26. 11. 2017 | Jan Luňáček

Utkání se zlomilo ve druhé třetině, konstatuje Ivan Řehoř

Po několika měsíční pauze zaviněné zraněním se v utkání proti Havířovu ukázal na ledě hráč s číslem 94, kterým byl útočník kališníků Ivan Řehoř. Ivan nastoupil do svého teprve třetího zápasu za domácí tým a podařilo se mu vstřelit první branku utkání. V tomto utkání zahrála dobře celá třetí pětka domácích, která vstřelila i důležitý druhý gól.

Ivane, mohl byste nám krátce zhodnotit dnešní utkání?

Myslím si, že utkání se nám povedlo. Měli jsme do začátku zápasu dobrý vstup, ale třetina byla dost vyrovnaná a hrálo se nahoru dolu. Pro nás to byl důležitý zápas i z hlediska toho, že jsme byli v tabulce sousedi a každý bod je důležitý. Pak se nám podařila vstřelit první branku a třetinu vyhrát. Zápas se asi zlomil ve druhé třetině, kdy se nám podařilo vstřelit tři branky a soupeř už nestačil reagovat. Myslím si, že jsme dnes i dost stříleli na branku a z toho se nám podařilo vstřelit i ty čtyři góly.

Vrátíme se k vaší brance. Můžete nám tu situaci popsat?

Branka vyplynula ze hry. Nemáme tuto situaci nijak secvičenou. Jarda Šimeček má šikovné ruce a podařilo se mu za brankou vymíchat puk a poslat mi ho brankoviště. Tam už nebylo moc těžké správně zamířit do soupeřovy branky.

Vy jste přišel do Litoměřic před letošní sezonou. Spolu s vašimi dnešnímu spoluhráči, takže víte, co od nich očekávat.

Ano. Přišel jsem se spoluhráči z Mostu, ale hráli jsme spolu už v juniorce Litvínova. S Josefem Stříbrným jsme hrál už v osmé třídě, takže se opravdu dobře známe.

Jak jste v Litoměřicích spokojený? Byl jste vybrán do projektu Dukla, abyste pomohl mladším hokejistům, i když věkový rozdíl není až tak veliký.

Já jsem v Litoměřicích spokojený a je to tu super. Je tu perfektní zázemí, tréninky jsou na vysoké úrovni a nemáme si na co ztěžovat.

Vy už máte mezi staršímu hokejisty něco odehráno. Je to tak?

Hraji mezi muži již tři roky a mám odehrané nějaké zápasy i v extralize za Litvínov.

Můžete srovnávat juniorskou soutěž a starty mezi muži. Je to velký rozdíl?

To se těžko srovnává. V juniorech jsou mladí kluci, kteří hodně bruslí a nedodržuje se moc taktika. Mezi muži jsou již chytří hráči a na taktiku se hodně dá.

Co očekáváte od svého působení zde v Litoměřicích?

Pro mě je hodně důležité co nejvíce hrát a chci těžit z toho, že je zde skvělé trénování. Myslím si, že bych měl jít hokejově nahoru.

Nyní vás čeká několik venkovních zápasů a v Litoměřicích se kališníci ukáží až koncem roku. Neprojeví se tato absence na zisku bodů do tabulky?

Samozřejmě je lepší hrát před domácím publikem a tady v Litoměřicích jsou skvělí fanoušci, ale nedá se nic dělat. Takto je soutěž nalosovaná a musíme se s tím vypořádat. Na ledě uděláme všechno pro to, abychom nějaké body přivezli i z venku.

Je odehraná půlka sezony. Jak se cítíte po zdravotní stránce? Nějaké problémy byly.

Já jsem byl tři měsíce na marodce a nebylo to nic příjemného. Ale vzala si mě na starost naše kondiční trenérka a hodně moc mi pomohla. Tréninky na suchu, co mi naordinovala mi hrozně pomohly a já se nyní cítím výborně a věřím, že zápas od zápasu budu podávat lepší výkony.

Takže i po delší zápasové pauze dnes z utkání dobrý pocit?

Určitě. Hráli jsme dobře dozadu a soupeře nepustili moc do šancí. I naší lajně to dnes dobře sedlo a vytvořili jsme si plno brankových příležitostí, takže dnes paráda.

Děkujeme za rozhovor a ať se daří.