Zápasové menu

Litoměřičtí dostali od hostů z Olomouce lekci. Domácím se v zápase skoro nic nedařilo, naopak hostům vyšlo téměř vše, na co sáhli. Hanáci rozvlnili síť v brance Litoměřic celkem v pěti případech, Stadion nenašel odpověď ani na jeden zásah. Olomoucká Mora tak zlomila kouzlo Kalich Areny a odváží si na Hanou všechny tři body.

15. kolo

0:5

0:2, 0:2, 0:1

HC Stadion Litoměřice - HC Olomouc

Branky a nahrávky: 6. Pekr (Ministr), 10. Koma (Řípa), 30. Haluza (Kucharczyk), 38. Černý (Smejkal, Brančík), 50. Kucharczyk (Haluza). Rozhodčí: Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1730.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Wegert) - O. Kříž, Brož, Stříteský, Macek, Vobořil, Martinka, Hillmich – Šinágl, Přeučil, Hašek – Slížek, Horčička, Hašek – P. Kříž, Rod, Novák – Doležal, Kauschitz, Hlusička

HC Olomouc: gárdy (Sedlář) - Bořuta, Ondrušek, Janáček, Vyrůbalík, Koma, Nedbálek, Bartoň, Lhotský - Ministr, Smejkal, Polodna - Černý, Brančík, Řípa - Záhorovský, Zbořil, Haluza - Domin, Pekr, Kucharczyk

Litoměřičtí měli v úvodu utkání slibné šance, ale za jejich nevyužití při vyloučení jejich odchovance Jakuba Bartoně byli potrestáni. Nenápadně, ihned po vyhrané buly po levici brankáře Volkeho, prostřelil vše před sebou Matěj Pekr a otevřel skóre utkání. V 8. minutě po nahození Horčičky do útočného pásma využil nepozornosti Žigárdyho za brankou Slížek. Brankář hostí se však vrátil včas do branky a domácí kapitán nestihl zasunout kotouč k tyči. V 10. minutě přišela další změna skóre a opět se o to postarali Hanáci. Tvrdou a hlavně přesnou ranou do pravého horního růžku ihned po přejetí modré čáry rozvlnil síť v domácí brance Jaroslav Koma. Ve zbytku prvního dějství byli nebezpečnější hosté, respektive měli více střeleckých příležitostí. Do první sirény se již skóre neměnilo, a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:2.

V prostředním dějství měli více šancí hosté, domácí se sice dostávali také do střeleckých příležitostí a vytvořili si nějaké slibné kombinace v útočném pásmu, ale buď celou akci překombinovali jako Slížek s Horčičkou, nebo vše zhatil jeden z hostujících obránců, jako v případě pokusu Šinágla přihrát před branku na Haška. Více se dařilo hostům z Hané. Jejich zásluhou se již potřetí za zápas měnilo skóre. Po přihrávce zkušeného Radima Kucharczyka zpoza branky mezi kruhy se střelou k levé tyči prosadil Petr Haluza. Svého spoluhráče se rozhodl nenechat osamoceného v kolonce střelců druhé třetiny Michal Černý. Spolu s Filipem Smejkalem a Richardem Brančíkem rozebral domácí obranu a u pravé tyče si počkal na přihrávku, kterou už nebyl problém usměrnit za brankovou čáru. Do druhé sirény tak padly opět dva góly. Do kabin tedy odcházeli spokejenější Hanáci díky jejich čtyřbrankovému vedení.

Do třetí třetiny nastoupili domácí s cílem alespoň zkorigovat výsledek a vstřelit přinejmenším čestný gól. První vážnější šanci však měl hostující Polodna, ale branku přestřelil. Největší šanci domácích spálil po přihrávce Heinische Horčička, který byl sám před brankou, ale nedokázal Žigárdyho prostřelit. Na sklonku 50. minuty přišel další trest ze strany Hanáků. Z dorážky před brankou prostřelil Volkeho mezi betony Radim Kucharczyk a uzavřel skóre na konečných 0:5. V závěru se objevily ještě šance na obou stranách, i když ze strany Stadionu šlo spíše jen o náznaky šancí, na výsledku to ale již nic nezměnilo a tak končí domácí série neporazitelnosti. Prolomila jí olomoucká Mora.

