Zápasové menu

Utkání skončilo vítězstvím Jablonce 4:3 i když po první třetině byl zápas v režii domácích. Určitě nebyli horším týmem, ale v některých situacích jim nepřálo štěstí. Hostující tým podržel výborný brankář Hanousek a přispěl k tomu, že na konto Litoměřic přibyla první prohra v novém roce.

27. kolo

3:4

2:0, 1:3, 0:1

HC Stadion Litoměřice - HC Jablonec nad Nisou

Branky a nahrávky:1. Hlusička (Buďa), 19. Myšík (Patzenhauer), 39. Kouba (Buďa, Hlusička) - 30. Kadeřábek (Šejnoha), 33. Skalický (Kadeřábek), 40. Kadeřábek, 53. Špalek (Skalický). Rozhodčí:Nečas - Frodl, Nepomucký . Vyloučení: 7:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 350. Střely na branku: .

Úvod utkání vyšel lépe domácím a zásluhou Jakuba Hlusičky se brzy ujali vedení. po celou první třetinu byli aktivnější a herně lepší, což dokazovali zejména množstvím brankových příležitostí, které si vytvořili. Radost jim však několikrát překazil brankář Jablonce. Několikrát dokonce zazvonila tyč jako v případě nové posily Petra Zuziaka, který měl při svém debutu v novém dresu zdánlivě střeleckou smůlu navzdory značnému množství střeleckých pokusů. Svou převahu v první dvacetiminutovce potvrdil těsně před přestávkou David Myšík a tak byl stav po přestávce 2:0 pro domácí.

Jak dobře Litoměřičtí odehráli první třetinu, tak stejně do prostřední části vstoupili hosté a po úvodních minutách získali převahu. Před domácí brankou byl často velký rozruch a v polovině utkání přišlo snížení z hole Kadeřábka, který se prosadil šikovnou tečí. Branka Vlky nabudila a hnali se za vyrovnáním, které přišlo jen o pár chvil později. Nedorozumění brankáře Volkeho s obráncem vedlo k šanci, kterou hosté ve vlastním oslabení využili a po přihrávce Kadeřábka vyrovnal Skalický. Litoměřičtí se však z tlaku pokoušeli neustále vymanit, což se jim na podařilo ke konci druhé třetiny. Po kombinaci s Hlusičkou a Buďou zakončila po Petru Zuziakovi další posila, obránce Michal Kouba. Hned v následující minutě bylo však opět vyrovnáno a Kadeřábek tak rozhodl o tom, že se do kabin půjde za vyrovnaného stavu.

Na začátku závěrečné třetiny se opět snažili o aktivní přístup, ale do žádného velkého tlaku se nedostali a ani nepřišel očekávaný gólový efekt. Šance se začínaly objevovat před litoměřickou brankou a hosté se odhodlávali k rozhodujícímu náporu. Jablonečtí se tak nakonec dočkali vítězné trefy v 53. minutě. Z dorážky se prosadil Špalek. Domácí ještě zkoušeli s výsledkem něco udělat, ale ani hra bez brankáře jim k vyrovnání nepomohla. Po výhře 4:3 si tak Jablonečtí odváželi domů tři body a domácí prožívali zklamání z první prohry v novém roce.