Zápasové menu

Utkání nabídlo zlepšený výkon litoměřického Stadionu, na rozdíl od zápasů minulých, přesto bez tříbodového zisku. Litoměřičtí se již nedopouštěli žádných výpadků v úvodu zápasu a po celé utkání byla hra vyrovnaná. Vše dospělo k samostatným nájezdům. Ty se staly hráčům Litoměřic osudnými. Remíza v normální hrací době ale rozhodla o zisku alespoň jednoho bodu. Lze však konstatovat zlepšenou hru. Od brankáře počínaje a konče posledním členem útočných řad, což slibuje více bodů z budoucích utkání.

8. kolo

3:2sn

1:1, 1:0, 0:1 - 0:0

HC Jablonec nad Nisou - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 14. Měrtl (Prachař), 27. Měrtl (Prachař, Skalický), 65. Bříška - 10. Pánek, 55. Buďa (Patzenhauer). Rozhodčí: Wagner - Hejl, Kajínek . Vyloučení: 12:12 . Využití: 0:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: . Střely na branku: 37:16.

HC Jablonec nad Nisou: Kousal - Beránek, Duda, Černý, Ulrych, Ton, Chládek - Měrtl, Prachař, Stehno, Šebek, Bříška, Kapička, Bacovský, Kadeřábek, Drak, Skaucký

HC Stadion Litoměřice: Volke - Vejvoda, Kaltenböck, Macaj, Jakl, Hillmich, Kolbaba, Musílek - Hanzl, Svoboda Jiří, Patzenhauer, Procházka, Hlusička, Horejsek, Petrus, Buďa, Pánek, Hudec, Zámečník, Myšík

Po několika neúspěších se soubor trenérů Tvrzníka a Svobody vydal dobývat další body na hřiště soupeře. Cíl cesty hráčů Litoměřic byl v Jablonci nad Nisou. Litoměřičtí po předchozích utkáních dnes podali dobrý výkon a věřili si i na konečný zisk tří bodů. V brance se ukázal v dobrém světle Martin Volke a i díky němu ve většině utkání stále žila naděje na výhru. Zlepšení oproti minulým výkonům bylo viditelné i v tom, že Stadion vstřelil úvodní branku utkání. Pánek dokázal překonat jabloneckého brankáře a poslat Litoměřice do vedení, čímž se on i jeho spoluhráči vyhnuli nepříjemnému a fyzicky i psychicky náročnému dotahování náskoku soupeře. O hubené vedení však bohužel Litoměřičtí přišli, ale ve druhé polovině třetí třetiny Milan Buďa rozvlnil síť jabloneckého brankáře a dovedl utkání do nastaveného času. Ani v něm se diváci nedočkali rozhodnutí, a tak došlo až na samostatné nájezdy. Bohužel, pro hosty s opačným koncem proti domácímu utkání s Kláštercem, a tak si vezou z Jablonce bod alespoň za remízu v normální hrací době. Čekání na výhru tímto oddalují na domácí duel s Jindřichovým Hradcem.