Zápasové menu

Litoměřické "A" mužstvo podlehlo v prvním přípravném utkání Mostu 3:4. V zápase prohrávali litoměřičtí hráči již 0:3, ale po zlepšeném výkonu se jim podařilo vyrovnat. O výsledku utkání rozhodl v 59. minutě mostecký Salač.

přát.

4:3

2:0, 1:0, 1:3

HC Most - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 2. Šulc (Kašťák), 5. Kašťák (Nedrda), 25. Zika (Salač, Havlůj), 59. Salač (Zika, Havlůj) - 55. Hlusička, 56. Horčička (Slížek, Volke), 58. Kouba (Hlusička, Buďa). Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

HC Most: Melichar (Kousal) - Pospíšil, Řezníček, Ambrož, Šulc, Martinec, Martinka, Panuška, Kunrt - Havlůj, Šešina, Zika - Kašťák, Karel, Nedrda - Salač, Novák, Panocha - Beránek, Lhotka, Böhm

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Davídek, Kaltenböck, Musílek, Kouba, Jurčák, Kolbaba, Hillmich - Horejsek, Slížek, Horčička - Procházka, Hlusička, Buďa - Šnajdr, Zuziak, Bauer - Petrus, Myšík, Veverka

Most se ujal vedení už po 68 sekundách, když se po závaru před Volkem trefil obránce Michael Šulc 1:0. V 5. minutě nahodil Nedrda z rohu puk před branku a Ondřej Kašťák zvyšoval na 2:0. Hosté se dostali do vážnější šance až ve 12. minutě, kdy Horčička nastřelil tyč mostecké branky. Těsně před koncem třetiny měl možnost ještě Horejsek, ale ani on se svým pokusem neuspěl.

Na začátku 25. minuty vybruslil Salač hezky zpoza litoměřické branky a Lukáš Zika zvyšoval zblízka už na 3:0. Potom měl Most dlouhou dobu možnost hrát postupně všechny druhy přesilovek (4 na 3, 5 na 3 i 5 na 4), ale šanci nevyužil. Ve 34. minutě Horejsek vyzkoušel zápěstím Melicharovu pozornost. Ještě v téže minutě šel na Volkeho v hostující brance sám Nedrda, ale bekhendový blafák nedotáhnul do úspěšného konce. V 37. minutě tentýž hráč měl další samostatný nájezd, ale opět ztroskotal na Volkem.

V poslední třetině se dlouho nedělo nic podstatného, zdálo se, že o výsledku je rozhodnuto. Jenže přišla 55. minuta a v ní Jakub Hlusička tvrdou střelou, která protrhla síť v brance, z levého kruhu prostřelil Melichara nad lapačku 3:1. O minutu později Slížek předložil přesný pas Petru Horčičkovi, který bez problémů do prázdné branky snížil na 3:2. V 58. minutě Hlusička našel dobře postaveného Petra Koubu, který vyrovnal opět v podstatě do prázdné branky na 3:3. Vítězství strhl na domácí stranu v 59. minutě Vlastimil Salač, kterého našel dobře postaveného u pravé tyče Zika 4:3. Hostům nepomohla k vyrovnání ani 20 sekund trvající power play.

Převzato z www.hcmost.cz.