Zápasové menu

Litoměřický Stadion hostil na svém ledě soupeře, kterému měl co oplácet. V prvním zápase totiž domácí ztratili s Baníkem Sokolov na ledě v Lovosicích body a očekávalo se, že se tato situaci nebude již opakovat. Hosté ale podali bojovný výkon a po dvou neuvěřitelných odvoláních svého brankáře dokázali v 59. minutě srovnat dvougólový náskok Stadionu a vezou si z Lovosic cenný bod. Domácí měli ke třem bodům mnohem blíže a ačkoliv nakonec zvítězili, přesto jeden bod ztratili. Na lovosickém ledě se v podání obou týmů hrál dobrý hokej, který se musel divákům líbit.

19. kolo

4:3sn

1:1,1:0,1:2

HC Stadion Litoměřice - HC Baník Sokolov

Branky a nahrávky: 10. Hlusička (Kouba), 28. Hlusička (Buďa, Slížek), 54. Buďa (Horčička), rozhodující nájezd Buďa - 20. Kukla (Dobřemysl, Mareček), 59. Setikovský (Přindiš), 59. Mareček (Soukup). Rozhodčí: Würtherle - Frodl, Špůr. Vyloučení: 7:14 + Sokolov 3 x 10 minut. Využití: 1:1 . V oslabení: 1:0 . Diváci: 409. Střely na branku: Průběh utkání:1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) – Kolbaba, Macek, Zenk, Kouba, Hillmich, Kaltenböck - Slížek, Horčička, Myšík - Hlusička, Novák, Horejsek - Buďa, Kauschitz, Svoboda - Bacovský, Veverka, Šnajdr

HC Baník Sokolov: Hruška (Nový) - Maver, Kořínek, Hudra, Roman, Formánek, Prindiš, Říma - Diblík, Soukup, Setikovský, Kukla, Sopr, Dobřemysl, Sláma, Mareček, Topinka, Račanský, Nový, Majer, Jakubal.

Přítomní příznivci litoměřického Stadionu očekávali, že domácí borci vrátí svému soupeři úvodní porážku i s úroky. Brankový účet mohl otevřít již v 1. minutě útočník Litoměřic Jakub Hlusička, který se řítil na brankáře hostů Hrušku v samostatném nájezdu. Jakub Hlusička svou šanci ale nevyužil. Mezi 2. a 5. minutou hostující hráči svého soupeře přehrávali a nebylo jasné, kdo je na lovosickém zimáku domácím týmem. Litoměřice dostaly šanci srovnat hru v 5. minutě, kdy hrály svou první přesilovou hru. Tato šance zůstala pro domácí opět nevyužita. Sokolov dostal možnost hrát s jedním hráčem navíc v 9. minutě, kdy byl vyloučen hráč Litoměřic Petr Bacovský. Paradoxně z této situace vytěžili maximum domácí, kteří ve vlastním oslabení skórovali Jakubem Hlusičkou, kterého poslal do šance obránce Michal Kouba. Bylo to po pěkné fintě, kterou Michal Kouba oklamal hostujícího atakujícího hráče. Po této brance začínají mít domácí více brankových příležitostí a brankář domácích Martin Volke likviduje jen méně nebezpečné střely hráčů Sokolova, vyjma 14. minuty, kdy v pádu špičkou hole vypichuje puk před dojíždějícím útočníkem. Toto byla 100% šance hostů. Ale také domácí mají do konce třetiny několik dobrých příležitostí, a to jmenovitě Milan Buďa, Jaroslav Horejsek a pěknou střelu vyslal také obránce Vladimír Kolbaba. V 19. minutě byl za úder do hlavy vyloučen domácí Martin Novák a hostům se v této přesilové hře podařilo srovnat stav na 1:1. Střelcem branky byl Petr Kukla. Za tohoto stavu se také odcházelo poprvé do kabin. V první třetině byl domácí tým lepší a v útoku nebezpečnější.

Druhá třetina začala vyloučením hráčů na obou stranách a minutu se hrálo 4 na 4. Diváci se branky nedočkali. Ve 24. minutě se dostal do samostatného úniku domácí ostrostřelec Petr Horčička, ale pálil do brankáře z velkého úhlu z pravé strany. Ve 27. minutě dostávají Litoměřice možnost zahrát si přesilovou hru 5 na 3, která mohla trvat celou minutu. Po nádherně sehrané kombinaci na jeden dotyk se opět prosazuje domácí Jakub Hlusička a ve 28. minutě střílí svou druhou branku v zápase. Litoměřice vedou 2:1. Ve 29. minutě je vyloučen domácí obránce Michal Kouba a hosté mohli opět inkasovat. Po naskočení z trestné lavice jel domácí obránce sám na brankáře hostů Hrušku. Pokusil se ho oklamat otočkou, střelu ale brankář vyrazil a dojíždějící Kurt Kauschitz napálil puk opět do betonů borce Sokolova. Nádherná akce, ale bez brankového efektu. Ve 35. minutě byl zraněn v obličeji po nepřehledné situaci na ledě domácí kapitán Ladislav Slížek a utkání nedohrál. Rozhodčí netrestal, neviděl, asi koukal po sněhulákovi, který visí pod střechou lovosického zimního stadionu. Do konce třetiny již branka nepadla a podruhé třetině se odcházelo z ledu za stavu 2:1 pro Litoměřice.

Na začátku třetí třetiny byli hokejisté Sokolova lepším týmem. Domácí jakoby se soustředili na bránění jednogólového náskoku. Nepouštěli se moc do útoku a brankář Volke měl najednou více práce než jeho protějšek. Přesto si mohli domácí pojistit výsledek, když v 54. minutě skóroval Milan Buďa, který objel branku Sokolova a zasunul puk vedle betonu Hrušky. Zdálo se, že si Stadion již výsledek uhlídá. Opak by ale pravdou a opět se potvrdilo, že ani dvougólový náskok nemusí znamenat výhru. V 59. minutě po odvolání brankáře hosté dvakrát skórovali. Trefili se Jan Setikovský a Jakub Mareček. Stav na konci třetí třetiny byl 3:3.

V prodloužení měli možnost hrát Litoměřice krátce přesilovou hru 5:3, ale tato šance zůstala nevyužita. Prodloužení se dohrávalo v poměru hráčů 3 ku 3, ale opět bez brankového efektu a následovaly nájezdy.

V nájezdech dominovali domácí ostrostřelci Petr Horčička a Milan Buďa, když se hráči Sokolova proti Martinovi Volkemu neprosadili. Litoměřice zvítězily v poměru 4:3 po samostatných nájezdech a vybojovaly dva body. Po předvedeném výkonu ale spíše jeden bod ztratily. Sokolov hrál dobrý hokej, byl více než důstojným soupeřem a diváci museli odcházet z lovosického zimního stadionu spokojeni s předvedenou hrou.

Ohlasy k utkání

Tomáš Hillmich, obránce Stadionu Litoměřice: "Mám pocit, že jsme byli po celý zápas o trochu lepším týmem a je velká škoda, co se stalo v závěru utkání. To by se stát nemělo. Dostali jsme dva góly při jejich power play, dvakrát dobře vystřelili a dvakrát to tam padlo. To je taky trochu smůla. Je jen dobře, že jsme pak bravurně zvládli nájezdy a vybojovali jsme dva body. Ztráta třetího bodu nás ale může mrzet. Každopádně si myslím, že jsme podali dobrý výkon a soupeř hrál také dobře. Uvidíme, jak si povedeme v dalších zápasech."