Zápasové menu

Hokejisté Litoměřic pokřtili Kalich arénu zápasem s extraligovým vicemistrem ze Slavie. Zápas sledovala vynikající návštěva. Více než polovinu utkání držely Litoměřice svého soupeře na dostřel, ale pak se zkušenější Slavia prosadila. Do zápasu hosté nasadili své největší hvězdy.

přát

0:5

0:1, 0:2, 0:2

HC Stadion Litoměřice - HC Slavia Praha

15. Vondrka, 32. V. Růžička ml., 36. Endál, 48. Sklenář, 53. Krenželok.

HC Stadion Litoměřice: Volke - Macek, Kolbaba, Kříž O., Kaltenböck, Evan, Martinka, Holomek, Hillmich - Novák, Slížek, Horčička, Tvrzník, Šinágl, Machulda, Hašek, Hlusička, Přeučil P., Procházka, Kauschitz, Rindoš

HC Slavia Praha: Kopřiva - Žižka, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Špelda, Krejčí, Kolařík - Branda, Svoboda, Micka, Tomica, Vondrka, Štefanka, Růžička, Krenželok, Holec, Doležal, Sklenář, Endál

Soupeře z výšin nejvyšších přivítali dnes hokejisté a fanoušci v Litoměřicích. Extraligový celek měl prověřit nováčka z 1. ligy, který svůj tým teprve buduje. Začátek zápasu tomu odpovídal.Domácí hráči Stadionu před natěšenými diváky nechtěli hned z kraje inkasovat a hráli obezřetný hokej s patřičnou dávkou respektu z pražského soupeře. V prvních minutách zápasu Slávisté svého soupeře přitlačili v jeho obranné třetině a zdálo se, že domáci borci nestíhají. Přesto se podařilo Slavii vstřelit první branku až v 15. minutě. Do konce první třetiny si ale domácí vypracovali několik dobrých příležitostí a hosté mohli děkovat vynikajímu brankáři Kopřivovi za to, že neobdrželi branku.

Druhá třetina začala opět náporem hráčů Slavie, ale domácí tým už nehrál s takovým respektem. Hra se částečně přiostřila a došlo i na vyloučení na obou stranách. Litoměřičí nedokázali využít ani přesilové hry pěti proti třem. V polovině zápasu již bylo skore 0:3 a hosté stále kontrolovali hru. V této třetině již hráči Stadionu neměli tolik brankových příležitostí díky zlepšené hře hostující Slavie.

V poslední třetině se domácí snažili alespoň o vstřelení čestného úspěchu, což se jim nepodařilo. Extraligová Slavie měla bezpečně utkání ve svých otěžích. Přesto se i hra domácích kombinačně zlepšila, ale hráčům Stadionu viditelně docházely síly. To byl důsledek tvrdého, předsezonního tréninku. Hostům se podařilo vstřelit "bůra" i díky vlastní brance domácích borců. Slávisté slevili ze svého tempa a utkání se dohrávalo v přátelském duchu. Výborný výkon podali ve svých svatyních oba brankáři, domácí Martin Volke,i přes pět obdržených branek a hostující Miroslav Kopřiva, který si připsal na své konto nulu.