Zápasové menu

Historie se opět opakovala a Litoměřičtí podlehli Východočechům i na domácí půdě. Domácí překonali brankáře Landsmana pouze jednou, naproti tomu Chrudim rozvlnila síť v domácí brance hned čtyřikrát. Výsledek 1:4 tak pro Stadion znamená ztrátu, zatímco v případě hostů cenný zisk důležitých bodů.

16. kolo

1:4

0:2, 1:1, 0:1

HC Stadion Litoměřice - HC Chrudim

Branky a nahrávky: 24. Horčička (Heinisch, Stříteský) - 10. Fořt (Toužimský, Král), 16. Toužimský (Mocek, Fořt), 37. Žák (Král, Fořt), 60. Fořt (Šeda). Rozhodčí: Trombík - Kašík, Wesley. Vyloučení: 6:4, Hašek (LTM) 10 minut osobní trest. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1640. Zásahy brankářů : 31:39.

HC Stadion Litoměřice: Volke - O. Kříž, Brož, Stříteský, Macek, Vobořil, Martinka, Hillmich - Šinágl, Tvrzník, Hašek - Slížek, Horčička, Heinisch - Rod, Přeučil, Novák - P. Kříž, Doležal, Hlusička

HC Chrudim: Landsman - Mocek, Toužimský, Kobela, Charousek, Drtina, Vágner, Jaroměský - Blažek, Sýkora, Kaut - Fořt, Král, Žák - Goiš, Semorád, Šeda - Klejna

V úvodu zápasu byli jako první střelecky aktivní Litoměřičtí. Jejich pokusům však nebyly nikterak nebezpečné, snad jen s výjimkou dorážky Ondřeje Kříže, který z bezprostřední blízkosti už Landsmana překonal, ale kotouč nakonec projel brankovištěm mimo branku. Podstatně nebezpečnější byli Chrudimští, zejména díky nabídnutým početním výhodám. Ty se ukázaly jako rozhodující faktor v prvním dějství. Hosté měli stoprocentní úspěšnost, když v obou dvou přesilovkách dokázali skórovat. Nejprve dorážkou otevřel skóre Fořt a po něm od modré prostřelil Volkeho Toužimský. Domácí se sice snažili s výsledkem ještě do přestávky něco udělat, ale žádnou větší příležitost si nevytvořili. Když už dostali kotouč na hráče ve slibné střelecké pozici, obránci Východočechů zblokovali téměř všechny vyslané kotouče. Do kabin tak odcházeli šťastnější hosté za stavu 0:2.

Druhé dějství nezačalo pro Litoměřice příliš šťastně. Na jeho začátku obdržel desetiminutový osobní trest Jaroslav Hašek, následně nebezpečně zahrozil Fořt. O pár okamžiků později však měli domácí přece jen konečně důvod k radosti. Povedeným bekhendovým blafákem vrátil domácí do hry Petr Horčička. Od té chvíle se hra Litoměřic znatelně zlepšila. Povzbuzováni zaplněnou halou si vytvářeli řadu příležitostí na vyrovnání, ale bohužel nevyužili ani jedinou. Tu největší měl ve 34. minutě Hašek, který poslal lahůdkovou přihrávku před branku úplně volnému Šináglovi. Tomu však střela dokonale nesedla a Landsman měl snadnou práci. Ze strany Orlů přišel trest v podobě lekce z produktivit. Ve 37. minutě z pravého rohu přihrál Lukáš Král milimetrově přesně před branku úplně volnému Zdeňku Žákovi, který zakončoval do odkryté branky. V závěru prostřední dvacetiminutovky ještě nekolikrát předvedl svou bleskurychlou lapačku Volke, v poslední minutě prověřil Landsmana Tvrzník a pár vteřin před sirénou Macek. Do druhé přestávky již gól nepadl a mužstva se rozešla do kabin za stavu 1:3.

Třetí část se celá nesla ve znamení marného dobývání chrudimské branky v podání Litoměřic. Domácím jak se zdálo nebylo souzeno alespoň snížit. Hosté si v poklidu a s jistotou hlídali náskok a hráli zkrátka to, co potřebovali. Trpělivě zastavovali akce domácích už ve středním pásmu a šetřili čas na útočné polovině. Litoměřičtí v závěru mohutně ostřelovali chrudimskou branku, ale buď trefili hráče stojící před brankovištěm, nebo neměly jejich střely potřebnou razanci k nějakému výraznějšímu ohrožení brankáře Landsmana. V 59. minutě se domácí pokusili o hru bez brankáře, která ale snížení nepřinesla. Naopak hosté zásluhou druhého zásahu Fořta do prázdné branky stanovili konečný výsledek. Stadion podlehl Východočechům 1:4.

Ohlasy k utkání

Rohlík Pavel - trenér HC Chrudim

Litoměřice jsme brali jako těžkého soupeře. V domácích zápasech měl dobrou sérii, prohrály pouze s Olomoucí. Hrají nepříjemný hokej na který jsme se ale dobře připravili. My máme mladou obranu, která dnes mimo jedné situace neudělala chybu. Konečně se nám podařilo vyhrát i venku a já bych za to chtěl hráčům dnes poděkovat. Dnes to jsou pro nás důležité body.

Setikovský Jindřich – trenér HC Stadion Litoměřice

Chrudim se dnes na nás velice dobře připravila. Náš tým dává v poslední době málo branek a velice často hned v úvodu zápasů inkasujeme. Pak se ztráta těžko dohání. Dnes jsme se nemohli dostat do žádné stoprocentní šance a těžko jsme se před brankou prosazovali. Velice dobře Chrudimským zachytal brankář. Víceméně jsme dnes s body počítali, ale zradila nás koncovka. Chybou také byla zbytečná vyloučení v úvodu utkání.