Zápasové menu

Ke svému poslednímu zápasu roku 2009 vyjel Stadion na led jabloneckých Vlků. Po první třetině bez gólů se hráči ve druhé třetině rozstříleli a poslali puk za záda golmanů celkem osmkrát. Konečné skóre vyznělo příznivěji pro Litoměřice, které si vezou domů tři body za výhru 5:6. Hattrickem se blýskl Petr Procházka. Litoměřice nyní drží svou zatím nejdelší šňůru pěti výher v řadě. Do nového roku bude Stadion vstupovat ze 2. pozice skupiny Západ.

22. kolo

5:6

0:0, 4:4, 1:2

HC Jablonec nad Nisou - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 21. Müller (T. Kadeřábek, J. Kadeřábek), 35. Chamrád (Tondr), 35. Liška (Petrmichl), 37. Mrňa (Petrmichl), 60. Mrňa (Tondr) – 24. Procházka (Buďa), 28. Horčička, 38. Horčička (Slížek), 40. Procházka (Kouba, Buďa), 42. Procházka (Buďa), 53. Slížek (Šnajdr). Rozhodčí: Stolín – Daněk, Svoboda. Vyloučení: 7:7, navíc Tondr os. trest. . Využití: 5:1.. V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .

HC Jablonec nad Nisou: Láníček (Kysilka) - Müller, Duda, Petrmichl, Knesl, Pohl, Drábek, Antal, Dostál - Měrtl, Kadeřábek T., Kadeřábek J. - Mrňa, Liška, Stehno - Tondr, Kotrba, Chamrád - Zeman, Češka

HC Stadion Litoměřice: Volke – Macek, Kolbaba, Kouba, Musílek, Hillmich, Kaltenböck – Šnajdr, Slížek, Horčička – Procházka, Hlusička, Buďa – Svoboda, Myšík, Novák – Bacovský

Převzato z www.litomericky.denik.cz.

Jablonečtí druholigoví hokejisté podlehli v sobotu večer v dalším zápase druhé ligy skupiny západ na domácím ledě druhému celku tabulky HC Stadion Litoměřice, který si z Jablonce odvezl těsnou výhru.

Vlci po nezdařeném úvodu soutěže stále bojují o účast v play off a v tomto zápase nebyli horším týmem. Už v první třetině, která se nesla ve stylu vzájemného oťukávání a nepřinesla nic významného, byli domácí lepším celkem, ale převaha šance ani branky nepřinesla.

To druhá část začala pro Vlky skvěle, když střelou Müllera od modré využili přesilovku trvající ještě z první třetiny. Radost domácích fanoušků však netrvala dlouho. Po třech minutách vymetl šibenici jablonecké branky Procházka, čímž vykročil ke svému sobotnímu hattricku. Za další tři minuty musel Duda faulem hasit chybu v obranné činnosti a trestné střílení proměnil zkušený Horčička 1:2.

Obrat na 4:2 zajistilo využití početní výhody jabloneckého mužstva, když nejdříve využili přesilovku pět na tři, po dvanácti vteřinách tradiční pět na čtyři. Vlci se rozjeli a za další dvě minuty využili další přesilovku a byli ve vedení 4:2. To byly do konce druhé třetiny necelé čtyři minuty. Domácí se zbytečně hnali stále dopředu, na půli Petrmichl neodpálil puk do bezpečí a Stadion vstřelil kontaktní gól. Hosté měli štěstí pár vteřin před druhou sirénou, když Koubova rána vedle trefila dobře nastavenou hůl Procházky 4:4.

Třetí část měla rozhodnout o bodech z tohoto zápasu. A také rozhodla. Hned zpočátku poprvé obránce Duda zaváhal, ani nadvakrát nevyhodil a byl z tohoto gól. Vlci pak bojovali o vyrovnání, ale přišel další kiks nejzkušenějšího beka a bylo rozhodnuto – 4:6. Výsledkem snahy o srovnání stavu zápasu už byl jen pátý gól v síti Litoměřic, který vstřelil Mrňa při přesilovce a hry bez brankáře až těsně před koncem.