Ohlasy k utkání

Fiala Petr- trenér HC Olomouc

V minulých zápasech jsme nehráli moc dobře. Měli jsme problémy s koncovkou. Proto jsme rádi, že jsme dnes vstřelili pět branek. Myslím si, že jsme jich mohli vstřelit i více, ale jsme s dnešním výkonem týmu spokojeni. Ze začátku to na tak jednoznačný výsledek nevypadalo. V úvodu střetnutí měly Litoměřice několik šancí, ale my jsme se postupně zlepšovali. Dobře jsme pak hráli až do konce utkání. Takže jsme spokojeni. My ale nejsme spokojeni s postavením v tabulce. Určitě bychom chtěli být výše. Pevně věříme, že se ve druhé čtvrtině odrazíme k lepším výkonům a posuneme se výše. Dosud nebyly naše výsledky takové, jak jsme si představovali.

Věděli jste, že mají Litoměřice doma takovou vynikající bilancí a nejeli jste sem s nějakou obavou?

Já se musím přiznat, že jsme to takto nezaregistrovali. Ale mysleli jsme si, že to bude dnes těžké utkání. Vzhledem k našim předchozím výsledkům jsme jeli do Litoměřic s určitým respektem. Že jsme dnes jasně vyhráli 5:0, tak to je v tom, jak k dnešnímu zápasu hráči přistoupili. I přes pěkný výsledek jsme věděli, že to nebude v Litoměřicích procházka růžovou zahradou.

Psalo se a říkalo, že váš tým dostal nějaké ultimátum. Je to pravda ?

Tak vedení klubu nám dalo určitý cíl, který se nám zatím ,bohužel, nedaří plnit. Takže muselo dojít k určitým opatřením.

Tvrzník Daniel – trenér HC Stadion Litoměřice

My jsme věděli, že dnes přijede hodně kvalitní tým. I když momentální postavení v tabulce tomu neodpovídá. Bohužel, stalo se to, na co jsme hráče upozorňovali. Nechtěli jsme dostat první branku, protože jsme tušili, že se pak bude zápas těžko otáčet. Olomouc má nabitou soupisku zkušenými hráči, kteří si pak vedení uhlídají. Jak říkal kolega, my jsme měli na začátku utkání dvě šance, které jsme neproměnili. Oni měli také dvě a obě skončili brankou. Pak si hráli svoji hru a hráli v pohodě. My jsme se těžko prosazovali. Za stavu 0:2 jsme neproměnili penaltu. Kdyby byl stav 1:2, tak se se zápasem ještě dalo něco dělat. Jakmile jsme dostali třetí branku, tak už bylo po zápase. Ale jsem rád, že kluci i za nepříznivého stavu utkání nevypustili a bojovali až do konce. Dneska se nám prostě nedařilo. Ale musíme se připravit na další zápasy. My jsme šli do sezóny s jasným úkolem vyhnout se baráži. Zatím je naše postavení v tabulce i nad naše očekávání. Ale máme odehráno pouze patnáct zápasů a skoro třicet je ještě před námi. My se musíme v každém utkání rvát o každý bod. Teď se pohybujeme v klidném středu tabulky, ale může přijít série zranění hráčů a to se může odrazit i na výsledku týmu. Chtěl bych opět poděkovat divákům, kteří nám doma vytváří super atmosféru. I dnes, kdy se nám tolik nedařilo, tak perfektně povzbuzovali. Teď jsme ukončili sérii šesti doma vyhraných zápasů a já doufám, že v sobotu začneme novou.

Litoměřice dnes ukončili sérii domácích vítězným utkání, ale také ukončili sérii proher na kluzištích soupeřů, a to obody z utkání v Písku. Značí ten dnešní výsledek nějaký pokles formy?

Nemyslím si, že by nás dnes potkala slabá chvilka. Prostě, dnes nebyl ten náš výkon ideální. Chybí nám tři hráči základní sestavy. My nemáme kádr moc široký a pak je každá ztrátra hráče vidět na výkonu celého týmu. Ale na to se nechci vymlovat. Olomouc byla silný soupeř a stačí se podívat na jejich soupisku. Je to jeden zkušený hráč vedle druhého. Abychom dnes bodovali, museli bychom podat hodně kvalitní výkon, a to se nestalo.Výsledky jsou dány soupeřem. A body z Písku jsou pro nás cenné, protože si myslím, že to je celek srovnanelný s našim týmem.Teď přijde pro nás důležitá série s celkem Tábora a chrudimskými hokejisty. To budou pro nás důležité body. Dnešní utkání musíme hodit za hlavu. Že jsme tady porazili Ústí a Znojmo je sice hezké, ale my se musíme měřit s celky, které jsou v tabulce pod námi.Teď se ukáže síla našeho týmu.