Zápasové menu

Krásný výsledek, který určitě potěšil fanoušky Litoměřic, se zrodil v dnešním zápase. V dalším přípravném utkání letošní sezony hokejisté Stadionu Litoměřice zavítali na led Predátorů z České Lípy. Predátoři nejen že přišli o neporazitelnost na domácím ledě, ale také dostali „desítku“, čímž své věrné fanoušky určitě nepotěšili. Litoměřice svému soupeři nastříleli nejvíce branek v druhé třetině, a to šest, čímž si zajistili klidný zbytek zápasu. Domácí tým se nezmohl na víc než snížení stavu na konečných 4:10. Pro trenéra litoměřického týmu Daniela Tvrzníka byl tento zápas více než potěšující.

přát.

4:10

0:2, 3:6, 1:2

HC Predators Česká Lípa - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 21. Divíšek (Šafář), 32. Šesták (Divíšek), 36. Patzenhauer (Bauer), 60. Pinc, 4. Horejsek, 4. Šnajdr (Buďa, Procházka), 21. Hlusička (Buďa, Procházka), 22. Kaltenböck, 24. Horčička (Hlusička), 29. Slížek, 37. Petrus (Zuziak), 39. Buďa (Hlusička), 43. Bacovský, 57. Kolbaba. Rozhodčí: Mizera - Ulrych, Pevný. Vyloučení: 7:7, navíc Rašín (CL) - Kolbaba (LTM) 2 + do konce utkání. Využití: 0:0 . V oslabení: 0:0.

HC Predators Česká Lípa: Matoušek (Vlachýnský) - Šafář, Beránek, Pinc, Zeman, Kučera, Rašín - Šesták, Divíšek, Šulc J. - Bauer, Patzenhauer, Hertl - Lassig, Preussler, Peterka.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Koblischke) - Svoboda, Kolbaba, Kaltenböck, Hillmich, Musílek - Buďa, Hlusička, Bacovský, Slížek, Horčička, Horejsek, Šnajdr, Petrus, Myšík, Zuziak, Procházka.

Autorem textu je Radek Barkman - HC Predators Česká Lípa

Výsledky a především výkony českolipských hokejistů v přípravě jsou dosud hodně nevyrovnané. Fantastické představení šelem z úterního duelu proti Mostu bylo zapomenuto. Na ledě byl jiný tým, kterému bohužel toto utkání vůbec nevyšlo. Nutno však dodat, že domácí nezasáhli do utkání v plné sestavě a muselo se spokojit pouze s hrou na tři pětky.

Samotný duel se bohužel pro Predátory lámal už ve čtvrté minutě. Již v čase 3:40 se pěknou individuální akcí blýskl Jaroslav Horejsek a překonal brankáře Matouška. Uběhlo pouhých 11 vteřin a skóre se měnilo podruhé. Tentokráte se po nahrávkách Hlusičky a Buďy prosadil Martin Šnajdr. Českolipští sice za tohoto stavu vyrovnali hru, nicméně do žádné vážnější příležitosti se dostat nedokázali.

Start do prostředního dějství vyšel Českolipským mnohem lépe. Hned po osmnácti sekundách si na hezkou přihrávku Šafáře najel Jan Divíšek a snížil na 1:2. Kdo čekal, že se obraz hry změní ve prospěch Predátorů, hrubě se mýlil. Po další půlminutě totiž využil zaváhání v českolipské obraně Petr Procházka a s přehledem zvýšil na 1:3. Utrepní domácích ještě více prohloubil Jan Kaltenböck, jehož lehké nahození prošlo gólmanu Matouškovi zřejmě mezi betony. Frustrovaný gólman pak přepustil své místo náhradníkovi Vlachinskému. Ten se ještě ani nestihl pořádně rozcvičit a už lovil puk ze své sítě. Po pohledné kombinaci mířil přesně Petr Horčička. Mladý brankář se poté blýskl při nájezdu Slížka, kterého perfektně vychytal. Podruhé už ale byl Ladislav Slížek v přímém souboji úspěšný a zvýšil na hrozivých 6:1 pro hosty. Poté se přeci jen Českolipští probudili a ve 32. minutě našel Divíšek krásnou přihrávkou rozjetého Jakuba Šestáka, který se svou šancí naložil na výbornou. Predátory branka viditelně nakopla a po sérii závarů před Volkem se přeci jen ujala spolupráce dvou bývalých hráčů Litoměřic - Davida Bauera a Vlastimila Patzenhauera a druhý jmenovaný střelou nad lapačku zmírnil debakl domácích na 3:6. Šelmy se vrhly do útočení, jenže zapomněly při tom na zadní vrátka a jejich nedbalost rázně potrestal po pěkné souhře <>bJiří Petrus. Tato trefa bohužel hostitele definitivně položila a do konce třetiny ještě stihl zužitkovat Hlusičkovu přihrávku neobsazený Milan Buďa.

V závěrečné části hry tempo výrazně opadlo, přesto Stadion nadále dominoval. Obrana domácích poskytovala soupeřovým útočníkům dostatek volného prostoru, čehož záhy využil Bacovský a přidal devátý gól svého mužstva. Predátorům z krize nepomohla ani řada přesilových her, a tak hosté opět trestali. Po velké chybě brankáře Vlachinského a teči jednoho z českolipských obránců byl gól nakonec připsán bývalému hokejistovi Roudnice Petru Zuziakovi. Predátoři chtěli dohrát zápas se ctí, což se jim nakonec podařilo, když osm vteřin před koncem dorazil odražený puk za Volkeho záda mladičký obránce Pinc.