Zápasové menu

Hráči HC Stadion Litoměřice proškolili loňského semifinalistu z Hradce Králové. Na začátku utkání byla na ledě jasná převaha hradeckých hráčů, přesto se vedení ujali domácí hned ve čtvrté minutě a tím začal dnešní gólový příděl. V tomto vyrovnaném zápase padaly góly jen do sítě hostí. Pouze v 57. minutě se prosadil hráč Hradce Roubík. Na konci utkání svítil na tabuli stav 6:1 ve prospěch Stadionu.

7. kolo

6:1

2:0, 3:0, 1:1

HC Stadion Litoměřice - Královští lvi Hradec Králové

Branky a nahrávky: 4. Hašek (Šinágl, Evan), 7. Heinisch (Slížek, Stříteský), 24. Slížek, 27. Tvrzník (Šinágl, Hašek), 35. Kloz (P. Kříž), 50. Kloz (Přeučil) - 57. Roubík (Budínský, Kadlec). Rozhodčí:Pavlovič - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1470.

HC Stadion Litoměřice: Volke - Stříteský, Kolbaba, Evan, O. Kříž, Vobořil, Martinka, Brož - Šinágl, P. Kříž, Kloz - Tvrzník, Slížek, Přeučil - Horčička, Hašek, Heinisch - Novák, Kauschitz, Hlusička

Královští lvi Hradec Králové: Luňák - Hendrich, Višňák, Chmelíř, Čáp, Křetinský, Táborský, Horák, Klement - Šejnoha, Volráb, Macháň - Čermák, Roubík, Kadlec - Kubica, J. Hruška, O. Hruška - Budínský, Moskal, Valášek

Do Litoměřic si přivezli Hradečtí více sil a zpočátku byla jejich přesila znát jak na ledě, tak v publiku. Na konci druhé minuty si hradecký Budínský pomohl hákováním, čeho si naštěstí všiml hlavní rozhodčí a Stadionu začala přesilovka. Ve 4. minutě zápasu ji využil litoměřický Hašek, když se ujal vedení střelou do odkryté brány poté, co se k němu dostala odražená střela od tyče. V páté minutě dostali možnost přesilové hry i hosté, kdy byl za hákování vyloučen domácí Stříteský. Naštěstí se hráčům Hradce nepodařilo usadit v obranném pásmu domácích. V 7. minutě přihrál domácí Slížek přes celou šíři hřiště Heinischovi a ten střelou “z první” našel skulinku pod vyrážečkou hradeckého Luňáka a zvýšil vedení Stadionu na 2:0. Ve 13. minutě zatrnulo fanouškům a hráčům Stadionu, když zůstal ležet před bránou domácích litoměřický Kloz v bolestech, tento zákrok bohužel hlavní rozhodčí neviděl. Naštěstí nedošlo ke zranění a Kloz mohl nastoupit k dalším bojům. První třetinu hráči domácích dohrávali v oslabení, kdy se během střídání špatně domluvili a rozhodčí je potrestal za mnoho hráčů na ledě.

Druhou třetinu pokračovala přesilovka hostí, kterou ale nedokázali využít. Hned ve 23. minutě byl vyloučen hradecký Ondřej Hruška za hru vysokou holí. Tento přestupek potrestal necelou minutu poté domácí Slížek, když puk překonal brankovou čáru po jeho střele odrazem od bruslí hradeckého obránce a zvedal vedení Stadionu na 3:0. Hned ve 27. minutě signalizoval hlavní rozhodčí výhodu pro hráče Stadionu a domácí Tvrzník po objetí brány technickou střelou do horního růžku překonal Luňáka. Na tabuli poté svítil jistě nepříjemný výsledek pro fanoušky Hradce 4:0. Po tomto gólu sebrali zbytek sil hráči Hradce a dostali domácí pod tlak. V jedné z jejich příležitostí si nedovoleně počínal Vobořil, při následné přesilovce se hra nedostala z obranného pásma domácích. Veškeré šance hradeckých hráčů však končily nezdarem zásluhou brankáře domácích Martina Volkeho. Štěstí dnes stálo na straně Stadionu a chybou v rozehrávce hostí se dostali do šance dva na jednoho domácí. Litoměřický Kloz skóroval po přihrávce Pavla Kříže do odkryté brány. Vedení Stadionu tím narostlo na 5:0.

Poslední třetinu dominovali na ledě hráči domácího Stadionu. Hned ve 42. minutě zazvonila tyč brány hostí po střele Milana Vobořila. Necelých šest minut poté vypálil z mezikruží Kříž, ale hosty opět zachránila tyč. Na konci 48. minuty překročil hranice pravidel hráč Hradce Králové Ondřej Hruška a byl vyloučen na dvě minuty za hákování. Hráčům Stadionu se opět povedlo vytrestat toto vyloučení a po vyhraném vhazování putoval puk za záda Luňáka již pošesté, když se střelou z mezikruží nemýlil Kloz a 1470 diváků věřilo, že je již rozhodnuto. V polovině třetí třetiny probíhala hra 4:4, ale ani jeden z týmů se nedovedl prosadit. 57. minutu došlo ke skrumáži před bránou domácích, v které se nejlépe dokázal zorientovat hradecký Roubík a zasunul kotouč do brány a snížil na konečných 6:1. Ke konci zápasu již oba týmy šetřily síly a utkání jen dohrávaly.

