Zápasové menu

Šesti góly rozstříleli Litoměřičtí hosty z Trutnova a s naprostou jistotou získali další tři body. Hráči se o body dnes podělili rovnoměrně a prosadily se téměř všechny útoky. Bodově se Litoměřice téměř dotáhly na Řísuty a v dalším kole půjde o přímý souboj o patnácté místo. Mužem zápasu byl vyhlášen Vladimír Gýna, nová posila týmu.

18. kolo

6:2

(1:0, 4:1, 1:1)

HC Stadion Litoměřice - HC Truntnov

Branky a nahrávky: 10. Bauer (Vejvoda), 23. Horejsek (Zámečník), 25. Besser (Buďa), 26. Musílek (Hlusička, Procházka), 28. Tvrzník (Gýna), 51. Hlusička (Procházka, Patzenhauer) - 22. Divíšek (Mikšovský), 54. Andres (Divíšek). Rozhodčí: Wühterle - Komárek ,Andrejsek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0 . Diváci: 395. Střely na branku: .

HC Stadion Litoměřice: Volke (Šembera) - Vejvoda, Kaltenböck, Jakl, Hillmich, Kolbaba, Musílek, Gýna - Bauer, Hanzl, Svoboda Jiří, Patzenhauer, Procházka, Zámečník, Horejsek, Tvrzník, Petrus, Buďa, Hlusička, Hudec, Besser

HC Truntnov: Brož (Škop) - Hornyš, Jaroměřský, Marša, Kučera, Tomáš, Rejzek - Polák, Horák, Andres, Divíšek, Mikšovský, Králíček, Havlíček, Hruška, Nakládal

Utkání začalo v oboustraně opatrném tempu. Domácí několikrát zahrozili v útočném pásmu několika pohlednými kombinacemi, ale ke gólu to nevedlo. V desáté minutě nabídli Trutnovští domácím výhodu přesilové hry a ti jí dokázali bleskurychle využít. David Bauer vybruslil zpoza branky a střelou mezi betony brankáře Brože vsítil úvodní gól utkání. I nadále si domácí vytvářeli mnoho šancí, ale stav byl stále 1:0. V závěru první třetiny se hosté alespoň krátce usadili v útočném pásmu. Téměř se jim nepodařilo ohrozit domácího brankáře a dlouhou dobu se hrálo téměř výhradně před jejich brankou. Litoměřičtí měli v závěru první části hru pevně ve svých rukou.

Začátek druhé třetiny byl ve znamení náporu domácích, ale první branku zaznamenali hosté. Poté, co si Jan Divíšek najel na modrou čáru, tvrdě vypálil a jeho střela prošla až do sítě. Stav 1:1 nesvítil na ukazateli skóre příliš dlouho, když na druhé straně Marek Zámečník svým důrazem strhává vedení opět na stranu Litoměřic. Jeho branka znamenala velké oživení hry, protože po ní přišly další dva góly v síti Trutnova. Nejprve využil Milan Buďa přihrávku do prostoru před brankou a po něm Viktor Musílek zvýšil již na 4:1, když tvrdou ranou od modré nedal hostujícímu brankáři šanci. Trutnovští se poté ihned vzali oddechový čas ve snaze zápas trochu uklidnit. Hra se na dvě minuty zklidnila, ale Litoměřičtí se v zápětí opět prosadili, konkrétně Daniel Tvrzník. Po přihrávce z vlastního pásma až na útočnou modrou proměnil samostatný nájezd a dostal domácí již do čtyřbrankového náskoku. Druhá polovina prostřední třetiny byla na rozdíl od předchozích minut klidnější, za což mohla četná vyloučení. Závěr se odehrával již zcela v režii Litoměřic.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky nejprve domácí promarnili přesilovku, avšak v následujících minutách hru opět plně kontrolovali. Hrálo se pouze na branku Trutnova a domácí hráči vytrvale ostřelovali Brožovu branku. V polovině třetí části opět kapituloval, dnes již pošesté. Procházka přihrál zpoza branky mezi kruhy osamocenému Hlusičkovi, který střelou k pravé tyči zvyšuje na 6:1. Po několika slibných šancích domácích se však po dlouhé době připomněli také Trutnovští. Bronislav Andres při svém výpadu do obrany Litoměřic povedenou ranou snížil na 6:2. V mužstvu domácích došlo po této brance k výměně brankáře. Martina Volkeho nahradil na závěrečné minuty Jan Šembera. Navzdory druhému obdrženému gólu domácí i nadále kontrolovali průběh hry. V závěrečných minutách si Litoměřičtí hru plně užívali a s jistotou dokráčeli k zaslouženému vítězství.