Zápasové menu

V dalším přípravném zápase hokejisté Litoměřic porazili svého rivala z Tábora. Využili toho, že Jihočeši předvedli velice nedisciplinovaný výkon a trávili značnou část utkání na trestné lavici. Po dvou brankách vsítili Pavel Kříž a Kurt Kauschitz. Stadion tak zvítězil 5:1.

přát.

5:1

1:0, 2:0, 2:1

HC Stadion Litoměřice - HC Kohouti Tábor

Branky a nahrávky: 19. Kříž P. (Brož, Martinka), 22. Kříž P. (Hašek, Šinágl), 25. Šinágl (Kříž O., Volke), 47. Kauschitz (Kaltenböck, Nedrda), 57. Kauschitz (Macek, Nedrda) - 50. Lukáč (Kostourek). Rozhodčí: Novák - Bečvář, Loskot. Vyloučení: 6:8 Využítí: 2:0

HC Stadion Litoměřice: Volke (31. Sklíba) - Kříž, Mizera, Kaltenböck, Evan, Martinka, Brož, Macek, Kolbaba - Hašek, Šinágl, Přeučil Petr - Nedrda, Rindoš, Machulda - Novák, Kauschitz, Kříž - Tvrzník, Slížek, Horčička

HC Kohouti Tábor: Čech (Klestil) - Kudrna, Lukáč, Hastrman, Kanov, Černý, Zíb - Nedorost, Šperger, Voříšek - Šaršok, Kostourek, Štrba - Kolomý, Matušík, Krätzer - Sladký, Vild

Další přípravný zápas sehráli hokejisté Stadionu Litoměřice. Tentokrát na domácím ledě přivítali hokejisty Tábora. Oba týmy už odehrály několik vzájemných utkaní, když před dvěma roky působily ve stejné soutěži. Od té doby však oba týmy prošly velkými změnami.

Do utkání lépe vstoupilo domácí mužstvo, několika střelami hned od začátku prověřilo brankáře Klestila. Největší šanci si vypracoval Lukáš Rindoš, ale jeho střela mezi betony neskončila gólem. Od 4. minuty měli Táborští možnost hrát přesilovou hru po faulu domácího Petra Přeučila, ale následná dravost Martina Nováka přinesla své ovoce a na trestnou lavici putoval i hráč hostí. Ve hře 4:4 byli aktivnější domácí, ale stav utkání se nezměnil. Hosté se poté probudili a konečně ohrozili i domácího brankáře. Od 8. minuty mohli hosté opět hrát v početní výhodě, když Martin Tvrzník putoval dvakrát na trestnou lavici za lehčí fauly. Domácí obrana však zvládla situaci na výbornou. Na druhé straně při vyloučení Lukáče měl brankář Klestil plno práce, ale svými zákroky podržel svůj tým. Avšak minutu před koncem první třetiny už táborský gólman inkasoval. Pavel Kříž si počkal před brankou a tečoval střelu za záda brankáře Klestila. Domácí si tak do šaten odnášeli náskok jedné branky.

Druhou třetinu začali hosté podstatně lepé než tu první. Zatlačili domácí do obranné třetiny a začali si vytvářet více šancí. Domácí se však nenechali zahanbit a začali hosty také ohrožovat. Domácí ohrožení však bylo ostřejší a končilo góly. Nejprve se prosadil podruhé v utkání Pavel Kříž, když dorazil puk za záda Klestila. Hosté se nepoučili, a tak za chvíli pykali znova. Rychlý úprk po pravém křídle předvedl Petr Šinágl a zvýšil již na 3:0. Když nezabíraly střely, sahali hosté i po nedovolených zákrocích. V čase 30:25 domácí brankářskou jedničku Martina Volkeho vystřídal Vojtěch Sklíba a připsal si hned první zákrok proti Matušíkovi. V 35. minutě mohl Kříž završit hattrick, jeho akce s Brožem však brankou neskončila. Další pětiminutovka patřila opět jen hostům, a tak si Sklíba připsal pár zákroků.

Do závěrečné části obě mužstva vstoupila zlehka a se značným klidem. Pár pěkných šanci bylo vidět na obou stranách. V 43. minutě předvedl Sklíba perfektní práci s lapačkou, když zblízka vychytal táborského útočníka. Na druhé straně se prosadil Kurt Kauschitz, jeho střela od modré skončila za zády brankáře. Domácí už měli čtyřgólový náskok a mohli si klidně užívat zbytku zápasu. Toho využili hosté a ve 49. minutě dokázali překonat doposud výborně chytajícího Sklíbu. Branka byla přiznána Jozefu Lukáčovi. Tato branka hosty nabudila, a tak začali pomalu domácí tým zatlačovat do obranné třetiny. V 53. minutě mohl táborský Šperger snížit, ale Sklíba byl opět na svém místě. Nátlak Tábora však nadále pokračoval, domácí obrana se však snažila na plný výkon. V čase 56:55 hrál domácí tým přesilovou hru 5:3 po vyloučeních Vilda a Černého. Toho se domácí hned chytili a Kurt Kauschitz se trefil podruhé, když zblízka prostřelil brankáře Klestila. Mohlo být i hůře pro hosty, ale Hašek trefil pouze beton brankáře. Více akcí už zápas nepřinesl, a tak domácí zvítězili nad Táborem 5:1.