Zápasové menu

Stadion si udržel domácí neporazitelnost proti Rebelům z Havlíčkova Brodu. Trojbrankové vedení Litoměřic se nakonec zmenšilo na nejmenší možný rozdíl, ale přesto jej domácí ubránili a vybojovali cenné tři body po výhře 4:3. V dalším kole míří Litoměřičtí do Berouna, odkud přišlo hned několik opor současného kádru.

5. kolo

4:3

1:1, 2:0, 1:2

HC Stadion Litoměřice - HC Rebel Havlíčkův Brod

Branky a nahrávky: 9. Kloz (Kolbaba), 24. Slížek (Horčička), 29. Horčička (Heinisch), 43. Šinágl (Hašek) - 13. Zábranský (Švaňhal), 49. Třetina (Šenkeřík), 52. Němec (Hadrava). Rozhodčí: Přikryl - Goňa, Obadal. Vyloučení: 10:5, navíc Hašek (LTM) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1200.

HC Stadion Litoměřice: Volke - Evan, O. Kříž, Stříteský, Macek, Vobořil, Kolbaba, Brož, Martinka - Hašek, Šinágl, Tvrzník - Heinisch, Slížek, Horčička - Novák, P. Kříž, Kloz - Přeučil, Hlusička, Jelínek

HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan - Kempný, Soldán, Šenkeřík, Morava, Vošmik, Jelínek, Sova, Zítka - Blažek, M. Ondráček, Třetina - Knotek, Meidl, Němec - J. Ondráček, Švaňhal, Zábranský - Zohorna, Hadrava, Fiedler

V začátku první dvacetiminutovky se obě mužstva nejprve uvedla nepřesností v rozehrávce, následně prvními střeleckými pokusy a poté se začaly množit gólové šance. Do první z mnoha se dostal díky aktivnímu napadání Šinágla Hašek, Suchan byl však na svém místě. O chvíli později se málem měnilo skóre na druhé straně. Kotouč klouzající domácím brankovištěm naštěstí uklidil do bezpečí obránce Macek dřív, než se k němu mohli dostat dorážející Rebelové. Bezbrankový stav vydržel jen do konce 9. minuty. Po obléhání hostující branky a při signalizované výhodě uspěl z dorážky do odkryté sítě Jan Kloz. Hosté se poté pokoušeli vyrovnat a málem se jim to povedlo o necelé dvě minuty poté. Střelu z pravého kruhu Martin Volke vyrazil svým betonem, ale dojíždějící hostující hráč jej dorazil směrem do odkryté branky. Brankáře Stadionu se po něm však tygřím skokem vrhl a těsně před brankovou čarou jej přikryl svou lapačkou. Ve 13. minutě se skóre měnilo podruhé, ovšem poprvé na straně Havlíčkova Brodu. Tak jako domácí se i hosté prosadili z dorážky a bylo vyrovnáno. Do první sirény již další branky nepadly. Litoměřičtí se zvládli ubránit při dvou přesilových hrách, a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:1.

Druhé dějství začalo dohrávanou přesilovou hrou hostů, ale k jejímu využití nedošlo. Následovala početní výhoda na straně Stadionu, a ta byla odehrána o poznání lépe. Tedy alespoň její první polovina. Jak dobře totiž domácí v přesilovce začali, o to hůř se jim povedl její konec a místo kombinace kolem Suchanovy branky se nedokázali prosadit do útočného pásma. Krátce po návratu Martina Ondráčka z trestné lavice se ale Litoměřičtí přece jen dočkali. Vedení na jejich stranu vrátil Ladislav Slížek po další dorážce na hranici brankoviště. Hosté se snažili ovlivnit průběh utkání zvýšenou hrou do těla. Příliš ovoce jim to k jejich smůle nepřineslo. Ve 28. minutě sice zahrozil Švaňhal, ale nevyužil zaváhání Volkeho. O minutu později v 29. minutě se znovu měnilo skóre a znovu na straně Litoměřic. Celý útok Heinisch, Horčička, Slížek ostřeloval Suchana v brance Rebelů a druhý jmenovaný nakonec z dorážky prostřelil bezmocně klečícího brankáře. O pár okamžiků později se mohlo vedení Stadionu ještě navýšit, ale Jan Kloz neuspěl při samostatném úniku. Ve druhé polovině prostřední dvacetiminutovky přišla vyloučení domácích a následná dvojnásobná přesilovka Havlíčkova Brodu. Díky dobrým obranným zákrokům bránící trojice, poslezé čtveřice a dnes spolehlivého Volkeho se ale skóre neměnilo. Stav 3:1 z pohledu Litoměřic tak vydržel i po vypršení čtyřicáté minuty.

