29. 4. 2018 | Vít Trubička

Kališníci ve světě: Lukáš Popek

Svého odchovance má tým Stadionu i v univerzitním hokeji. Tím je útočník Lukáš Popek, který hájí barvy týmu ČVUT Engineers Prague. Kromě toho se v dresu lovosického týmu představil v minulé sezóně i v Kalich Areně ve Krajské lize mužů. Na litoměřické soupisce se objevil naposledy v sezóně 2014/15, ve které bojoval s juniorským týmem Stadionu o DHL Extraligu juniorů.

V minulé sezóně odehrál student letecké dopravy na Fakultě dopravní Českého vysokého učení technického dvanáct utkání Evropské univerzitní hokejové ligy s bilancí jedné gólové trefy. Ve dvanáctce zápasů si ale připsal docela velkou porci trestných minut. Ta se zastavila na počtu 31. Za Engineers hraje útočník s číslem 15 na zádech již třetí sezónu.

Tým složený z hráčů studujících na ČVUT obsadil v konkurenci třinácti týmů ze všech zemí Visegradské čtyřky čtvrté místo. Ve čtvrtfinále play-off narazil na svého velkého pražského rivala, kterým byl tým Univerzity Karlovy, jakožto vítěze základní části. V sérii hrané na dva vítězné zápasy byla obě derby velice vyrovnaná. Obě navíc skončila stejným výsledkem, celek Univerzity Karlovy v obou vyhrál 3:2 v prodloužení, díky čemuž postoupil do semifinále, v němž narazil na pozdějšího celkového vítěze loňského ročníku EUHL, Univerzitu Mateje Bela z Banské Bystrice. Engineers svou sezónu zakončili na celkovém šestém místě.