Zápasové menu

Hokejisté Stadionu Litoměřice měli tentokrát opravdu dlouhý zájezd k soupeři, a sice až do vzdáleného Jindřichova Hradce. Soupeř, který figuruje ve vyšších patrech tabulky, čekal, zda Litoměřice přijedou odčinit porážku z domácího utkáni, kde prohráli těsně 5:6. Litoměřice bojovaly, ale nakonec odjíždějí s porážkou a nulovým počtem získaných bodů.

28. kolo

3:1

2:0,1:1,0:0

KLH Jindřichův Hradec - HC Stadion Litoměřice

Zápas začal v režii domácích hokejistů a zaskočení litoměřičtí hráči se vzmohli jen na pár zakázaných uvolnění, aby se osvobodili z vysokého tlaku Vajgaru. V 7. minutě si domácí dvojice Skokan a Šťastný vyrazila na výlet před brankáře Volkeho, který však situaci s přehledem vyřešil. Mužstvo Jindřichova Hradce však nadále pokračovalo v obléhání hostující branky, ale ani Mäkelä, ani Fiedler nebyli úspěšní. Prvním hříšníkem, který se provinil proti pravidlům byl litoměřický Petr Zuziak, a tak domácí hráli první přesilovku, kterou ale nedokázali využít. Žádná tvrz však nedokáže odolávat věčně, a tak v 15. minutě zápasu už domácí Kamil Šťastný slavil gól v litoměřické brance, když dokázal ujet celé obraně a nadvakrát překonat Volkeho. Obránci Stadionu se z chyby zřejmě moc nepoučili a opět nechali dravé útočníky Vajgaru hrát vlastní hru. Těm se jejich dravost a chuť po gólu řádně vyplatila a v 18. minutě už se mohli radovat z dvoubrankového vedení na domácím ledě. První třetina tak skončila a hráči Stadionu si měli v kabině co povědět.

Do druhé části tohoto vypjatého zápasu obě mužstva nastoupila se zjevně klidnou taktikou. Občas si některý z týmu vytvořil šanci, ale oba brankáři byli pozorní a svými zákroky dokázali vždy včas zakročit. Vajgar ubral na tempu, a tak se hosté začali dostávat do více nebezpečných pozici a konečně i Kubeš měl ruce plné práce. Při jedné z takových trefil Milan Buďa tyč branky a domácí si jen oddychli, že jeho střela neskončila v síti. V polovině druhého dějství domácí nejprve překombinovali útočnou akci, aby posléze Chmel fauloval a šel si sednout na trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění. To byla šance pro Litoměřické, aby se konečně také prosadili i oni a podařilo se. Petr Zuziak vystřelil na Kubešovu branku z mezikruží a kotouč proklouzl do branky. Asistenci si připsal litoměřický kapitán Vlastimil Patzenhauer. Štěstí ze vstřeleného gólu hosté neprožívali dlouho, pár minut nato dokázal v přesilové hře Aleš Skokan vstřelit branku a posunul svůj tým opět do dvoubrankového vedení. Druhá třetina tedy skončila nerozhodně a hráči se odebrali na přestávku do kabin, aby nabrali sil do třetí a zároveň poslední třetiny.

Hned v úvodu třetí části se blýskl třemi krásnými šancemi Šťastný - při jedné, z nichž jel sám na brankáře, ale neprosadil se, a stav utkání se tak neměnil. Útok domácích byl opět při síle a Martin Volke jen čaroval v brance a likvidoval jednu šanci za druhou. Na druhé straně se dokázal prosadit Jakub Hlusička, ale Kubeš byl pozorný a podržel svůj tým. Domácí nadále útočili a Litoměřice se nevzmohly na víc než bránění své branky. Zápas se pomalinku chýlil ke konci a domácí si svoje vítězství pohlídali a připsali si tak tři body do druholigové tabulky. Stadion odjíždí bohužel s prázdnou.