Jihočechů ani nezakončil. Ani ve třetí třetině tak nikdo z hráčů nerozvlnil síť v jedné či druhé brance a na řadu příšlo prodloužení. Nastavených pět minut ale uběhlo a zápas stále neznal vítěze. O prolomení bezbrankového stavu se po celovečerním trápení postarala paradoxně již první série penaltového rozstřelu. Matušík proměnil svou forhendovou kličku a protože na druhé straně neuspěl nikdo z trojice Novák, Horčička a Kříž, z výhry 1:0 po nájezdech se radoval Tábor.