Zápasové menu

Na nadcházející druholigovou sezónu se připravují na ledě i hokejisté HC Stadionu Litoměřice, kteří si na svůj první domácí zápas v Lovosicích pozvali hokejisty z České Lípy. Bohužel, hosté domácí borce přehráli a odvezli si cenný skalp v poměru 2:4. Další přípravný zápas odehraje Stadion na zimním stadionu v Klášterci nad Ohří. S tímto soupeřem bude také odehrána i odveta v Lovosicích.

přát.

2:4

0:2, 2:0, 0:2

HC Stadion Litoměřice - HC Predators Česká Lípa

Branky a nahrávky: 22. Procházka (Kouba), 30. Procházka (Buďa, Kaltenböck) - 4. Šesták, 10. Preussler, 53. Formánek, 56. Beránek (Švec) . Rozhodčí: . Vyloučení: 7:10. Využití: . V oslabení: . Diváci: 120. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Kouba, Kolbaba, Musílek, Macek, Kaltenböck, Hillmich - Slížek, Horčička, Bacovský, Procházka, Buďa, Hlusička, Horejsek, Myšík, Šnajdr, Petrus, Veverka.

Teplota v hale ukazovala na digitálním teploměru neuvěřitelných 22 stupňů, ale u ledu bylo určitě chladněji. Zhruba 120 příznivců domácího celku čekalo po dvou odehraných zápasech venku na výkon litoměřického Stadionu na domácím ledě v Lovosicích.

Hosté z České Lípy již měli ve svých řadách novou posilu a bývalého hráče Stadionu Vlastimila Patzenhauera, který nenadále z litoměřického celku odešel. Letní teplota se projevila již na začátku tohoto utkání, kdy se hned od začátku na ledě jiskřilo a vše vyvrcholilo v 10. minutě vzájemnou potyčkou domácího obránce Tomáše Hillmicha s hostujícím útočníkem Oliveriusem. Ve vzájemné potyčce zvítězil domácí borec, který svého soka nekompromisně složil na led a svou obrovitou postavou dokonale zalehl. To již ale hosté vedli 2:0, neboť ve čtvrté a v polovině desáté minuty se jim podařilo skórovat z rychlých protiútoků. Domácí hokejisté byli vývojem utkání zaskočeni, a i když si vypracovali několik dobrých příležitostí, skórovat se jim do konce třetiny již nepodařilo.

Nadále se hrál bojovný hokej s velkým množstvím vyloučených. Na straně Litoměřic byly uděleny tři tresty, na straně České Lípy dokonce šest trestů. Ke konci třetiny měli českolipští hokejisté výhodu ve hře 5:3 po dobu 1:16 minuty, ale překonat brankáře Volkeho se jim nepodařilo. Šanci měli i Litoměřičtí, když Petr Procházka údajně vstřelil kontaktní branku tvrdou ranou pod horní tyčku, ale rozhodčí tento gól neuznal. Polovina diváků tuto branku viděla, polovina neviděla. Do konce třetiny měl více práce brankář hostů, ale své čisté konto udržel.

Do druhé třetiny nastoupil tým domácích jako vyměněný a bylo to na hře znát. Daleko lépe kombinoval a bruslil a odměnou mu byly vstřelené branky a srovnání stavu na 2:2. Ve 22. minutě a ve 30. minutě skóroval domácí útočník Petr Procházka. Tým České Lípy hrál svůj profesorský hokej a do útočných kombinací se moc nepouštěl. Domácí brankář Martin Volke byl dlouhou dobu bez práce a třetina se odehrávala převážně před brankou hostů. Horké hlavy se již také zklidnily, poměr vyloučených byl 2:4 pro hosty.

Do třetí třetiny nastoupil tým České Lípy přesilovou hrou, kdy útočníci hostů nebezpečně atakovali Martina Volkeho, který měl při některých zákrocích i trochu štěstí. V této části utkání se hrál vcelku vyrovnaný hokej, přesto ale byli hokejisté České Lípy u puku vždy o něco rychleji. V 53. minutě se České Lípě podařilo vstřelit branku na 3:2 a domácím k vyrovnání již moc času nezbývalo. Přestože emoce na ledě již opadly, došlo ke zranění domácího útočníka Petra Bacovského, který byl nešetrně uhozen do hlavy při hře u mantinelu a musel z utkání předčasně odstoupit. Diagnózou byl otřes mozku. Bohužel, tento zákrok rozhodčí nepotrestal a tento okamžik byl možná jediným ošklivým bodem jinak bojovného utkání. V 56. minutě po nedorozumění v domácí obraně vstřelili hosté čtvrtou, šťastnou branku a v tomto utkání zvítězili. Po třech přípravných zápasech mají litoměřičtí hokejisté bilanci dvou porážek a jedné výhry.