Zápasové menu

Oslabený tým Litoměřic daroval na začátku druhé třetiny Třebíči snadný náskok. Domácí se již nedokázali vrátit do zápasu. Po celý zbytek střetnutí sice měli ojediněle velké šance, často téměř stoprocentní, jinak ale šlo jen o marné dobývání branky hostů. Tři body za prohru 2:5 tak Litoměřičtí nechávají odvést na půdu Horácké Slavie.

19. kolo

2:5

1:1, 1:4, 0:0

HC Stadion Litoměřice - SK Horácká Slavia Třebíč

Branky a nahrávky:18. Horčička (Slížek, Heinisch), 32. Rindoš (Stříteský, Bojer) - 11. E. Kadela (Laš), 21. Laš (E. Kabela, Dolníček), 21. Obdržálek, 25. Obdržálek (R. Kadela, Vondráček), 29. Burian (Obdržálek). Rozhodčí: Kalivoda - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 4:10, navíc Volke 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1570.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Sklíba) - O. Kříž, Kaltenböck, Stříteský, Macek, Vobořil, Hillmich - Heinisch, Slížek, Horčička - Novák, Rod, Přeučil - Doležal, Hlusička, P. Kříž - Bojer, Rindoš

SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz (Míča) - Sedláček, R. Kadela, Sláma, Hrbáček, Dudáš, Bulička - Laš, Dolníček, E. Kadela - Burian, Obdržálek, Vondráček - Přibyl, Ostřížek, Okál - Čech, Zahradník, Dočekal

Utkání začali zdánlivě lépe domácí. Jako první se dostávali do šancí a zdálo se, že po dlouhé době vstřelí úvodní gól zápasu. První trhlina v tomto plánu se objevila v samém závěru 9. minuty. Na trestnou lavici za podražení putoval domácí obránce Milan Vobořil a hosté nastoupili na přesilovku. Využít jí dokázali za minutu a třináct sekund. Eduard Kadela trefil přesně mezírku mezi Volkeho betony a otevřel skóre. Na konci 14. minuty měl velkou šanci Novák, ale Francouze nepřekonal, to bylo ze strany domácích na několik okamžiků vše. Hosté je až do poloviny 18. minuty nepustili do svého pásma, poté však Litoměřičtí využili zaváhání jejich obrany. Úplně osamoceného Horčičku našel před Francouzem zpoza branky milimetrově přesnou přihrávkou Slížek a prvně jmenovaný střelu k levé tyči přetavil ve vyrovnání. V závěru první dvacetiminutovky měly Litoměřice šanci ještě na jeden gól, ale v přesilové hře se narozdíl od Třebíče nedokázaly vstřelit gól.

Prostřední dvacetiminutovka byla pro Litoměřice jednou velkou noční můrou. Do 29. minuty vstřelili Třebičtí 4 branky, z toho dva zářezy si připsali v prvních 51 sekundách. Litoměřičtí byli ve velké krizi a téměři nic se jim nedařilo, naopak Horácké Slavii vyšlo vše na co sáhla. Ve druhé polovině druhé třetiny se domácí začali pomalu probouzet ze zlého snu a alespoň herně se dotahovat. Po snížení Rindoše na 2:5 ve 32. minutě měli několik velkých šancí. Horčička a po něm několikrát Novák mohli snad dokonce vyrovnat, alespoň podle počtu gólových příležitostí. Po druhé siréně se tedy dalo říci, že od 32. minuty neodpovídalo skóre předváděné hře, do té doby ale Třebíč zcela ovládala zápas.

V závěrečné části měli větší šance domácí. Do té největší se dostal Jan Bojer. V cestě za vstřelením branky mu zabránil pouze beton Pavla Francouze v jinak prázdné brance. Po něm se sám na branku řítil Ondřej Kříž. Ani množství vyloučení ze Třebíče nepomohla domácím k alespoň snížení. Přesilovka Litoměřic se odehrávala téměř pravidelně kolem branky domácích, odkud Litoměřičtí zakládali stále novou útočnou akci. Jediným vzrušením byly ve třetí třetině výstupy Petra Přeučila, který se ze všech sil snažil vyprovokovat někoho z hostů. Pro domácí značně nepovedené střetnutí nakonec došlo ke svému celkem poklidnému konci. Ve zbytku zápasu se ani na jedné straně neobjevila žádná vyložená příležitost. Tři body tak putují na půdu Třebíče po výsledku 2:5.

Ohlasy k utkání

Radek Novák – trenér HC Třebíč

Můžeme požádat o zhodnocení dnešního utkání z pohledu hostujícího týmu?

