Zápasové menu

Vstup do druhého prvoligového zápasu vyšel lépe litoměřickému Stadionu, když v sedmé minutě propálil Čecha Heinisch. Táborští ale rychle odpověděli a dokonce otočili stav utkání na 2:1. Jiskřičku na zisk bodů vykřesal Stadionu ve 44. minutě Horčička střelou na 2:2. Do konce základní hrací doby už se stav neměnil a pro oba týmy to tedy znamenalo zisk prvních bodů. Následné prodloužení bylo jen přeznamenáním samostatných nájezdů, kde se jako jediný až v páté sérii trefil Padělek. Tábor zvítězil 3:2.

2. kolo

3:2sn

1:1, 1:0, 0:1 - 1:0

HC Kohouti Tábor - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 8. Padělek (Krätzer), 35. Černý (Kostourek, Zíb), s.n. Padělek - 7. Heinisch (Slížek, Macek), 44. Horčička (Heinisch). Rozhodčí: Florian, Jílek, Svoboda. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Kohouti Tábor: Čech - Kudrna, Lukáč, Kanov, Havran, Černý, Zíb - Koktan, Petráček, Nedorost, Šperger, Kocar, Török, Kostourek, Štrba, Mrkvička, Padělek I., Krätzer, Heřman, Červený, Ježek

HC Stadion Litoměřice: Volke - Evan, O. Kříž, Stříteský, Macek, Vobořil, Kolbaba, Brož, Martinka - Hašek, Šinágl, Tvrzník, Heinisch, Slížek, Horčička, Novák, P. Kříž, Kloz, Doležal, Hlusička, Přeučil

Do první třetiny nastoupili aktivněji hráči hostů a na počátku druhé minuty se k první nebezpečné střele zápasu dostal Slížek. Brankář domácích Čech s ní ale neměl moc práce. Poté se ale hosté dostávají pod tlak domácích útočníků. V sedmé minutě se po sérii vyloučení táborských hráčů hraje přesilovka hostů 5 na 3. Stadion v přesilovce jasně ovládá hru a v sedmé minutě se k puku dostává Martin Heinisch a prostřeluje Čecha. Hosté se dostávají do vedení 0:1. Kohouti jsou v plném počtu a během čtrnácti vteřin se po skvělé kombinaci prosazuje domácí Ivan Padělek. Stav zápasu 1:1. Po zbytek třetiny se hra přelévá z jedné strany na druhou. Oba týmy jsou vyrovnané a diváci nevidí žádnou další vážnější šanci.

Během první přestávky si asi více odpočali táborští Kohouti a hned po vyhrání úvodní buly druhé třetiny dostávají hráče Stadionu pod tlak. Ovšem ve 23. minutě domácí špatně střídají a dostávají trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Stadion se bohužel nedostává do šance a na konci přesilovky je vyloučen litoměřický O. Kříž. Vteřinu před vypršením trestu hostů vyzkoušel brankáře Volkeho střelou od modré domácí hráč Černý. Tuto střelu však brankář hostí chytá do lapačky. V 36. minutě se k puku po kombinaci domácích Kostourka se Zíbou dostává opět Kamil Černý a prudkou střelou z blízkosti dostává Kohouty do vedení 2:1. Po zbytek třetiny se dostávají domácí pod tlak, ale Stadion bohužel nedovede skórovat.

První šanci třetí třetiny má na hokejce domácí Zíb, který v přesilovce střílí od modré na Volkeho, ten ale do střely dává svůj beton a vyráží. Na druhé straně přihrává hráč Stadionu Slížek zpoza brány Petru Horčičkovi a ten se prudkou střelou zápěstím mezi betony domácího brankáře Čecha nemýlí a vyrovnává na 2:2. Do konce zápasu se dostává k jediné nebezpečné střele hráč domácích Havran. Jeho střelu od modré však Volke chytá bez problémů do lapačky. Protože po šedesáti minutách na tabuli Kohoutů nerozhodný stav 2:2, tak oba týmy již vědí, že dnes si na své konto připíší první bod.

Hráči obou týmů jsou již notně unaveni, ale mají před sebou ještě pětiminutové prodloužení, v kterém budou bojovat o druhý bod. Hned v 62. minutě trestá hlavní rozhodčí Florian hostujícího Slížka dvěma minutami za podražení. Během přesilovky se domácí Zíb dostává ke střele, do které si ale obětavě lehá Hašek. Stadion Kohoutů nevidí během prodloužení gól, a proto se přistupuje k nájezdům. V nich se nikomu z hráčů Stadionu nepodaří překonat domácího Čecha. Volkeho překoná jako jediný hráč Ivan Padělek, a proto si druhý bod připisuje tým Kohoutů

I přes zisk jednoho bodu se tým Stadionu propadl v tabulce na předposlední 15. místo. O další body budou hráči Stadionu bojovat poprvé v domácí zrekonstruované Kalich aréně s hráči Kadaně 22. září.