Zápasové menu

Neuvěřitelný výkon předvedli hráči Stadionu Litoměřic v dnešním zápase na ledě Klatov. Čtvrté utkání prvního kola play-off vyhráli po samostatných nájezdech a vrátili tak sérii opět do Lovosic. Soupeř sice po první třetině vedl už 2:0, ale Stadion dokázal srovnat brankami Petra Zuziaka a Viktora Musílka. V následném prodloužení měli navrch Litoměřičtí, ale nedokázali proměnit několik nebezpečných šancí. Penaltový rozstřel rozhodl František Mrázek, který se trefil ve čtvrté sérii nájezdů.

ČF4

2:3sn

2:0, 0:1, 0:1, 0:0 - 1:2

HC Klatovy - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 1. Pavlis (Švik), 3. Hobl (Horejš), 28. Zuziak (Kaltenböck), 49. Musílek (Tvrzník), rozhodující nájezd František Mrázek (LT) Rozhodčí: Grech - Sentencký, Gerad Vyloučení: 9:11 Průbeh utkání: 2:0, 2:2, 2:3 sn Diváci: 795

HC Klatovy: Halmoši (Šproch) - Fiala, Hucl, Špiler, Farný, Kreuzman, Černý - Kocman, Kepl, Čuban - Špaček, Pavlis, Švík - Hobl, Straka, Horejš - Trojan, Vondryska, Babka

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Kouba, Macek, Kaltenböck, Kolbaba, Hillmich, Musílek, Malý, Zenk - Slížek, Horčička, Horejsek - Tvrzník, Buďa, Zuziak - Hlusička, Procházka, Novák - Myšík, Šnajdr, Mrázek

Autorem komentáře je Jaromír Eybl (wwww.hc-klatovy.cz).

Úvod zápasu patřil jasně domácím, kteří do zápasu vtrhli jako uragán. Již v čase 0:41 unikl obraně hostí Jan Pavlis a precizním backhendovým blafákem poslal Klatovy do vedení - 1:0. A na začátku třetí minuty bylo vedení již dvougólové. Jaroslav Hobl si z levého křídla sjel pěkně před branku a neméně povedeným blafákem zvyšoval na 2:0. Hosté jako by nevěděli co hrát a do zápasu se dostávali velmi pomalu. Hru často narušovaly fauly na obou stranách, a tak prakticky až do konce první třetiny hrálo vždy jedno mužstvo v početní výhodě. Ve 12. minutě hrály Klatov 5 na 3 a málem přidaly pojišťovací branku. Petr Špaček stál zcela osamocen před Martinem Volkem, ten však jeho střelu pod víko zázračně vytěsnil mimo branku. Na Volkeho nevyzrál ani o něco později z dorážky Jaroslav Hobl, který zblízka nastřelil jeho levý beton. Jediná vážnější příležitost Litoměřic přisla v 18. minutě, ale Petr Macek na Halmošiho nevyzrál.

Na začátku druhé třetiny dohrávali hosté přesilovku 5 na 3 a před Halmošim bylo velmi rušno. Po jednom velkém závaru měl velkou příležitost Petr Horčička, ovšem prázdnou branku z dálky přestřelil. V 24. minutě to byl opět minisouboj Horčičky s Halmošim, ze kterého znovu vyšel vítězně brankář Klatov. Horčička dobře vypálil puk na bližší tyč, ale Halmoši se zavčas přesunul k druhé tyčce a betonem kotouč zázračně vyrazil. Ale i ve výborné formě chytající Dominik Halmoši byl na střelu Petra Zuziaka z 28. minuty krátký. Celá akce začala chybou hráčů Klatov ve středním pásmu, kdy se puku zmocnil Kaltenböck a vyslal na zteč právě Zuziaka. Ten se odprostil od svého strážce a nechytatelnou ranou do pravého horního růžku snížil na 2:1. Hosté zlobili i nadále a byli v této fázi zápasu lepší. Samostaný nájezd Mrázka zastavil Lukáš Holub jen za cenu vyloučení. Největší šance ke srovnání ale přišla pro hosty až k závěru třetiny, když nastřelili tyčku.

Třetí třetinu se hrál poměrně vyrovnaný hokej. Litoměřice sice šly za vyrovnáním, ale hráči Klatov dobře bránili. I dobrá defenziva Klatov byla ovšem na střelu Viktora Musílka z 49. minuty krátká. Před Halmošim stála hned pětice hráčů a měl tak zcela zakrytý výhled. Viktor Musílek napřáhl na modré a puk si překvapivě proklestil cestu skrz klubko hráčů až do branky - 2:2. Litoměřice tento gól nabudil, avšak byli to paradoxně hráči Klatov, kteří měli větší brankové příležitosti. Červenobílí však nedokázali využít ani jednu výhodu přesilové hry a zápas tak šel do prodloužení.

Prodloužení patřilo jednoznačně hostům, když hráči Klatov pomalu nevyslali na Volkeho ani jednu střelu. Největší šance Litoměřic přišly v úplném závěru prodloužení. Nejdříve Petr Horčička v 69. minutě ujel celé obraně Klatov, ale Halmoši mu vyjel vstříc z branky a jeho pokus o zakončení tak zneškodnil. Čtyři vteřiny před koncem se ale musel spolehnout na pomoc brankové konstrukce. Martin Tvrzník se totiž prokličkoval celým útočným pásmem a k překvapení všech nastřelil tyč, puk se však od ní odrazil směrem do kluziště. Na řadu tak přišly samostané nájezdy. První jeli hosté a Martin Tvrzník svůj pokus s přehledem proměnil. Petr Špaček ale potvrdil své zkušenosti a svým zakončením nedal Volkemu šanci. Poté měli hlavní slovo oba gólmani, kteří jen potvrzovali svoji kvalitu. Postupně se neprosadili Novák, Švík, Horčička, ani Jaroslav Hobl, který své nájezdy většinou přetaví v gól. Jako další jel znovu Petr Špaček, který se ovšem podruhé prosadit nedokázal. Naopak František Mrázek, vědom si své možnosti rozhodnout zápas, naložil se svým nájezdem o poznání lépe a zařídil tak výhru Litoměřic 2:3.

Ohlasy k utkání

Trenér HC Stadionu Litoměřice Daniel Tvrzník:

Vstup do zápasu se nám vůbec nevydařil, po dvou individuálních chybách jsme ve třetí minutě prohrávali 2:0, navíc následovala serie našich vyloučení. Tam se to lámalo. Kdybychom inkasovali třetí gól, asi bychom se těžko vraceli do zápasu, naštěstí jsme zvládli i dvojnásobné oslabení. Od té chvíle jsme byli lepší, ale opět jsme se trápili v koncovce. Jen ve druhé třetině jsme snad třikrát netrefili prázdnou bránu. Ale dali jsme kontaktní gól a ve třetí třetině jsme trochu šťastně vyrovnali. I v prodloužení jsme chtěli rozhodnout, měli jsme několik šancí, přeci jen nájezdy jsou již trochu loterie. Naštěstí jsme je tentokrát zvládli. Takhle otočit klíčový zápas v play off ukazuje sílu mužstva. Doufám, že teď to již nepustíme.