Zápasové menu

První domácí utkání sehráli hráči Litoměřic proti Klášterci n. O. S tímto soupeřem na domácí půdě v loňské sezóně utrpěli krutý debakl 8:2. Středeční utkání mělo ale již jiný průběh a domácí si nakonec připsali 2 body za výhru po samostatných nájezdech. Branek se diváci dočkali až ve třetí třetině a po oboustranně opatrně odehraném prodloužení vše vyvrcholilo napínavým penaltovým rozstřelem, který rozhodl navrátilec do sestavy Jiří Petrus.

3. kolo

3:2sn

0:0, 0:0, 2:2 - 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC Klášterec nad Ohří

Branky a nahrávky:49. Procházka (Veverka), 50. Patzenhauer (Vejvoda), sam. nájezd Petrus - 45. Loučka (Panocha), 50. Moro (Lang). Rozhodčí: .Bacílek, Andrejsek, Podrácký Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 360. Střely na branku: 22:47.

HC Stadion Litoměřice: Volke - Kaltenböck, Macaj, Jakl, Hillmich, Kolbaba, Vejvoda, Tvrzník - Bauer, Svoboda Jiří - Patzenhauer, Svoboda Dalibor - Procházka, Pánek, Horejsek - Petrus, Veverka, Buďa - Myšík, Hudec, Zámečník

HC Klášterec nad Ohří: Damašek - Řezníček, Loučka, Ambrož, Lang, Kocek, Zmeškal, Všetečka - Novák, Kotrouš, Panocha, Suk, Moro, Krpenský, Pražák, Novotný, Pabuljak

Úvodní třetina nám prozatím nenabídla příliš pohledného hokeje. Alespoň optickou převahu měli hráči Klášterce. Hra se odehrávala převážně ve středním pásmu. Výjimkou byly ojedinělé útočné výpady obou celků a tři přesilové hry. V prostřední části úvodní dvacetiminutovky představovala dvě vyloučení domácích v těsném sledu za sebou dokonce 47 vteřin trvající přesilovku Klášterce pět na tři. Domácí brankář Martin Volke měl prozatím více práce než jeho protějšek Pavel Damašek .

Na rozdíl od první části přinesla druhá dvacetiminutovka aktivnější výkony od obou mužstev. První polovina patřila týmu Klášterce, který nabudila také úspěšně ubráněná přesilovka domácích. Čekání na první vážnější střelecký pokus domácích trvalo až do druhé poloviny třetiny, kdy z levého křídla zaměstnala Damaška útočná opora Vlastimil Patzenhauer. Závěrečná část druhé třetiny znamenala značné přiostření před oběma brankami a přinesla několik vyloučení. Jedním ze tří vyloučení v krátkém časovém rozmezí byl i desetiminutový osobní trest pro Daniela Tvrzníka. Nikdo z aktérů dnešního duelu zatím nedokázal vstřelit branku.

Od začátku třetí části se hra stále zrychlovala. Zejména z domácích hráčů spadla nervozita patrná od začátky utkání a pouštějí se do stále většího počtu útočných výpadů. Změna vývoje utkání a tempa hry se projevila také vstřelením první branky. Po rychle využité přesilové hře Klášterce inkasovali domácí z hole Jakuba Loučky. Od 49. minuty do minuty 50. skórovali hned tři hráči. Za tým Litoměřic skóroval nejprve Procházka (Veverka). Z následné akce se prosadil také Patzenhauer (Vejvoda). Dlouho domácím však vedení nevydrželo. Klášterec se z protiútoku dočkal vyrovnávací branky. Skóroval Moro (Lang). I v dalších minutách třetí třetiny obě mužstva stupňovala svou aktivitu. K rozhodnutí však nedospěl ani jeden z týmů, a tak utkání pokračovalo do prodloužení.

Prodloužení se neslo ve velmi opatrném duchu. Ani jeden z celků se nechtěl dopustit chyby. Závěr nastavení byl trochu nervóznější, a to vyústilo v další sporné vyloučení Daniela Tvrzníka po souboji s hostujícím hráčem, tentokrát již na deset minut + do konce utkání, a tak putoval hrající trenér domácích do kabin. Zbytek prodloužení nerozhodl o vítězi. Následovaly tedy samostatné nájezdy.

Samostatné nájezdy rozhodli Litoměřičtí brankami Patzenhauera a vítězný gól zaznamenal Petrus. Litoměřice tak vybojovaly své první vítězství v novém ročníku 2.ligy a odpoutaly se od skupinky týmů, které dosud nezaznamenaly žádné vítězství. Již nyní se myšlenky hráčů i litoměřické hokejové veřejnosti upírají k nedělnímu zápasu s Kolínem. V něm se budou snažit potvrdit své vítězství a navázat na zlepšující se výkony.