Zápasové menu

Dvanácté kolo druhé hokejové ligy mělo na programu derby mezi sousedními týmy HC Roudnice a Stadionem Litoměřice. Utkání začali lépe hosté, kteří si výhru zajistili už v první třetině zápasu a vezou si cenné body z ledu soupeře.

12. kolo

2:4

1:4,1:0,0:0

HC Roudnice nad Labem - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 10. Závada (Šrek, Borovský), 32. Zuziak (Žemlička, J. Novák) - 8. Kloz (Procházka), 14. Buďa (Procházka), 15. Bauer (J. Svoboda), 18. Kaltenböck (Hudec). Rozhodčí: Svátek - Frodl, Nepomucký. Vyloučení: 4:5 - navíc Sailer (ROU) 10 minut OT za nesportovní chování. Bez využití. Diváci: 568. Střely na branku: . Průběh utkání: .

HC Roudnice nad Labem: Kareš (od 15. Davídek) - Šrek, Kaplan, Woš, T. Novák, Zenk, Kohoutek, Brožovský - J. Novák, Zuziak, Žemlička - Vaněček, Wágner, Sailer - Szakal, Závada, Borovský - Matejčík, Jeschke.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Koblischke) - Vejvoda, Kaltemböck, Jakl, Hillmich, Kolbaba, Musílek, Bauer, Hanzl, J. Svoboda, Patzenhauer, Procházka, Kloz, Horejsek, Tvrzník, Petrus, Veverka, Buďa, Myšík, Hudec, Zámečník.

Nedělní derby mezi HC Roudnice nad Labem a Stadionem Litoměřice přineslo očekávanou bouřlivou atmosféru. Už před začátkem utkání se ukázalo, že boj nebude jen mezi hráči ale i mezi dvěma tábory fanoušku. První část zápasu začala za hlasité podpory tribun a hráči na ledě si tuto atmosféru užívali také. Hned se také ukázalo, že obě mužstva chtějí v utkání jedině vítězství a nic nedarují zadarmo. Přílišnou aktivitou hýřil litoměřický Bauer a tak musel na trestnou lavici za hru vysokou holi. Litoměřičtí oslabení s přehledem ubránili a v 8 minutě už mohli slavit první gól, který po samostatné akci vstřelil prudkou střelou zápěstím Jan Kloz. Stadion se ovšem neujal vedení nadlouho, když v 10 minutě se prosadil domácí Závada a napodruhé překonal Volkeho. Opět se hrálo od začátku a oba týmy předváděli krásný hokej, který pobavil oko diváka. Litoměřičtí se dostáli do vedení znovu, když se před brankou prosadil důrazný Buďa. Neuběhlo ani 40 vteřin a síť domácí branky rozvlnil Bauer, který domácího brankaře chytrou střelou přehodil a ten musel střídat. Domácí byli najednou na lopatkách a přestali hrát aktivně. Toho využil litoměřický Kaltenböck a přidal soupeři čtvrtou branku do kabin.

Do druhé třetiny vstoupila obě družstva opět s obrovským nasazením a zapás, byl opravdu atraktivní. Šance byly vidět na obou stranách a diváci si přišli na své. Domácí se snažili soupeře přehrát i za cenu faulů, které sudí přehlížel. Souboje mezi Zenkem a Svobodou si už všiml a poslal oba hráče na trestnou lavici za hrubost. Ze hry 4na4 více těžili hostující hráči, kteří roudnického Davídka zasypali sprškou nebezpečných střel. Roudnice se ale nenechala zatlačit a Volke měl také práci, kterou zvládl výborně a svůj tým podržel. Nikdo ovšem není bezchybný a tak ve 12 minutě roudničtí hokejisté snížili zásluhou Petra Zuziaka. Domácí se dostali znovu do euforie a začali opět soupeře tlačit, ale gól z toho nevytěžili a tak šli za stavu 2:4 do šatny.

Do třetího a zároveň posledního dějství zápasu vstupovala obě mužstva za hlasitého potlesku a zpěvu obou fanklubů, které se snažili dokázat svojí kvalitu. Povedlo se. Domácí příznivci hnali svůj tým dopředu i za nedovolených zákroků. Vylučovalo se ale na druhé straně, když 2 minuty hákování dostal Kaltenböck. Roudnice přesilovku opět nevyužila a tak Litoměřičtí mohli opět hrát s klidem a rezervou dvou gólů. Bylo však vidět, že na obě mužstva pomalu začala působit fyzická vyčerpanost a zápas se pomalu chýlil k vítěznému konci pro litoměřický tým. Poslední minutu utkání si fanoušci užili naplno a skandování se neslo celým stadionem. Dobojováno, body si zaslouženě vezeme do Litoměřic.