Třetí část začala řadou šancí v rychlém sledu za sebou. Ujala se však až akce domácích ve 43. minutě. Po pohledné akci Haška a přihrávce před brankoviště skóroval střelou do odkryté horní části branky Petr Šinágl. Litoměřičtí si od té doby začali věřit a zdálo se, že dovedou zápas do poklidného konce. Komplikace začaly přicházet od 47. minuty, kdy se začala hromadit vyloučení na obou stranách, zejména na straně domácích. Vytěžit branku z toho dokázali pouze hosté. Dokonce hned dvakrát. Nejprve využili přesilovku Rebelové zásluhou kombinace kolem Volkeho branky a střelou Třetiny pod horní tyčku. Ve 49. minutě tak byl stav 4:2. Následně přišlo další vyloučení, které ještě potrestáno nebylo, ale skóre se měnilo pár chvil po návratu Pavla Kříže na led. V 52. minutě prostřelil Volkeho po rychlém protiútoku Vojtěch Němec. V dramatickém závěru nakonec Litoměřičtí ubránili jednobrankové vedení a dočkali se výhry 4:3. Udrželi si tak domácí neporazitelnost. V příštím kole se Stadion vydá do Berouna.

Ohlasy k utkání

Petr Novák – trenér HC Rebel Havlíčkův Brod:

Jsme dnešním zápasem trošku zklamaní, protože jsme do Litoměřic přijeli uhrát nějaké body. Dobrý by byl jakýkoli bodový zisk, ale poprvé jsme v letošní sezoně prohráli za tři body. Na druhou stranu jsme za stavu 1:4 nesložili zbraně a z utkání jsme udělali napínavý zápas. O výsledku rozhodla branka domácích v poslední třetině na 4:1. V některých fázích zápasu jsme hráli trochu v útlumu. Pak se nám podařilo vstřelit dvě branky, ale to už bylo pozdě. Kdybychom hráli zodpovědněji před svou brankou, když domácí vstřelili své branky z bezprostřední blízkosti brankoviště, asi by se zápas vyvíjel jinak. Ale to jsou samé kdyby. Dnes jsme neuspěli a tudíž nemůžeme být spokojeni.

Nepodcenili jste trochu domácí tým tím, že jsou nováčkem v soutěži?

To určitě ne. Nováčkem jsou v tom, že se tu poprvé hraje první liga, ale mnoho hráčů domácích již tuto soutěž hrálo. Určitě jsme domácí nepodcenili. Pouze jsme nehráli to, co jsme si řekli. Teď se musíme soustředit na další domácí zápas.

Daniel Tvrzník – trenér HC Stadion Litoměřice:

My jsme dnes spokojeni se ziskem tří bodů, protože jsme bodovali po nepodařeném utkání v Třebíči, kdy jsme padesát minut sahali po bodech, ale nakonec jsme odjeli s debaklem. Chtěli jsme hrát zodpovědně zezadu a hrát trpělivě. Naši útočníci se ale aktivně tlačili před branku a to přineslo výsledek. Začátek zápasu se nám vyvedl. Vedli jsme jedna ku nule, ale po vyrovnání jsme se dostali pod tlak soupeře. Za stavu čtyři ku jedné pro nás jsme se svou nedisciplinovaností dostali do problému, když soupeř snížil na rozdíl jedné branky. Bylo to také tím, že jsme byli dost přísně vylučováni, ale nakonec jsme ubránili domácí neporazitelnost.

Máte pocit, že po vstřelených čtyřech brankách již domácí Stadion protrhl svou střeleckou smůlu?

V to doufáme. Chtěli jsme dnes hrát jednoduchý hokej a puky nahazovat na bránu. Dnes nám to vcelku vycházelo. Předtím jsme nedávali branky, ale ne že by to naši hráči neuměli, ale chyběla tomu odvaha. Ono to před brankou trošku bolí, ale je nutné vytvořit na brankáře tlak. Dneska se nám to vyplatilo.