Zápasové menu

Již třetí prohrané utkání v řadě na domácím ledě, ztráta dalších tří bodů a propad na pátou příčku tabulky. To je výsledek dnešního zápasu proti týmu Děčína. Body si odvezl tým, který byl střelecky úspěšnější. Střelecká mizérie domácího Stadionu pokračuje. Co je příčinou kolísavých výkonů domácích hokejistů? Bude následovat dlouhá série proher, jako tomu předcházela dlouhá série vítězných mačů? To ukáže už derby v Roudnici nad Labem tuto neděli 24. 1. 2010.

26. kolo

2:4

0:1, 2:2, 0:1

HC Stadion Litoměřice - HC Děčín

Branky a nahrávky: 24. Novák (Hlusička, Procházka), 35. Horejsek (Slížek, Horčička) - 17. Štverák(Zúbek, Sádovský), 21. Zúbek (Jaroměřský, Stezka), 23. Tomeček (Zúbek), 54. Zúbek (Chvátal, Stezka) Rozhodčí: Nečas - Komárek, Krátký Vyloučení: 5:7 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 448 Střely na branku: 25:20 Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4

HC Stadion Litoměřice: Volke(Davídek)- Kouba, Musílek, Kaltenböck, Kolbaba, Zenk, Hillmich - Slížek, Horčička, Horejsek, Hlusička, Procházka, Novák, Šrámek, Kauschitz, Buďa, Myšík, Bacovský

HC Děčín: Zikmund (Zámostný) - Jaroměřský, Sádovský, Loučka, Havlíček, Marek, Zákoutský, Stezka, Tomeček, Štverák, Zúbek, Chvátal, Oliverius, Luka, Filipovský, Král, Vaľko, Řídel, Hříbal, Šohaj

Komentář k dnešnímu zápasu v Lovosicích bude jednoduchý. Vyhrál tým, který by střelecky produktivnější. Domácí se nemohou na nic vymlouvat - ani na špatný výkon rozhodčího, ani na smůlu. Tentokrát opravdu rozhodlo to, kdo dal více branek.

V první třetině se tým Děčína pustil do domácího Stadionu s chutí uhrát na cizí půdě dobrý výsledek a domácí tým v počtu ran na branku přestříleli v poměru 13:8. Martin Volke v brance Stadionu měl stále dost práce a domácí se nemohli dostat do tempa. A kdo dal první branku? Jako již tradičně v Lovosicích to byli právě hosté, kteří se ujali vedení v 17. minutě Jiřím Čtverákem po závaru před brankou litoměřického brankáře. Jinak třetina proběhla bez většího vzruchu a domácí mohou děkovat svému brankáři, že bylo vedení soupeře pouze jednogólové.

Nástup do druhé třetiny měli raketový opět hráči Děčína, kteří skórovali již devět vteřin od úvodního vhazování. Branku vstřelil František Zúbek, který si nakonec v tomto utkání připsal čtyři body do statistik. A protože hráči Stadionu zapnou na vyšší obrátky až v beznadějné situaci, nechali si vstřelit třetí branku ve 23. minutě Marcelem Tomečkem. Od této chvíle se domácí tým začal chovat jako domácí a začali hrát hokej, který vedl ke korigování výsledku. Stalo se tak ve 24. minutě, kdy se trefil z levé strany ranou po zemi v nepřehledné situaci Martin Novák a v minutě 35., kdy pěknou ranou pod víko branky překonal děčínského brankáře Zikmunda litoměřický Jaroslav Horejsek. Domácí příznivci zbystřili. Teď se karta obrátí a "kališníci" půjdou za třemi body. Bohužel, do konce druhé třetiny se tak již nestalo a do kabin se odcházelo za stavu 2:3 pro hosty z Děčína. A bylo to vedení zasloužené.

Přesto domácí doufali ve zvrat, který měl přijít v posledních dvaceti minutách zápasu. Hosté již nebyli tak aktivní v útoku, naopak domácí přidali na tempu. Martin Volke v brance již také neměl tolik práce. Čas ale ubíhal a vyrovnání i přes velkou snahu a zlepšenou střeleckou produktivitu nepřicházelo. Hostům velmi dobře zachytal zkušený brankář Jiří Zikmund a až tak moc vyložených šancí si domácí nevypracovali. Posledním hřebíčkem do rakve pro domácí byla 54. minuta, kdy se opět po nepřehledné situaci před brankou Stadionu prosadil František Zúbek a bylo "vymalováno". Domácí se ještě snažili výsledek zvrátit, odvolali brankáře, ale skóre se již nezměnilo. Hráčům Stadionu nelze vytknout snahu, ale ve středečním podvečeru byl soupeř lepší. Litoměřický Stadion již utrpěl sedmou porážku na domácím ledě. Do konce základní části zbývá deset zápasů, z toho budou hrát Litoměřice doma jen zápasy čtyři. Již nesmí dojít k výprodeji bodů. Nemusel by se tak splnit cíl umístit se do čtvrtého místa tabulky skupiny Západ. V dnešním zápase také odvedla dobrou práci trojice rozhodčích. Zápas zvládli a ani jeden z týmů jim nemůže nic vytknout.