Zápasové menu

Druhý zápas čtvrtfinále play-off hrali litoměřičtí hokejisté na ledě Klatov a předvedli velice slušný výkon, za který si však neodvezli výhru. Celý zápas se hra přelévala ze strany na stranu každý tým měl několik nebezpečných šancí. Negativní věci utkání byly výroky sudích ,kteří příliš často vylučovali a v nesprávný čas. Hosté šli do vedení zásluhou Pavlise ve 41. minutě zápasu, tento stav vydržel až do poslední půlminuty, kdy Litoměřice vstřelily branku,která platila pouze necelou půlminutu. Poté rozhodčí tuto branku odvolali a klatovští se mohli radovat z vítězství. Druhou a již symbolickou branku vstřelil Čuban jen do odkryté klece. Další zápas se hraje již tuto neděli v Lovosicích.

ČF2

2:0

0:0,0:0,2:0

HC Klatovy - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky:41.Pavlis(Švík),60.Čuban(Kocman) Rozhodčí: Šmíd David - Fiala, Havelec Vyloučení: 9:7 Diváci: 638.

HC Klatovy: Halmoši (Šproch) - Fiala, Špiler, Zeman, Kreuzman, Černý - Švík, Pavlis, Špaček - Kocman, Kepl, Čuban - Hobl, Straka, Babka - Horejš, Vraný

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Kouba, Macek, Kaltenböck, Kolbaba, Hillmich, Musílek, Malý, Zenk, Slížek, Horčička, Horejsek ,Tvrzník, Buďa, Zuziak ,Hlusička, Procházka, Novák, Šnajdr, Mrázek , Veverka

Autorem článku je Jaromír Eybl(hc-klatovy.cz)

První třetinu se hrál velmi bojovný hokej. Ani jeden tým nechtěl inkasovat jako první a v úvodu třetiny se tak oba soupeři spíše oťukávali. Poté ale přišla řada faulů jak ze strany domácích, tak hostů a hrálo se často v početní výhodě. V 8 minutě Klatovy hrály necelé dvě minuty přesilovku 5 na 3, ale nic z ní vytežit nedokázaly. Střely Lubomíra Černého či Radka Špilera sice měly potřebnou razanci, ale scházela jim větší přesnost. To hosté hrozili při své početní výhodě o poznání nebezpečněji. Ve 12. minutě měl Dominik Halmoši 2x co dělat, aby vyrazil střely od modré Hillmicha. V samotném závěru třetiny přišly tři fauly domácích v rychlém sledu a následná přesilovka 5 na 3 v podání Litoměřic. V ní se zjevil sám před brankou Jakub Hlusička, ale Halmoši jeho pokus betonem vytěsnil. Ani následná střela Zuziaka od modré Halmošiho nezaskočila a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

V druhé třetině gól rovněž nepadl, ale brankových příležitostí bylo k vidění přeci jen více než v té první. První šanci si vytvořili domácí, když Pavel Čuban nebezpečně vypálil z prostoru mezi kruhy, ale Volke se překvapit nenechal. Na druhé straně zahrozil uniknuvší Novák, který ujel obraně Klatov a prudkou střelou za plné jízdy přinutil Halmošiho k reflexivnímu vyražení na ochrannou síť. V zajímavé příležitosti se v 27. minutě objevil Pavel Čuban, když mu Richard Kepl servíroval puk od mantinelu přímo před branku, ale mladému útočníkovi při zpracování sjel puk z hole. Druhou třetinu se hrálo o poznání čistěji než v první a úvodní vyloučení přišlo až v 31. minutě, když fauloval Jaroslav Špaček. Klatovy se ale nejen bez problémů ubránily, ale ještě si v oslabení vytvořily slibnou příležitost. Jakub Kocman nejdříve dvakrát po sobě nastavil vlastní tělo, aby zabránil střele a po získání puku převzal přihrávku Pavla Čubana, najel si do útočného pásma a tvrdě vypálil. Volke měl co dělat, aby dobře umístěnou střelu alespoň srazil nad bránu. Další příležitost Klatov přišla v závěru třetiny, když Marek Horejš našel pod sebou najíždějícího Jaroslava Hobla. Ten byl mezi kruhy sám a tvrdě vypálil golfákem přímo do Volkeho, který si tak připsal další úspěšný zákrok. Ani o chvilku později na něj nevyzrál zkušený Michal Straka, kterého vtipným pasem hledal opět mladíček Horejš. V poslední minutě druhé třetiny přišly dvě rychlé vyloučení hráčů Litoměřic za sebou a domácí tak měli výhodu přesilové hry, tu však brzy přerušila závěrečná siréna.

Ve třetí třetině se diváci konečně dočkali úvodního gólu, který dokázali vstřelit hráči Klatov. Výhoda přesilové hry 5 na 3 sice již pominula, ale hosté měli stále jednoho hráče odpočívajícího na trestné lavici. Toho využil Jan Pavlis, který na pravém kruhu pohotově zpracoval příhrávku Jana Švíka od modré, otočil se a vypálil přesně na vzdálenější tyč - 1:0. Klatovy byly i nadále aktivní a po krásné individuální akci Jakuba Kocmana málem vstřelil pojišťovací gól Pavel Čuban. Byl však dobře tísněn hostujícím obráncem a pouze bolestivě najel do brankové konstrukce. V 45. minutě zajímavou střelu vyslal na Halmošiho Hlusička, ale Halmoši byl opět bezchybný. O tři minuty později přišla další velká příležitost domácích. Jan Švík zpoza brány našel zcela volného Petra Špačka, ale ten ani nadvakrát neprocedil puk za Volkeho záda. Hosté většinou hrozili střelami z dálky, protože klatovští hokejisté svým dobrým bruslením nepouštěli hráče Litoměřic do Halmošiho blízkosti. Šest minut před koncem přišla střela od pravého kruhu na bližší tyč od Zuziaka, avšak Halmoši skryl kotouč ve své lapačce. Zajímavou příležitost připravil na druhé straně hráčům Klatov Martin Volke, když za svojí brankou špatně vyhodil puk. Ten dojel aktivní Jaroslav Hobl a ihned jej procpal do brankoviště pro Marka Horejše, jenže ten neměl žádný prostor k zakončení. Velký vzruch přinesly závěrečné minuty. Trenér Litoměřic Daniel Tvrzník si vzal oddychový čas a udělil svým svěřencům jasné pokyny - dostat domácí pod tlak a dovést utkání do prodloužení. To se hostům málem nakonec povedlo, ale gól který vstřelili nebyl nakonec uznán. Celá situace byla velmi nepřehledná, prakticky všichni hráči byli natlačeni před brankou Dominika Halmošiho a najednou se sjeli hráči Litoměřic do středového kruhu a bouřlivě oslavovali vyrovnání. K jejich velké nelibosti ale po poradě s pomezním hlavní rozhodčí gól neuznal, což rozlítilo Martina Volkeho, který poslal na led láhev s pitím. Když se emoce na obou stranách zklidnily, tak mohla hra pokračovat a vhazovalo se v obranném pásmu Klatov. Domácí buly vyhráli, Pavel Čuban se zmocnil puku a přes celé kluziště dojel s kotoučem až do brány - 2:0. Zápas tak po dramatickém závěru zaslouženě vyhrály Klatovy, který celý zápas šly více za vítězstvím, byť hosté se prezentovali rovněž velice bojovným výkonem.