21. 12. 2017 | Vít Trubička

Tomáš Zedek: Emoce k utkání patří

B tým Stadionu sehrál velice vyrovnané utkání s Mosteckými Lvy. V tomto zápase nakonec bral bod. Poprvé v sezóně rozhodly o vítězi střetnutí samostatné nájezdy. V nich se za Litoměřice prosadil pouze Marek Cerman, kdežto za Most Michal Kousek a Jakub Čmolík. Kališníci tak podruhé v sezóně padli v domácím prostředí, byť nyní na rozdíl od úvodního zápasu proti Lounům, jeden bod doma udrželi. Utkání poté krátce zhodnotil střelec úvodního litoměřického gólu Tomáš Zedek.

Litoměřičtí proti Mostu sváděli po celé utkání přestřelku. Zprvu musel dotahovat hostující tým, což se po nějaké době obrátilo a obrativším byli domácí hokejisté. Proto také o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých našli hráči Stadionu recept na Pavla Uhera pouze jednou, kdežto Lvi na Šimona Sklíbu hned dvakrát. „První třetina byla z naší strany velmi povedená. Bojovali jsme, hráli jsme to, co jsme hrát chtěli. Bohužel nám tam padly některé góly v oslabení. V druhé třetině se vývoj zlomil, utkání ovlivnily zbytečné emoce. K naší smůle se pak dobře rozehraný zápas otočil.“.

V předchozím utkání na ledě Mostu padly Litoměřice vysoko 0:5. Doposud bodově vyrovnanému rivalu na prvním místě Krajské ligy mužů tak umožnili odstup. Své mostecké zaváhání však tentokrát, alespoň částečně, napravili. „Splnili jsme naše herní cíle, hráli jsme to, co jsme potřebovali. Úspěšně jsme se snažili o bruslivý hokej. Vyhráli jsme v řadě soubojů. Bohužel gólově to pro nás nedopadlo zcela ideálně, měli jsme v tempu první třetiny vydržet celý zápas.

Právě utkání proti Mostu a předchozí proti Kadani skončilo jednobrankovým rozdílem. Poprvé měly více štěstí Litoměřice, které utkání v Kadani ovládli ještě v základní hrací době. Z Litoměřic si již dva body odvezl Most. Z těchto výsledků by se ale chtěli kališníci oklepat a vrátit se do série vysokých výher. „Poslední zápasy byly doslova vydřené, což se někdy stává. Zase naopak, někdy nám padá do branky soupeřů jeden gól za druhým. Budeme pracovat v nastaveném duchu dál, ve hře je ještě velké množství utkání a myslím, že je opět zlomíme na naší stranu.

Sám Tomáš, kromě velmi rychlého gólu v úvodu první třetiny, také často pobýval na trestné lavici. Před jeho střelou převzal odražený puk, který pak velmi prudce poslal od modré čáry za záda zmateného gólmana mosteckého celku. Na trestné lavici si odpykával tři menší tresty a jeden desetiminutový, osobní trest. „Emoce k utkání tak trochu patří. Teď to bylo trochu přepísklé, což se někdy prostě stane.

Již 30.12. čeká na rezervní celek Stadionu další venkovní utkání, a sice derby proti Roudnici nad Labem. To bude jistě pikantní pro celou řadu hráčů, kteří v minulé sezóně působili právě v Roudnici a pro letošní se přesunuli do Litoměřic. Jmenovitě například Tomáš Drábek, Radek Pavlata či Zdeněk Purma. Naproti tomu tuto sezónu v Litoměřicích začal, a posléze se do Roudnice přesunul Ondřej Lauko. Předsilvestrovské utkání s nádechem dřívějších vzájemných druholigových soubojů začne na roudnickém zimním stadionu v 17 hodin.