26. 2. 2018 | Michaela Luňáčková, Jan Luňáček

Věřili jsme si na puku a konečně to tam začalo padat, hodnotí poslední utkání sezóny Daniel Voženílek

V posledním utkání sezóny proti již jistému účastníkovi play-off z Havířova vyhrál Stadion vysoko 6:1. V utkání se na ledě blýskl skvělým výkonem útočník extraligových Pardubic Daniel Voženílek se čtyřmi body za dva góly a dvě asistence.

Dane, jak byste zhodnotil poslední utkání sezóny?

Věděli jsme, že Havířov měl už ve středu jisté play-off, a dneska přijeli s obměněnou sestavou, ve které měli dvě lajny mladých hráčů. Ti mladí se snažili ukázat, takže to nebyl zas tak jednoduchý zápas, jak by se podle výsledku mohlo zdát.

Mělo na Váš dnešní výkon vliv to, že už o nic nešlo? Spadla z Vás nervozita, že jste hráli tak uvolněně?

V určité fázi asi taky, ale pak se především ukázala kvalita, která v týmu je a kterou jsme museli prokázat, vždyť proti nám hráli i kluci z dorostu. Tady hraje výběr mladých hráčů, takže se zkrátka ukázala jejich kvalita. Navíc Havířov měl za sebou dlouhou cestu a ti starší už o nic nehráli. Možná i to mohlo hrát roli.

Vám se dneska dařilo v útoku s Denisem Kusým, vy a Honza Veselý jste vstřelili každý dvě branky.

S Honzou a Denisem už jsem na ledě strávil nějaký čas v mládí, takže o sobě víme, co nám vyhovuje. Dnešní branky pramenily z toho, že jsme si věřili na puku a že nám to tam taky konečně spadlo.

Vy jste se k týmu připojil během ledna, jak jste tu spokojený?

Je to tu super, a to především pro ty mladší hráče. Je to projekt od svazu, takže je tu kompletní servis, kondiční trenéři. Byl jsem překvapený, že je to tu na takové úrovni. Předtím jsem tu byl jen jednou s Prostějovem, když jsem za ně hrál, jinak jsem to tu neznal.

Jak došlo k tomu, že jste přešel z Prostějova do Litoměřic?

V Prostějově jsem neměl takové herní vytížení, kdy trenér řekl, že budou hrát starší hráči. Tak mi to z Pardubic zařídili tady, když odešel Víťa Bílek a uvolnilo se tu místo a já jsem tak mohl dostat více prostoru na ledě.

Máte odehrány i zápasy v extralize. Můžete srovnat extraligu a první ligu?

První liga je specifická tím, že každý zápas je jiný. Vršek tabulky – Budějovice, Vary – to jsou, dalo by se říct, téměř extraligové zápasy, naopak utkání týmů ze spodní části tabulky se mohou kolikrát zdát, kdyby je viděl někdo nezasvěcený, jako krajský přebor.

Vy jste zažil i utkání v Kladně. K tomu bychom se vrátili, protože to byl pro všechny speciální zápas a vy jste tam soupeře překvapili. Byl to Váš nejlepší zápas v tomhle týmu?

Hlavně bylo skvělé, že na nás přišel vyprodaný stadion a hrál proti nám Jaromír Jágr. Mně osobně přišlo, že oni se kvůli němu báli víc než my, takže od nich to bylo takové kostrbaté. Pro nás to byl každopádně dobrý zápas, všichni jsme se chtěli ukázat, takže jsme plnili všechny pokyny, které jsme si řekli.

Nemáte pocit, že jste tým, který dokáže zahrát na silnější soupeře, ale s těmi slabšími už to tak dobře nejde?

Určitě to tak je. My se dokážeme vyhecovat na zápasy se silnějšími týmy a všichni plníme své úkoly. Jakmile ale přijede nějaký slabší tým nebo mladý mančaft, tak asi občas některé situace podceňujeme. Nebo je chceme přehrávat a neděláme ty věci, které bychom měli dělat, a pak z toho pramení chyby.

Sledoval jste Litoměřice předtím, než jste sem přišel?

Občas jsem to sledoval, protože tu hraje Denis Kusý a byl tu Milan Klouček, tak jsem si díval, jak kluci hráli a jak se jim daří.

Dneškem skončila Stadionu sezóna. Co teď?

Příští týden tu ještě máme tréninky, pak se snad mám hlásit v Pardubicích, ale to ještě nevím. To se ještě musí vyřešit.

My bychom Vám samozřejmě přáli, abyste se dostal výš, ale jsme rádi, když tu takové hokejisty vidíme. Chtěl byste tu případně pokračovat i v příští sezóně?

Jak už jsem říkal, já bych chtěl co nejvíc hrát, kdybych se nedostal do extraligy. Ale nemá cenu hrát jen tam třetí čtvrtou lajnu, protože to pak ztrácíte herní cit. Takže pro mě by bylo dobré, kdybych tam hrál ve třetí nebo čtvrté lajně a pak se nastálo usadil například tady v Litoměřicích, kde dostanu hodně prostoru, hraju přesilovky a oslabení, což je důležité pro hráčský rozvoj.

Děkujeme za rozhovor.