Zápasové menu

Poslední zápas základní části vyhrál Stadion Litoměřice 6:2, když porazil v okresním derby Roudnici nad Labem. Litoměřičtí na soupeře vlítli hned od úvodní buly a šesti góly rozhodli duel. Soupeř sice vzdoroval, ale nezmohl se více než na dvě branky, a tak mohou Litoměřice slavit postup do vyřazovacích bojů ze čtvrtého místa, které jim zaručuje, že první zápas play-off odehrají před domácím publikem.

36. kolo

6:2

2:0, 4:1, 0:1

HC Stadion Litoměřice - HC Roudnice nad Labem

Branky a nahrávky: 13. Šnajdr (Malý), 18. Procházka (Hlusička),34. Malý (Tvrzník),36. Buďa (Tvrzník), 39. Zuziak (Malý), 40. Horčička (Kolbaba), 25. Jakeš (Švácha), 59. Jakeš (Krastenics, David) Rozhodčí: Orlický - Kebrle, Vitík Diváci: 601 Vyloučení: 7:6 Využití: 1:0 Průběh utkání:2:0,2:1,6:1,6:2

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Kouba, Macek, Kaltenböck, Kolbaba, Hillmich, Musílek, Malý - Svoboda, Slížek, Horčička, Horejsek, Tvrzník, Buďa, Zuziak, Hlusička, Procházka, Novák, Myšík, Šnajdr, Veverka

HC Roudnice nad Labem: Kolinger (Matoušek) - Mikala, Hataš, Brožovský, Švácha - Sailer, Jeschke, Příhoda, Krastenics, Jakeš, Novák, David, Grin

Každé derby, neboli zápas městských či okresních rivalů, je zajímavé jak na branky, tak i na počet diváku, kteří na tyto zápasy chodí ve zvláště hojném počtu. Letošní poslední derby bylo na programu závěrečného 36. kola druholigové soutěže, ve kterém domácí Stadion Litoměřice přivítal na svém ledě rivaly z Roudnice nad Labem. Letošní už čtvrté střetnutí vyhráli domácí výsledkem 6:2 a v celkové bilanci s týmem Roudnice vyhráli 3:1 na zápasy.

Ani toto vítězství se ale nerodilo lehko. Soupeř jako vždy houževnatě vzdoroval a předváděl tvrdou obrannou hru. Hned v úvodu utkání si domácí vytvořili několik nebezpečných šanci, které však brankář Kolinger kryl. Při první přesilové hře však Roudničtí poprvé pořádně prověřili brankáře Volkeho, ten však také s přehledem kryl střelecké pokusy soupeře. První branku viděli diváci až ve 13. minutě, kdy Martin Šnajdr tečoval střelu Robina Malého pod horní tyčku Kolingerovy brány. Po této brance jako by domácím narostla obrovská křídla. Při každém střídaní litoměřického týmu měl roudnický brankář plné ruce práce. Odolával však jen do 18. minuty, kdy si ho vychutnal před prázdnou brankou Petr Procházka a poslal Litoměřice do dvoubrankového náskoku. Svoji reputaci si hostující gólman napravil hned v několika dalších šancích, kdy perfektně kryl další útoky domácích.

Po řádném odpočinku vlítli hokejisté Roudnice do druhé třetiny jako uragán a začali hrát jako by byl stav nerozhodný 0:0. Hned v několika šancích nebezpečně ohrožovali brankáře Volkeho. Svoji aktivitu však přehnali a Sailer si šel odpykat trest na trestnou lavici. Pro někoho hra v oslabení je nevýhodou a pro někoho je to šance na vstřelení branky. Druhá možnost dnes platila právě pro hokejisty z Roudnice, kteří dokázali ve vlastním oslabení vstřelit branku. Po samostatném nájezdu se prosadil Jiří Jakeš a snížil na rozdíl pouhého gólu. Domácí poté ještě hráli dvakrát v oslabení, ale další takovou chybu soupeři nepovolili. Naopak se prosadili, když Robin Malý dělovkou od modré čáry vymetl pavučiny v Kolingerově bráně. Cinknutí puku o horní tyčku bylo slyšet na celý stadion. Další takové zařinčení o tyčku přišlo hned o chvíli později, kdy Horejsek vypálil golfem a trefil pouze horní tyčku brány. Následný útok Roudnice likvidoval opět skvěle chytající Volke, který tygřím skokem skočil do odkryté branky a lapil kotouč do rukavice. Za takový by se nestyděl ani sám Dominátor. V následném brejku ujeli dva hráči roudnické obráně a Milan Buďa si s přehledem poradil s brankářem. Na světelné tabuli svítil stav 4:1 a bylo prakticky rozhodnuto. To však nebylo všechno! Po vyloučení roudnického Šváchy si v nájezdu poradil Petr Zuziak hned se třemi hráči soupeře a překonal Kolingera. A tři vteřiny před koncem druhé třetiny si Petr Horčička počkal na odražený kotouč od mantinelu a dopíchl ho do prázdné branky. Litoměřice tak předvedly v druhé třetině galapředstavení a zničily Roudnici definitivně.

Fanoušci Litoměřic, kteří opět dorazili v hojném počtu, si tento zápas užívali naplno. Své oblíbence hnali hlasitými chorály kupředu, což bylo znát i na výsledku tohoto duelu. Do třetí a zároveň poslední části vstoupila obě mužstva už čistě s úmyslem dohrát zápas a hlavně se nezranit. Domácí se z předběžného výsledku dozvěděli, že soupeřem v prvním kole play-off bude mužstvo Klatov, které vedlo na ledě Děčína. Už proto šetřili síly, ale přesto předváděli pěkný hokej. Bohužel i přesto došlo na pár ostrých střetů, či když zbytečných. Sudí vylučoval častěji, a tak konec zápasu se dohrával za častého přerušení hry. Roudničtí však stihli dát ještě aspoň jednu čestnou branku a menší kosmetickou úpravou snížili na 6:2 gólem Jakeše, který se prosadil podruhé v zápase a byl tak jediným střelcem svého týmu. Siréna ohlašující konec zápasu ohlásila také konec základní části soutěže.

Pro domácí tým však teprve až teď začnou ty pořádně nervy drásající souboje ve vyřazovacích bojích play-off. Pro roudnický tým sezona končí, a tak mohou trénovat už na tu nadcházející.

.