Zápasové menu

Litoměřičtí opět nedokázali přemoci svého soupeře a jejich snažení končí další prohrou. Tentokrát 2:3 s mužstvem Rokycan. Utkání skončilo jednobrankovým rozdílem tak jako v ostatních zápasech letošní sezóny hraných na domácím hřišti. Mužem utkání byl vyhlášen brankář Martin Volke, jehož zákroky byly ozdoubou celého zápasu a tento titul si jasně zasloužil. Čekání na výhru se tak posouvá na nedělní utkání do Roudnice.

11. kolo

2:3

2:3, 0:0, 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC DAG Rokycany

Branky a nahrávky:12. Patzenhauer (Hanzl), 17. Tvrzník (Procházka) - 11. Metlička (Bednář), 13. Sýkora (Kocman), 18. Hrubý (Kovařík . Rozhodčí: Horák - Šulo, Vitík . Vyloučení:5:4 . Využití: 1:1 . V oslabení:0:0 . Diváci:330 . Střely na branku: .

HC Stadion Litoměřice: Volke(Koblischke) - Musílek, Kaltenböck, Jakl, Hillmich, Kolbaba, Vejvoda - Bauer, Svoboda, Patzenhauer, Hanzl, Procházka, Veverka, Horejsek, Petrus, Buďa, Hodec, Myšík, Zámečník, Tvrzník

HC DAG Rokycany: Šulan(Mitáček) - Bárek, Fiala, Kovařík, Tureček, Šustr, Kovář, Pavlis, Špaček, Bednář, Metlička, Kreuzman, Hrubý, Kocman, Sýkora, Štefl, Ceperko

Na začátku utkání se hra odehrávala převážně v obranném pásmu Rokycan, kde ale domácí kombinovali bez valné střelecké aktivity. Hosté se osvobozovali většinou za cenu zakázaného uvolnění. Při jednom špatném střídání hostů se nabídla domácím možnost protiútoku, který však zůstal nevyužit. Také hosté se dostali k ohrožení domácí branky. Po návratu vyloučeného domácího hráče využil Metlička nepřesné rozehrávky a otevřel gólový účet zápasu. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat a přineslo jej nejprve vyhrané vhazování Antonína Hanzla a následná povedená střela Vlastimila Patzenhauera, která vymetla spodní roh Šulanovy branky. Prostřední část první třetiny byla velmi gólově bohatá, což dokládá i třetí branka ve třetí minutě za sebou. O návrat vedení na stranu hostů se zasloužil Sýkora. Jeho radost ze vstřelené branky mu dlouho nevydržela. O dnes již druhé vyrovnání se postaral domácí hrající trenér. . Konec této hokejové přestřelky to ovšem nebyl. Pátý a v první třetině poslední zápis do listiny střelců zaznamenal hostující Hrubý. První dvacetiminutovka se poté již dohrávala v poněkud neurovnaném stylu, kdy mužstva pouze vyhazovala kotouč ze svého obranného pásma.

Začátek druhé dvacetiminutovky byl opět poznamenán častými přerušeními. Diváky poprvé zvedla ze sedadel až situace ze šesté minuty, kdy rozhodčí ponechali napotrestáno viditelné podražení domácího Zámečníka a následnou akci hostů kryl brankář Volke, jehož zákroky byly ozdobou večera. Ten byl v následujících minutách velkou oporou domácího mužstva, když kryl několik vyložených šancí. Na druhé straně se rozhodně nenechával zastínit hostující Šulan. Zhruba v polovině třetiny se hostům naskytla příležitost dlouhé dvojnásobné přesilové hry. Domácí obranná čtveřice hájila svou branku spolu s brankářem Volkem, který opět předvedl bravurní zákrok a překazil tak možnost využití přesilovky. Hra se v závěru druhé části přiostřila zejména ze strany hostů, kteří někdy zákroky až za hranicí pravidel a únostnosti zabraňovali domácím rozehrát útočnou akci. Rozhodčí několik těchto situací,bohužel pro Litoměřické hráče i diváky, přehlédli. Oba týmy dohráli třetinu většinou ve středním pásmu jen s občasnými střeleckými pokusy.

Na začátku třetí třetiny se ve velké šanci ocitl domácí obránce Musílek, který se vydal ze zadních řad na útočný výpad, ale jeho pokus skončil pouze na betonech hostujícího brankáře. V následujících minutách prověřila obě mužstva brankáře pouze z uctivé vzdálenosti. O rozruch, mimo hru, se postarala situace do níž se při vhazování zapletl čárový rozhodčí. Ten byl zasažen do oblasti hlavy a krku jedním z hráčů přítomných na vhazování a skácel se na ledovou plochu.Po krátkém odpočinku byl ale opět schopen hry. O střídání později nastal sporný moment po kterém byl vyloučen domácí Milan Buďa. Zápas se velmi vyhecoval, čehož byly v prostřední části důkazem četné potyčky a bohužel, na což také nikdo z přítomných nemůže být v žádném případě pyšný, také plastové láhve létající z tribun. Z hokejového hlediska toho nebylo v těchto okamžicích příliš zajímavého a práci měla zejména trojice rozhodčích při udělování trestných minut a uklidňování aktérů dnešního duelu a také fanoušků obou mužstev. Po částečném uklidnění hry se více divákům svými výkony v útočném pásmu připomínali hráči Litoměřic. Nejnebezpečnější střela byla vyslána z hole Daniela Tvrzníka. V minutách následujících se objevovaly pouze ojedinělé šance před oběma brankami, které však končily po nepřesných finálních přihrávkách. S přibývajícími minutami se krátil domácím čas na vyrovnání, a tak si vyžádali oddechový čas. Bohužel pro ně, celá taktická porada ztratila efekt hned v následujícím okamžiku, kdy byli potrestání dvěma minutami za špatné střídání. Ve zbytku utkání se již nedokázali dostat do gólové příležitosti, a tak opět nezvítězili. Tentokrát utkání znamená prohru 2:3.