2. 1. 2018 | Věra Novotná

Kryštof Hrabík: Snažím se užít si mistrovství co nejvíce

Juniorského mistrovství světa v americkém Buffalu se účastní i Kryštof Hrabík. Původem liberecký útočník odehrál první dvě utkání ve čtvrté formaci s Danielem Kurovským a Petrem Kodýtkem. Před duelem proti Bělorusku ho na jeho pozici vystřídal Jakub Lauko. Svůj další start si připsal až ve veledůležitém čtvrtfinále proti Finsku.

Kryštofe, jak si užíváte letošní turnaj v Buffalu?
Užívám si ho moc. Myslím si, že jsem udělal hodně práce pro to, abych se na mistrovství dostal. Teď jsem tady a snažím se to tu užít co nejvíce. Samozřejmě se jako tým snažíme o co nejlepší výsledek.

Jak hodnotíte základní skupinu a druhé místo?
Myslím si, že skupina se nám povedla. Hráli jsme poctivý hokej a dodržovali jsme to, co jsme dodržovat měli. Vše je ale o čtvrtfinálovém utkání proti Finsku

Co od zápasu s Finskem očekáváte?
Podle mě to bude vyrovnané utkání. Z obou stran se určitě bude chtít zvítězit, výkonnost obou celků bude na 150 %. Vyhraje ten, kdo udělá méně chyb. Doufám, že to budeme my.

V čem tkví největší zbraň českého týmu?
Myslím si, že jsme dobrá parta. Máme tu kluky, kteří umějí v důležitých chvílích vzít utkání na sebe. Celé se to skloubilo dohromady a myslím si, že to funguje. V tom je asi ta největší síla.

Vy osobně plánujete po mistrovství obléknout dres Benátek či Litoměřic, nebo již budete stálou posilou Bílých Tygrů?
Netuším co bude, až přijedu. Teď jsem tady a snažím se tu hrát co nejlépe. Uvidíme co bude, až skončí mistrovství.

Jste spokojen se svými výkony?
Těžko říct. Samozřejmě se snažím odevzdat maximum a snažím se plnit tu roli, kterou v týmu mám. Těžko to lze v tuto chvíli zhodnotit.

S kým jste na mistrovství na pokoji?
Byl jsem s Filipem Heltem, který ale včera odjel.

Díky a ať se daří!