28. 11. 2017 | Vít Trubička

Starší dorost zakončil základní část na pátém místě

Hráči staršího dorostu mají za sebou všech šestnáct utkání základní části Regionální ligy staršího dorostu. Tu bohužel zakončili na prvním nepostupovém místě s pětibodovou ztrátou na PZ Kladno. V sezóně budou dále pokračovat ve skupině o umístění, ve které odehrají dalších šestnáct utkání.

Zápasová bilance

Starší dorostenci dokázali zvítězit v sedmi utkáních, další výhru, tentokrát jen dvoubodovou, si připsali v utkání proti Pracovním Zálohám Kladno. O vítězi rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých měli kališníci více štěstí. V jednom utkání naopak v nájezdech litoměřičtí padli, vyzrál na ně rezervní tým karlovarské Energie ze Sokolova. Velmi vysoké výhry si svěřenci Václava Rubeše připsali v obou duelech proti týmům ze chvostu tabulky, Děčínem a Lounami. Děčínští medvědi si odvezli porážky 2:10 a 1:8, lounský Slovan 2:11 a 0:12. Stadionu se rovněž povedlo vyzrát v obou duelech na Mostecké Lvy, nad kterými mají v celkovém souhrnu jedenáctibodový náskok. Zápasy proti Mostu byly zakončeny výsledky 5:3 a 8:5 ve prospěch Litoměřic. Poslední výhru si starší dorost Litoměřic připsal v posledním zápase základní části. S tou se rozloučil vysokou výhrou nad celkem, postupujícím do nadstavbové skupiny z Kadaně. Trhači si vzali příklad z jejich kolegů z A týmu a padli na ledě Litoměřic 0:6. Přesto se udrželi na druhém místě s desetibodovou ztrátou na ústecký Slovan. Na ten Litoměřice ztrácejí 23 bodů.

V další fázi sezóny se dorostenci utkají s týmy z Chomutova, Mostu, Děčína, Loun, Tachova, Berouna, Sedlčan, Benešova, Žebráku a Černošic. S týmy z Ústeckého kraje již nastoupil ve skupině Regionální ligy staršího dorostu, skupiny Západ A. Zbylé celky, ze Středočeského a Plzeňského kraje, nastupovaly v paralelní skupině Západ B. Pro hráče Litoměřic budou utkání se všemi celky ze skupiny Západ B premiérovými. S každým z těchto týmů nemá starší dorost žádný vzájemný zápas od sezóny 2009/10.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Hráčská bilance

Z odehraných šestnácti utkání vzešel jako nejproduktivnější hráč tohoto týmu jeho kapitán, Zdeněk Fábry (na fotce). Korunu si pro sebe zajistil osmi gólovými trefami a čtrnácti asistencemi. Zároveň mu patří prvenství mezi nahrávači. O pozici nejlepšího střelce týmu se dělí dvojice hráčů s dvanácti gólovými trefami. Jsou jimi Jan Smola a Sebastian Švalich. Smola k nim přidal pět asistencí, Švalich hned osm. Branku hájil ve čtrnácti utkání František Kuneš. Jeho gólový průměr je roven 2,71 gólů na zápas. Dvakrát vychytal čisté konto. Dvě utkání odchytal Michal Černý. V jednom vychytal čisté konto, v druhém pustil pět gólů. Jeho průměr je tedy roven 2,50. Jedinkrát hájil branku staršího dorostu Filip Kohout. V něm pustil dva góly.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Celkové pořadí dle kanadských bodů:
1. Zdeněk Fábry (8+14) – 22 bodů
2. Sebastian Švalich (12+8) – 20 bodů
3. Jan Smola (12+5) – 17 bodů
4. Jakub Neudeker (9+7) – 16 bodů
5. Libor Student (4+9) – 13 bodů
5. Marek Vaněk (5+8) – 13 bodů
6. Pavel Vidlička (3+7) – 10 bodů
7. Jakub Herák (8+1) – 9 bodů
8. Vojtěch Chňapko (4+3) – 7 bodů
8. Vojtěch France (2+5) – 7 bodů
8. Michal Hruška (3+4) – 7 bodů
9. Dominik Kamp (1+4) – 5 bodů¨
9. Tomáš Domin (1+4) – 5 bodů
9. Vojtěch Horešovský (0+5) – 5 bodů
10. Michal Racek (2+2) – 4 body
10. Hynek Čapek (1+3) – 4 body
11. Mario Tipán (1+2) – 3 body
12. Tomáš Bacílek (0+2) – 2 body
13. Miroslav Kundrát (0+1) – 1 bod
13. Josef Poulíček (0+1) – 1 bod
13. Michal Brandejský (0+1) – 1 bod