My jsme se připravovali na útočného soupeře a věděli jsme, že je v domácích zápasech hodně nebezpečný. Přípravu na toto utkání jsme podřídili tomu, že je hodně nebezpečný ve svém útočném pásmu. Jsem rád, že jsme se po celé utkání drželi pokynů, které jsme si řekli. Je jen škoda, že jsme měli v dnešním utkání hodně vyloučených, ale to pramenilo z toho, že jsme chtěli hrát ve středním pásmu tak, jak jsme si řekli. Hráli jsme i náročná oslabení ve třech. Jedno ve druhé třetině jsme neuhráli, ale další už dopadlo lépe, a to bylo důležité.

Třebíč nyní několikrát za sebou zvítězila. Počítali jste se třemi body i z Litoměřic?

My ke každému utkání přistupujeme tak, že ho chceme vyhrát. Tak se chováme na tréninku, před utkáním a tak se chceme chovat i v samotném zápase. Takže jsme spokojeni, že jsme vyhráli.

Litoměřice jsou známé tím, že i když prohrávají pár minut před koncem o dvě branky, tak dokáží výsledek zvrátit. Počítali jste i s tímto?

Ano, počítali jsme s tím a hráče jsme na to upozorňovali. Věděli jsme, že nás čeká tým, který je šikovný v útočné fázi. Tým, který si umí šance vytvořit a pak je proměnit. A hlavně tým, který hraje celých šedesát minut. Není to tým, který by utkání zabalil za žádných okolností.

Třebíč je v tabulce stále za týmem Litoměřic. Jste spokojeni s tímto postavením?

Nemohu hodnotit postavení v tabulce. My jsme přišli s Kamilem Pokorným k týmu před pár dny. Začali jsme s klukama pracovat podle našeho uvážení a od toho se odráží naše příprava na utkání. Jsme spokojeni s tím, že od našeho působení je tým v zápasech uspěšný.

Daniel Tvrzník – trenér HC Stadion Litoměřice

Já jsem přesvědčen o tom, že jsme dnes prohráli utkání ve třech minutách druhé třetiny. Myslím si, že ať hrajeme jakoukoliv soutěž, tak nemůžeme začít hrát třetinu tímto způsobem. My jsme si mysleli, že se nemůže nic stát a že se to uhraje samo. Tak to ale nefunguje. Bohužel, soupeř vstřelil strašně laciné branky, které jsme si sice nevstřelili sami, ale soupeři jsme jejich vstřelení strašně usnadnili. Ve druhé části druhé třetiny jsme si vytvořili zhruba pět čistých gólových čancí, které jsme ale neproměnili. Za druhou a třetí třetinu byl poměr střel 31:15. To o něčem svědčí. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Třebíč poslední dobou vyhrává, ale pro nás je to škoda. Přijde 1500 diváků a my jsme schopni během tří minut prohrát celé utkání.

Z pohledu fanoušků Litoměřic to dnes vypadalo, že to byly nejzbytečněji ztracené body.

Každé utkání, které se prohraje vlastními chybami a soupeř vás nepřehraje, jsou zbytečně ztracené body. Já si také nemyslím, že by nás Třebíč přehrála. Prostě jsmem udělali individuální chyby. Druhá věc je ta, a to si nechci stěžovat na marodku, ale nám dnes chybělo zhruba deset lidí. Z první pětky zůstal pouze jeden. Každý chybějící hráč může ovlivnit hru. Například nacvičujete přesilovky a pak je musí hrát úplně někdo jiný. Nám se to teď stalo. Na toto se dá těžko připravit. Nám dnes chyběli klíčoví hráči, a i když máme tým vcelku vyrovnaný, tak se to musí nějak projevit. Nechci se na to ale vymlouvat, tím jsme utkání neprohráli. Prohráli jsme vlastní hloupostí a laxním přístupem.

Litoměřický Stadion čeká v sobotu další utkání. Jak to vypadá s výhledem na sobotu s marody?

V tuto chvíli nejsem schopen říci, kdo se dá dohromady. Nemůžeme počítat s dlohodobě zraněným Martinem Tvrzníkem, Kubou Evanem a Láďou Kolbabou. Snad se dají dohromady Mizera, Hašek, Šinágl a Martinka. Marodka prostě postihla celý tým, včetně trenérů a kustodů. Jedeme do Havlíčkova Brodu a čeká nás strašně těžké utkání. Dnes se nám některé individuální výkony moc nelíbily Podíváme se na video a máme dva dny na to, abychom se připravili.