Dnešní utkání bylo poměrně vyrovnané a i díky štěstí, které stálo na straně Stadionu, loňský semifinalista HC VCES Hradec Králové odjížděl z Litoměřic s druhou největší letošní porážkou 6:1. Zda hráči Stadionu dokáží zopakovat výhru i v dalším utkání můžete sledovat na ledě HC Vrchlabí v sobotu 9. října 2010, zápas začíná v 18:00.

Ohlasy k utkání

Setikovský Jindřich, trenér HC Stadion Litoměřice

Myslím si, že dnes nám konečně vyšel zápas tak, jak jsme si představovali. Doma jsme sice stoprocentní, ale z venku je to s body horší. Sice jsme na body měli v Chrudimi i v Berouně, ale přivezli jsme pouze jeden z Tábora. Kdybychom dotáhli alespoň jeden zápas do prodloužení, určitě bychom nějaký bod přidali. Body jsme nepřivezli jenom proto, že jsme nebyli schopni proměňovat ani ty největší šance. Sice máme podle složení zkušené mužstvo, ale ještě jsme stále nováčky a nesmíme za každou cenu chtít rozhodnout zápas za tři body. Když se nabízí remíza, musíme být pokorní a brát i remízu. Já ale věřím, že budeme vozit body i z venku. Dneska podal výborný výkon Martin Volke a na týmu bylo vidět, že dnes chtějí hrát zápas bez zbytečných nervů. Soupeř má podle jmen také velice silné mužstvo a dát jim jako nováček šest branek, to je velice solidní výsledek. Byl to dnes hezký večer pro nás pro všechny, i pro diváky. Chtěl bych dnes moc poděkovat divákům, kterých zase přišlo o něco více než minule. Hokej se hraje pro diváky a i hráčům se lépe hraje, když je plnější stadion, než když je tam tři sta přihlížejících. Divácká kulisa v Litoměřicích je skvělá a byli bychom rádi, kdyby diváci chodili i nadále. Samozřejmě, že diváci budou chodit, pokud budeme hrát dobrý hokej. Teď budeme hrát s Ústím, a to je zajímavější o to, že s nimi spolupracujeme. Předpokládám, že bude díky tomu skvělá kulisa. Dnes i některým hráčům pomohlo, že tu bylo tolik diváků. Hráče to více hecuje ke kvalitnímu výkonu.

Dá se říci, že co se dnes vystřelilo, tak padlo do branky soupeře?

Možná to tak vypadalo. Na druhou stranu jsme i při zápasech venku soupeře přestříleli, ale branek moc nepadalo. Dnes nám tam spadlo i to, co nám tam mělo spadnout v předcházejících zápasech. To štěstí, které jsme před tím neměli, se na nás usmálo dnes. Ve sportu platí, že štěstí musíte jít naproti kvalitním výkonem.

Jak to vypadá s působením Jana Kloze v týmu Litoměřic?

Zatím je to padesát na padesát. Ve středu se bude jednat s panem Šindelem a pak uvidíme.

Mička Jiří, trenér HC VCES Hradec Králové

Litoměřice dnes hrály dobře a my špatně. Těžko se hledají slova. Výsledek plně vystihuje obrázek, který byl na ledě. My jsme věděli, že tento pan rozhodčí za všechno a rád vylučuje a přesto jsme se nevyvarovali chyb. Byli jsme zbytečně vylučováni a dostali jsme z toho dvě branky. To se podepsalo na začátku utkání a my jsme pak nebyli schopni se nastartovat.

První dvě minuty jste nepustili Litoměřice přes půlku, ale pak jste dostali rychlé dvě branky.

Ano, první lajna začala dobře. Možná, že kdybychom dali první branku my, byl by zápas jiný. Ale to je možná. Obdržené branky v první třetině nás dostaly do kolen.

Litoměřice mají doma zatím stoprocentní bilanci. Soupeři odjíždějí z Kalich Areny zklamaní. Je to i tím, že mají Litoměřice dobře sestavený tým?

Litoměřice nemají na nováčka vůbec špatně sestavené mužstvo. Je tam dost hráčů, kteří již mají v 1. lize něco odehráno. Hráči vůbec nepůsobí jako nováčci. Dnes předvedli velice dobrý výkon a opravdu je tým poskládaný velice dobře. Pokud začnou vozit body z venku, budou nepříjemnější daleko více. Chtělo by to, aby tým zůstal takto pohromadě.

Jak se vám líbila atmosféra na dnešním utkání?

Ta bylo super. Kéž by vám to tady v Litoměřicích vydrželo. I zázemí zde máte super. Když přijedete tam, kde lidí fandí, tak je to bomba. Pokud hrajete pro pár diváků, tak se hraje hůře. A pokud přijde na utkání jen pár stovek fandů, je to degradace této soutěže. Litoměřice jsou zatím oživením 1. ligy. Já to tu znám. Hrával jsem zde také a vím, že Litoměřice byly hokejové město a vždy zde chodilo hodně diváků. Litoměřice si tuto soutěž zaslouží.