Zápasové menu

Litoměřickým se na mosteckém ledě tradičně daří. Při posledním měření sil v tomto městě dominoval Stadion a připsal si po precizním výkonu vítězství 4:1. Ve 32. kole se podařilo hráčům vstítit ještě o dvě branky více, přičemž na čtyřech z celkových šesti měl podíl kapitán Ladislav Slížek. Hosté tak vstoupili do nového roku na výbornou a potvrdili své ambice pohybovat se na špičce tabulky.

24. kolo

3:6

0:1, 1:3, 2:2

HC Most - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 24. Šešina (Nedrda), 46. Havlůj (Martinka), 54. Vrtek (Mizera , Salač) - 16. Slížek (Horčička), 31. Buďa (Slížek), 33. Svoboda, 33. Slížek (Horčička), 47. Horčička (Slížek), 48. Zenk (Hlusička). Rozhodčí: Grech - Gerát, Havelec. Vyloučení: 14:17 navíc Panocha (Most), Zenk (Litoměřice) 10 minut a Nedrda (Most), Horejsek (Litoměřice) 5 + do konce utkání. Využití: 2:3. Diváci: 200. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:6, 3:6.

HC Most: Brzobohatý (Melichar) - Martinka, Mizera, Panuška, Kuncl, Ambrož, Šulc, Martinec - Přeučil P., Vrtek, Havlůj - Kašťák, Šešina, Nedrda - Přeučil T., Bíza, Salač - Panocha, Karel, Böhm

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Kolbaba, Macek, Kouba, Musílek, Kaltenböck, Hillmich, Zenk, Holomek - Horejsek, Slížek, Horčička - Hlusička, Procházka, Buďa - Šnajdr, Šrámek, Novák - Veverka, Myšík, Svoboda

Již od úvodních minut dokazovali hosté z Litoměřic, že to budou oni, kdo bude v Mostě dominovat. Aktivní hrou obsadili pásmo domácích hokejistů a ostřelovali branku brankaře Brzobohatého. Přesto to byli domácí hokejisté, kteří mohli jit do vedení. V sedmé minutě Přeučil ležícího Volkeho nepřehodil. Ve 13. minutě řešil Brzobohatý bravurně nebezpečnou střelu Šnajdra. O tři minuty později už byli hosté úspěšní. V přesilovce zapomněla domácí obrana na Ladislava Slížka a zkušený útočník po sólové akci poslal Litoměřice do vedení.

Druhá třetina začala lépe pro domácí tým. Ve 24. minutě v přesilovce střílenou přihrávku Nedrdy tečoval Antonín Šešina a bylo vyrovnáno. Hosté znovu zahrozili těsně před polovinou utkání, ale u kotouče poskakujícího v mosteckém brankovišti byli dříve domácí zadáci. Pohroma pro domácí svatyni přišla už o minutu později. Ve dvojnásobné početní výhodě rozebrala Dvojice Slížek, Milan Buďa zbývající domácí hráče a druhý jmenovaný v pohodě do odkryté poloviny branky vrátil hostům vedení. Z protiútoku mohl srovnat Šešina, Volke jeho šanci vychytal. A tak znovu udeřilo na druhé straně a to hned dvakrát. Nejprve se ve 33. minutě z otočky přesně trefil Jiří Svoboda a již o několik vteřin později potrestal hrubku v domácí rozehrávce čtvrtou brankou Ladislav Slížek. O chvilku později svitla naděje i domácím hokejistům, to když litoměřický Buďa vyfasoval trest v podobě čtyř minut. Na mosteckých byla vidět snaha ale jediná slibná střela z hole Vrtka se odrazila od tyče Volkeho branky. V závěru třetiny se otřesení domácí hráči již k ničemu nedostali a tak měli hosté do posledního dějství slibný náskok.

Ve 45. minutě mohli domácí snížit nepříznivý stav, ale Vrtek a po něm i Havlůj z jasné pozice Volkeho nepřekonali. Další šanci na zvrat dostali domácí hokejisté ve 46. minutě když střelu Martinky pohotově za Volkeho záda dopravil Aleš Havlůj. Hosté ale neponechali nic náhodě a bleskově dvěma slepenými góly rozhodli zápas. Ve 46. minutě po chybě domácího zadáka ujela dvojice Slížek, Petr Horčička, který po ukázkové přihrávce prostřelil Brzobohatého. O minutu později z trestné lavice naskočený Michal Zenk obdržel perfektní přihrávku, kterou neméně pěkně proměnil v šestou litoměřickou branku. Domácí stihli ještě v závěru utkání snížit krásnou střelou Vladislava Vrtka pod víko Volkeho branky, ale to bylo z mostecké strany vše.

Hosté si tak z Mostu zaslouženě odvezli tři body a prodloužili sérii vítězných zápasů na šest. Domácí hokejisté opět zklamali a šest proher bez bodového zisku začíná být na pováženou.

Ohlasy k utkání

Valerii Korol, HC Most: "Zpočátku si kluci plnili svoje povinnosti, postupem času ale opět propadli v obranné činnosti. Nechci si dnes stěžovat na rozhodčí, vylučoval hodně na obě strany, ale utkání mu moc nevyšlo."

Daniel Tvrzník, HC Stadion Litoměřice: "Myslím, že dvě třetiny jsme hráli dobrý hokej, v poslední třetině se do toho trošku začal míchat rozhodčí. Uhráli jsme dnes to, co jsme chtěli. Měli jsme zabezpečené střední pásmo a snažili jsme se každou šanci využít na brejk. Dařili se nám i přesilovky. Myslím, že 1:4 po druhé třetině plně odpovídalo dění na ledě. Poslední třetinu už komentovat nebudu, ale jsem spokojený, navázali jsme na předvánoční sérii."