10. 2. 2018 | Vít Trubička

K utkání jsme přistoupili výborně už od začátku, říká Jakub Škarek

Jeden z hlavních strůjců dnešního vítězství na horké kladenské půdě byl mladý gólman Jakub Škarek. Ten potvrdil svou dlouhodobou úspěšnost proti týmu Rytířů a v bráně opětovně čaroval. Připsal si hned 42 úspěšných zákroků, inkasoval pouze jedinkrát. Jeho úspěšnost se tak vyhoupla na úctyhodných 97,67%.

Dnes trochu neočekávané, o to však příjemnější vítězství. Co to pro celý tým znamená?
Určitě to bereme jako obrovský úspěch. Porazit třetí tým WSM Ligy, který má extraligové ambice, je pro nás určitě super zářez. Myslím si, že jsme k zápasu výborně přistoupili už od začátku. Vlítli jsme na ně. Možná byli kladenští trošku překvapeni, možná nás i lehce podcenili. Přeci jen si mohli říct, že už nemáme o moc co hrát, takže už to vypustíme. To se ovšem nestalo a hráli jsme výborně. Od začátku do konce jsme hráli výborně z obrany. Ve výsledku jsem pak já už to měl snadné.

Podařilo se vám ztrpčit průběh přivítání Jaromíra Jágra. Brali jste to jako cíl?
Přiznám se, že jsem během zápasu nemyslel na to, že proti mně stojí česká hokejová legenda. Přivítání bylo krásné, klobouk dolů před organizátory. Opravdu se jim to povedlo a myslím si, že hráč jako pan Jágr zaslouží a doufám, že se ještě vrátí do NHL a ještě to tam všem ukáže.

Vám osobně se proti kladenským Rytířům dlouhodobě daří, už loňské semifinále play-off v dresu Jihlavy pro vás bylo úspěšné. Myslel jste na tyto duely při přípravě na tento zápas?
Ani úplně ne. Říkal jsem si, že na Kladně již budou třeba jiní hráči, celý tým může hrát jinak. Koukal jsem sice na video před zápasem, jak hrají například přesilovky či v útočném pásmu. Ale že bych se zaměřoval speciálně na jednotlivé hráče, to určitě ne.

Zítra na vás čeká další utkání proti Přerovu. Jak náročná byla příprava na dvojici utkání v řadě, navíc proti týmům z horních pater tabulky?
Na každý zápas se připravujeme stejně, do každého zápasu jdeme stejně naplno. Zítra to určitě nebude lehké utkání. Musíme do něj dát stejné maximum jako dneska, taktéž předvést výkon jako dneska.

Děkuji za rozhovor. Přeji hodně štěstí!