Zápasové menu

Utkání Litoměřičtí nezačali nejlépe a po první třetině prohrávali 0:4. Ve zbytku zápasu se snažili zvrátit výsledek a v poslední minutě při hře bez brankáře alespoň vyrovnat a dostat zápas do prodloužení. Konečné skóre bylo nakonec 3:4 z pohledu Litoměřic. V dresu domácích se poprvé v sezóně představil Hlusička.

7. kolo

3:4

0:4, 1:0, 2:0

HC Stadion Litoměřice - HC Predators Česká Lípa

Branky a nahrávky: 33. Pánek (Macaj), 54. Svoboda Jiří (Pánek), 58. Procházka (Hlusička) - 4. Šesták (Šulc), 12. Petrmichl (Nekvinda), 15. Preussler (Nekvinda), 17. Preussler (Nekvinda, Kučera) . Rozhodčí: Vilt - Kebrle, Šulo . Vyloučení: 12:12 . Využití: 1:2 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 519 . Střely na branku: 23:37 .

HC Stadion Litoměřice: Volke (Koblischke) - Musílek, Kaltenböck, Macaj, Jakl, Hillmich, Kolbaba, Vejvoda - Bauer, Svoboda Jiří, Patzenhauer, Svoboda Dalibor, Procházka, Pánek, Horejsek, Petrus, Veverka, Buďa, Hlusička, Hudec, Zámečník

HC Predators Česká Lípa: Fikrt (Láníček) - Kolmann, Petrmichl, Šulc, Vomela, Tondr, Mrkvička, Kučera - Šulc Jan, Oliverius, Šesták, Kašťák, Růžek, Peřina, Nekvinda, Preussler, Holčák, Starigyn, Peterka

Utkání začalo ve vysokém tempu, avšak z obou stran bylo plné mnohých nepřesností. První střela ze strany hostů z České Lípy ale skončila rovnou gólem a díky tomu se Predátoři ujali již ve čtvrté minutě jednobrankového vedení. Domácí se pak chvíli vzpamatovávali z rychlého úderu, ale když už se zdálo, že se hra opět vyrovnává, zasadili hosté Stadionu další úder. Ve dvojnásobné početní převaze zvýšil na 2:0 z pohledu Predátorů Petrmichl. Tímto gólem se však brankostroj hostů nezastavil a do konce první dvacetiminutovky vsítili ještě dvě branky. Ve zbytku třetiny se opět hra odehrávala v poklidnějším tempu a obě mužstva již šetřila své síly do dalších částí hry.

Druhou třetinu začali lépe pro změnu domácí a již od prvních vteřin nedávali Predátorům prostor pro vytvoření nějakého tlaku. Litoměřičtí zvýšili střeleckou aktivitu a začali zaměstnávat hostujícího brankáře. První branku pro domácí zaznamenal Pánek, což znamenalo dlouho očekávané snížení alespoň na 1:4. I nadále byli domácí lepší a stále více se usazovali v útočném pásmu, zatímco hráči České Lípy spoléhali pouze na rychlé protiútoky. Jejich ojedinělé útočné výpady likvidoval jistými zákroky Volke v brance Litoměřic a tím dodával stále více klidu svým spoluhráčům. S přibývajícími minutami narůstal také počet vyloučených, který se na konci utkání nakonec zastavil na vyrovnaném poměru 12:12 a ve druhé třetině dával zejména domácím možnost získávat herní převahu na svou stranu.

V závěrečné dvacetiminutovce se hra poněkud přiostřovala. Zásluhu na tom měly některé potyčky před oběma brankami. Počet vyloučení neustále narůstal, čehož využívali většinou hokejisté Litoměřic a připravovali si šance na svůj závěrečný tlak. Hostujícího brankáře Fikrta stále více zaměstnávali nebezpečnými střeleckými pokusy ze všech pozic v útočném pásmu. Ten však dlouho odolával a dokonce vytáhl z rukávu jeden efektní zákrok, kdy zmařil domácím šanci na skórování. Na další dvě akce byl ale krátký jak on, tak i Českolipská obrana a na 3:4 snížili postupně Svoboda a po něm i Procházka, kterému asistovala nová posila Litoměřic Hlusička. Litoměřičtí přebírali stále větší iniciativu a připravovali se na závěrečný nápor, který podpořili převahou jednoho hráče v poli po odvolání brankáře. Tato snaha bohužel k vytouženému vyrovnání nevedla, a tak již třetí utkání v řadě nekončí pro Litoměřice příliš šťastně a výsledek 3:4 svědčí o jejich prohře.