Zápasové menu

Ve druhém finálovém zápase v Mostě se opět potvrdilo, že vítězství si ze zápasu vždy odváží hostující celek. Litoměřice si daly pozor na chyby, které je připravily o vítězství v prvním zápase, a předvedly velice dobrou hru. Vysoká výhra 1:5 jim byla zaslouženou odměnou. Ve třetím finálovém zápase hraném v pondělí se budou hráči Litoměřic snažit strhnout prokletí domácího prostředí a obrátit tak stav série ve svůj prospěch.

F2

1:5

1:1, 0:2, 0:2

HC Most - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 13. Kašťák (Nedrda, Kuncl) - 14. Procházka (Zenk, Horejsek), 29. Procházka (Horejsek, Buďa), 33. Novák (Kouba, Hlusička), 42. Tvrzník (Slížek, Horčička), 48. Tvrzník. Rozhodčí: Šmíd – Černý, Vavruška. Vyloučení: 4:4 navíc Böhm (Most), Zenk (LTM) oba 5 + do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 592. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

HC Most: Melichar (od 48. Brzobohatý) - Martinka, Havlůj, Šulc, Kuncl, Kunrt, Martinec, Ambrož, Mizera - Tauš, Růžek, T.Přeučil - Hruška, Vrtek, Salač - Kašťák, Šešina, Nedrda - Böhm, Szakál

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Macek, Kaltenböck, Kolbaba, Musílek, Malý, Zenk, Hillmich - Slížek, Horčička, Horejsek - Tvrzník, Buďa, Zuziak - Hlusička, Procházka, Novák - Kloz, Mrázek, Šaffer

Autorem reportáže je Robert Kysela (www.hcmost.cz)

Tři minuty bez přerušení se hrálo na úvod dnešního zápasu. Puk cestoval z útočného pásma jednoho celku do druhého, ale vážnější šance z toho nevznikla. Jedinou brankovou akcí byla střela Horčičky, která trefila chrániče domácího gólmana. V sedmé minutě tvrdě vyzkoušel pozornost Volkeho Kašták. Desátá minut patřila hostům a dvěma střelám Horčičky a po něm Šaffera. O minutu později zase operovali před Volkem Mostečtí, střely T. Přeučila a Růžka si za litoměřického gólmana také cestu nenašly. Ve 13. minutě zavezl puk do obraného pásma Nedrda, krásnou přihrávkou vyhledal zcela volného Ondřeje Kašťáka, který do odkryté části Volkeho branky otevřel skóre utkání. Vedení Mostu netrvalo dlouho a o necelou minutu později po přečíslení 2 na 1 vyrovnal Petr Procházka. V 16. minutě Tvrzník nebezpečně zblízka pálil těsně mimo mostecké tyče. Následně na druhé straně střela dua Šesina - T.Přeučil skončila v náruči gólmana Volkeho. V poslední minutě třetiny mohl strhnou vedení na stranu hostů Slížek, ale ani natřikrát v závaru před Melicharem nezakončil.

Druhá třetina začala střelou domácího obránce Martinky od modré čáry, která jen těsně minula Volkeho branku. Ve 23. minutě se pokoušel před Volkeho protlačit Tauš, ale než našel výhodný střelecký úhel, byl zablokován zadáky Litoměřic. O minutu později Horčička tvrdým příklepem jen trefil Melichara. Ve 25. minutě se Kloz, stejně jako předtím Tauš na druhé straně, tlačil před mosteckou branku, ke střele se ale ani on nedostal. První přesilovou hru zápasu hráli ve 26. minutě hosté, ale i když odehráli celé dvě minuty před Melicharem, k vážnějšímu zakončení se nedostali. Ve 29. minutě po chybě mosteckých zadáků bleskově zavezli hráči Litoměřic puk před Melichra. Dvě střely mostecký gólman ještě stihl vyrazit, na dorážku z hole Petra Procházky už nestačil. Další přesilovka hostů již byla daleko úspěšnější. Kouba nahodil puk před Melichara a puk tečovaný Martinem Novákem se štěstím doklouzal do rohu mostecké svatyně. V další části třetiny hosté úspěšně bránili vybudovaný náskok a obranou středního pásma stěžovali mosteckou rozehrávku.

Do poslední části vstoupili domácí oslabeni o Kuncla, který v závěru druhého dějství obdržel dvě minuty za hrubost. To se stalo Mostu osudným. Po ostřelování branky se prosadil Martin Tvrzník a zasadil domácím ránu v podobě čtvrté branky. Pak již domácí hokejisté zápas jen dohrávali a jakoby té smůly již nebylo dost, inkasovali nešťastně pátou branku. Obránce Šulc při obranném zákroku zlomil nůž brusle a Martin Tvrzník nikým nerušen ze samostatného nájezdu nedal Melicharovi tu nejmenší šanci. V mostecké bráně v tu chvíli došlo ke střídání brankařů, kdy Melichara nahradil Brzobohatý. Závěr zápasu zpestřila ještě vzájemná rvačka domácího Böhma a litoměřického Zenka, která, ale již nemohla na výsledku dnešního zápasu nic změnit. Litoměřický Stadion byl dnes v Mostě lepším celkem a zcela po zásluze vysoko vyhrál a potvrdil, že finálová série skupiny západ bude těžká a dlouhá.

Nejlepšími hráči zápasu byli zvoleni: Volke (LTM) - Kašťák (Most)