18. 12. 2017 | Barbora Koťová

Po reprezentační pauze vyráží Stadion do Třebíče

Po reprezentační pauze se litoměřičtí hokejisté vydávají do daleké Třebíče. Té se aktuálně velice daří, jelikož od začátku listopadu prohrála pouze dvě utkání. Dokáže Stadion hodit za hlavu neúspěch ze začátku prosince a zvítězit na ledě Horácké Slavie? Utkání můžete sledovat prostřednictvím tvcom.cz

Údaje před
32. kolem

Porovnání
po 1. - 31. kole
12-5-2-12
celková bilance
11-3-4-12
7.
postavení v tabulce
10.
48
získané body
43
76
počet vstřelených branek
72
79
počet obdržených branek
81
Roman Erat (4+16) – 20 bodů
nejproduktivnější hráč
Vítězslav Bílek (10+11) – 21 bodů
Luboš Horký – 9 tref
nejlepší střelci
Vítězslav Bílek – 10 tref
Jan Veselý – 10 tref
Roman Erat – 16 nahrávek
nejvíce asistencí
Aleš Pavlas – 13 nahrávek
Ondřej Smetana – 13 nahrávek
Václav Čejka – 38 TM
nejtrestanější hráč
Martin Havelka – 65 TM
Lukáš Vágner – 23:54
nejvyšší průměrný ice-time
Aleš Pavlas – 22:38
Pavel Jekel – 91,86%
Lukáš Dostál – 91,13%
Karel Vejmelka – 91,45%
Dominik Svoboda – 79,17%
úspěšnost brankářů
Tomáš Král – 92,04%
Martin Michajlov – 92,77%
Milan Klouček – 89,62%
47,88%
Podíl střel na branku oproti ostatním střelám
46,45%
83,21%
ubráněná oslabení
85,81%
17,65%
využití přesilovek
9,94%

Posledních 5 kol z pohledu Třebíče

  • Třebíč – Benátky 3:1
  • Třebíč – Ústí n. L. 4:3sn.
  • Karlovy Vary – Třebíč 2:3sn.
  • Třebíč – Kladno 4:3pp.
  • Přerov – Třebíč 4:0

Několik litoměřických hráčů zůstává v zámoří na přípravném kempu U20

Po úspěchu reprezentační devatenáctky na World Junior A Hockey Challenge v kanadském Truro se někteří hráči Stadionu dostali do širší nominace na přípravný kemp před mistrovstvím světa hráčů do dvaceti let. Na tento kemp, probíhající v Niagara Falls, se z kanadského Truro přemístil Milan Klouček. Dále na něj byli nominováni Lukáš Doudera, David Kvasnička, Petr Kodýtek, Filip Helt, Kryštof Hrabík a Radovan Pavlík.

Horácká Slavia byla na vítězné vlně, v posledním odehraném utkání podlehla Přerovu

Vstup Třebíče do soutěže nebyl úplně nejšťastnější, v první čtvrtině soutěže vyhráli šestkrát, z toho jednou v prodloužení. Vše se ale rapidně změnilo od prvního listopadu, od tohoto dne se Třebíči začalo velice dařit. Z dvanácti utkání prohrála pouze dvakrát, a to ve dvacátém třetím kole na ledě prostějovských Jestřábů, kterým Horácká Slavia podlehla vysoko 9:0 a ve třicátém prvním proti Přerovu. V prosinci před reprezentační pauzou odehrála Třebíč tři utkání, ani jedno však neskončilo v základní hrací době. První prosincové utkání odehrála Třebíč před domácím publikem proti ústeckému Slovanu, který dokázala skolit až v samostatných nájezdech. Z utkání v Karlových Varech Horácká Slavia brala stejně jako z předchozího zápasu dva body. Favorita soutěže v tomto utkání třebíčští hráči pořádně potrápili, protože ve třetí třetině během jedné minuty dorovnali dvoubrankové manko a zápas dovedli až do samostatných nájezdů, ve kterých se štěstí přiklonilo na jejich stranu. V předposledním odehraném utkání vyzvala Třebíč kladenské Rytíře, nad kterými vyhrála v prodloužení 4:3. Po reprezentační přestávce ve třicátém prvním kole vyjela Horácká Slavia do Přerova. Zubrům podlehla 4:0 a ti tak přetrhli šňůru třebíčských vítězství.

Autor fotografie: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Poslední vzájemný zápas

19. kolo, 30.10.2017: HC Stadion Litoměřice – SK Horácká Slavia Třebíč 4:3
Branky a nahrávky: 8. Jandus (Strejček, Kantner), 15. Bílek (Pavlas, Hanták), 25. Jeřábek (Miškář, Kantner), 26. Veselý (Pavlas, Bílek) - 22. Havránek (Vodný), 28. Kristl (Zohorna, Půža), 39. Dolníček (Vodný, Půža).
Střely na branku: 27:33
Vyloučení: 3:5
Využití: 2:1
Sestava Litoměřic: Kantor – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Doudera, Strejček, Jandus – Komárek, Veselý, Bílek – Dvořák, Miškář, Kantner – Helt, Válek, Stříbrný – Havelka, Hanták, Jirásek.
Sestava Třebíče: Jekel (26. Svoboda) – Vágner, Nedbal, Půža, Hort, Spurný, Furch – Erat, Dolníček, Horký – Havránek, Kusko, Vodný – Zohorna, Wasserbauer, Kristl – Malec, Král, Paták.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Ofenzivě vládne Erat, v brankovišti se střídají Jekel s Dostálem

Nejproduktivnějším hráčem Horácké Slavie je velice zkušený útočník Roman Erat (na fotce). Ve dvaceti sedmi utkáních si připsal rovných dvacet bodů za čtyři branky a šestnáct přihrávek. V těsném závěsu za ním je šestadvacetiletý Michal Vodný, ten má na kontě osmnáct bodů díky sedmi vstřeleným gólům a jedenácti asistencím. Sedmnácti body se pyšní David Dolíček (6+11).

Mezi třemi tyčemi se v dresu Třebíče v letošní sezóně nejčastěji představuje Pavel Jekel, který si drží nejlepší procentuální úspěšnost z týmu 91,86%. Lukáš Dostál je druhým nejvytěžovanějším brankářem a jeho úspěšnost činí 91,13%. V pěti zápasech také nastoupil Karel Vejmelka, jehož úspěšnost je 91,45%.

Autor fotografie: Jiří Mokrý, hstrebic.cz