Zápasové menu

Ani druhý zápas v nové sezoně neproměnili litoměřičtí hokejisté v tříbodový zisk, a z horkého ledu Predátorů z České Lípy si vezou porážku 4:3 po samostatných nájezdech. Litoměřice měly výborný vstup do utkání a po dvou brankách Jakuba Hlusičky vedly zaslouženě 0:2. Predátoři se však nevzdali a svojí bojovnosti dotáhli zápas až k samostatným nájezdům, ve kterých se jim podařilo zvítězit. Obě mužstva předvedla velice dobrý výkon jak v obraných tak i v útočných fázích zápasu.

2. kolo

4:3sn

1:2,1:1,1:0,1:0

HC Predators Česká Lípa - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 12. Hertl (Patzenhauer), 22. Patzenhauer (Formánek), 59. Šafář (Bauer), rozhodující nájezd Divíšek - 6. Hlusička (Buďa), 9. Hlusička (Slížek), 23. Zuziak. Vyloučení: 10:8, navíc Šulc (CLI) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3 .

HC Predators Česká Lípa: Neumann (Matoušek) - Beránek, Daňo, Formánek, Šafář, Rašín, Vlasov, Zeman, Pinc, Šulc, Divíšek, Šesták, Bauer, Patzenhauer, Hertl, Hudec, Lassig

HC Stadion Litoměřice: Volke (Koblischke) - Kouba, Macek, Kaltenböck, Musílek, Kolbaba, Hillmich, Svoboda, Slížek, Horčička, Horejsek, Buďa, Hlusička, Procházka, Bacovský, Šnajdr, Zuziak, Petrus, Myšík, Novák.

Autorem textu je Radek Barkman - HC Predators Česká Lípa

Už samotný nástup naprosto vyměněného kádru do utkání byl velmi nadějný. Hned v první minutě vychytal Šestáka Volke, o pár vteřin později jel na litoměřického gólmana Šulc, ten však netrefil ani prostor mezi třemi tyčemi. Neujal se ani následný tvrdý pokus Hertla. Poté přišlo vyloučení Musílka a další tlak před Volkeho klecí, hosté se ale opět ubránili.

A tak přišel zákonitý trest na druhé straně. Po ojedinělé akci hostujícího celku se puku zmocnil Buďa, krásně ho předložil úplně nekrytému Jakubu Hlusičkovi a ten střelou z první překonal nerozchytaného Neumanna. Inkasovaný gól přeci jen negativně zapůsobil na Predátory, kteří se od tohoto momentu na ledě trochu hledali. Ještě více se jim přitížilo v době, kdy na trestnou lavici putoval po Šafářovi také Vlasov a hosté hráli dlouhou přesilovku 5 na 3.

Po její velkou část se sice nemohli pořádně usadit v pásmu, po rychlé kombinaci Slížka a Hlusičky však vymetl druhý jmenovaný růžek domácí branky. Českolipské hokejisty ale druhá branka do kolen neposlala a naopak ještě více povzbudila. Na konci přesilové hry po faulu Kolbaby zavezl puk do rohu Patzenhauer, jeho přihrávka před branku trochu se štěstím doputovala k Tomáši Hertlovi, který lehkým obloučkem snížil na 1:2.

Po tomto gólu tempo hry mírně opadlo a na ledě přibývalo více faulů, přičemž ubývalo pohledných situací. Ani jeden prohřešek proti pravidlům však nebyl potrestán a hra se pomalu začínala vracet do zajetých kolejí. První vážnější rozruch způsobila situace z 18. minuty, kdy rozehrávku Vlasova vystihl Myšík, ale tísněn se střelou z bekhendu neprosadil. Poslední vážnější šanci napínavého úvodního dějství měl autor dosud jediné českolipské branky Tomáš Hertl, tentokrát ale odešel ze souboje s gólmanem Volkem poražen.

Rovněž úvod druhé třetiny se odehrával v režii domácích. Už po několika vteřinách trefil Šesták z úhlu tyč. Zklamání ale netrvalo dlouho, neboť o chvíli později vysunul Formánek pěkný pasem za obranu Vlastimila Patzenhauera a bývalý hokejista Litoměřic se nemýlil. Radost z vyrovnání bohužel neměla dlouhého trvání. Litoměřice přeci jen zapnuly na vyšší rychlostní stupeň a odměnou jim byl trochu šťastný třetí gól, když tečovanou střelu Petra Zuziaka uviděl brankář Neumann až ve své síti.

Hra Predátorů opět lehce uvadla a mírně aktivnějším mužstvem byli hokejisté Stadionu. Ti také mohli záhy zdvojnásobit svůj náskok, jenže výtečný zákrok Neumanna zamezil ve skórování Bacovskému. Poté se puk na delší čas přesunul před Volkeho, nicméně Šesták s Divíškem si na hostující oporu nepřišli. Mnohem blíže měl v závěru třetiny ke vstřelení branky Šulc, jeho pokus z mezikruží však skončil těsně mimo. Poslední slovo ale řekly Litoměřice. Pár sekund před druhou sirénou se do dobré pozice dostal střelec prvních dvou branek Hlusička, jeho tvrdý švih ale vykopl Neumann betonem a zachránil tak svůj tým.

V kabině Českolipských se jakoby nakumulovala zlost a zklamání z průběžného výsledku a s příchodem na led svého soupeře drtili v jeho pásmu. Brzy přicházely také vyložené šance. Ve 43. minutě se za záda litoměřických beků dostal Patzenhauer a byl sražen a hlavní rozhodčí neváhal nařídit trestné střílení. K jeho exekuci se postavil kapitán týmu Jakub Šesták, jenže forhendovou kličku Volke vystihl a stále držel hostům jednogólový náskok.

Tlak Predátorů po něproměněném nájezdu paradoxně ještě zesílil a blízko vyrovnání měl aktivní Patzenhauer, jehož pokus zastavil za překonaným Volkem jeden z obětavých obránců. Krátce nato najížděl z pravé strany nikým nehlídaný Šulc, jeho pokus ale skončil pouze na betonech fantasticky chytajícího Volkeho. Další nápor České Lípy na delší čas uťala dvouminutová přesilovka hostí 5 na 3. V ní se sice hosté k žádnému vážnějšímu ohrožení Neumannovy klece nedostali, nicméně útočný elán Predátorů otupili.

Herní projev domácích začal být poněkud stereotypní, odvážné průniky do obranného pásma soupeře vystřídaly náhozy zpoza modré čáry. Stále častějí se do zakončení hnaly Litoměřice a Horejsek mohl v závěru definitivně rozhodnout, to však s díky odmítl. Opět tedy platilo ono otřepané: Nedáš, dostaneš. Jan Šafář tak dlouho míchal s kotoučem za brankou až ho před ní nahodil a některý z litoměřických hráčů si puk srazil za Volkeho záda.

Dramatický a pohledný zápas tedy nakonec dospěl do prodloužení, kde měli velkou převahu Českolipští, ale ani jednu příležitost ke skórování nezužitkovali. Výrazně tomu napomohlo také vyloučení litoměřické střídačky za příliš mnoho hráčů na ledě. Své šance postupně zahodili Divíšek, Patzenhauer a Šesták. Po 65 minutách byl stav stále nerozhodný a na řadu tak přišly nájezdy. Na úvodní trefu Horejska zareagoval exkluzivním blafákem Hertl.

Poté začali úřadovat oba gólmani, kteří vychytali všechny čtyři následující střelce a na rozhodnutí si tak diváci museli počkat až do čtvrté série. K vykonání penalty se postavil Divíšek a svým tradičním najetím do strany a následnou střelou mezi betony dostal Predátory do výhody. Vzápětí vychytal Zuziaka perfektním rozklekem Neumann a oslavy premiérového vítězství v nové sezoně tak mohly naplno propuknout.