27. 10. 2017 | Barbora Koťová

Uspějí Litoměřice proti Vsetínu i napodruhé?

Stadion míří do Vsetína, poslední vzájemný zápas dokázaly Litoměřice dotáhnout do vítězného konce v prodloužení a získat tak dva body. Valachům se moc nedaří a v soutěži se spíše trápí, dokáží hráči Litoměřic navázat na vyhrané utkání s Frýdkem-Místkem a přivést z Valašska cenné body? Zápas bude k vidění od 17:30 přímo na Lapači nebo prostřednictvím tvcom.cz

Údaje před
18. kolem

Porovnání
po 1. - 17. kole
4-2-1-9
celková bilance
6-3-3-5
13.
postavení v tabulce
8.
17
získané body
27
43
počet vstřelených branek
48
51
počet obdržených branek
47
David Březina (11+7) - 18 bodů
nejproduktivnější hráči
Vítězslav Bílek (7+6) - 13 bodů
Ondřej Smetana (3+10) - 13 bodů
David Březina - 11 tref
nejlepší střelec
Vítězslav Bílek - 7 tref
Ondřej Slováček - 10 nahrávek
nejvíce asistencí
Aleš Pavlas - 10 nahrávek
Ondřej Smetana - 10 nahrávek
Tomáš Frolo - 67 TM
nejtrestanější hráč
Martin Havelka - 43 TM
Filip Dundáček - 21:37
nejvyšší průměrný ice-time
Aleš Pavlas - 22:32
Luboš Horčička - 88,09%
Jaroslav Pavelka - 91,60%
Michal Šurý - 86,81%
úspěšnost brankářů
Tomáš Král - 92,17%
Milan Klouček - 87,92%
Patrik Rybár - 94,29%
Martin Michajlov - 91,78%
51,14%
Podíl střel na branku oproti ostatním střelám
47,09%
79,17%
ubráněná oslabení
84,62%
12,68%
využití přesilovek
8,25%

Posledních 5 kol z pohledu Vsetína

  • Přerov - Vsetín 2:1
  • Vsetín - Kladno 5:1
  • Karlovy Vary - Vsetín 3:0
  • Vsetín - Ústí n. L. 7:2
  • Vsetín - Třebíč 1:3

Vsetínu se v soutěži zatím moc nedaří

Nováček ligy do úvodních dvou zápasů nevstoupil vůbec špatně a po dvou odehraných kolech měl krásných pět bodů. Od třetího kola ovšem přišla řada proher a Vsetín se tak rychle propadal tabulkou. Ze sedmnácti odehraných zápasů Valaši vyhráli pouze šest a z toho dva v prodloužení. Z posledních čtyř utkání dokázali hráči Vsetína uhrát šest bodů. Ve čtrnáctém kole porazili na domácím ledě ústecký Slovan vysoko 7:2, následující zápas odehráli na ledě Karlových Varů, toto utkání však ovládl favorizovaný celek domácích a karlovarská Energie zvítězila 3:0. V předposledním utkání vyzval Vsetín před svými fanoušky kladenské Rytíře, které roznesl na kopytech a Kladno domů odjíždělo s porážkou 5:1. Poslední zápas Valaši sehráli proti Přerovu. Se Zubry odehráli velice vyrovnané utkání, které bylo rozhodnuto až v poslední minutě, když domácí celek vstřelil branku a Přerov tak vyhrál 2:1.

Autor fotografie: Martin Pavík (hc-vsetin.cz)

Změny v kádru Vsetína

Začátkem října Vsetín posílil, litoměřickým fanouškům velice dobře známý golman, Jaroslav Pavelka, který byl do Vsetína poslán prozatím na měsíční hostování z Hradce Králové. Dále do Vsetína před několika dny přišly další dvě posily, které se zatím v dresu Valachů nepředstavily. První posilou je devětatřicetiletý bek Pavel Skrbek, který má zkušenosti například i ze zámořské NHL. Posledním celkem, ve kterém působil byli znojemští Orli, hrající rakouskou EBEL ligu, ve které se představují kromě rakouských týmů i několik zahraničních týmů. Poslední oznámenou posilou Vsetína je slovenský útočník Roman Tomas, který stejně jako Pavel Skrbek působil minulou sezónu ve Znojmě.

Autor fotografie: Martin Pavík (hc-vsetin.cz)

Nejlepší střelec ligy obléká dres Vsetína

Přestože se Vsetínu moc nedaří, ve svých řadách mají nejlepšího střelce soutěže, kterým je David Březina. Ten v šestnácti odehraných utkáních dokázal vstřelit jedenáct branek. Zároveň je i nejproduktivnějším hráčem svého týmu, jelikož si k jedenácti gólům připsal ještě sedm asistencí. Druhým neproduktivnějším hráčem Valachů je Jaroslav Markovič, který v šestnácti zápasech zaznamenal dvanáct bodů (4+8). Nejlepším nahrávačem mužstva je Ondřej Slováček, ten má na svém kontě jedenáct bodů za jeden gól a deset asistencí.

Autor fotografie: Martin Pavík (hc-vsetin.cz)

Předchozí vzájemný zápas

5. kolo 23.9.2017: HC Stadion Litoměřice - VHK ROBE Vsetín 4:3pr.

Branky a nahrávky: 19. Komárek (M. Havelka), 32. Jirásek, 52. Kantner (Jirásek, Pavlas), 62. Miškář (Smetana) – 10. Hruška (Březina), 38. Březina (Kucharczyk, Janáček), 60. Kucharczyk (Březina).

Sestava Stadionu: Michajlov (Klouček) – Jeřábek, Pavlas (C), Smetana (A), Kvasnička, Jandus, Strejček – Bílek, J. Veselý, Helt – M. Chalupa, J. Šimeček, Kantner – Jirásek, Miškář, R. Pilař – Komárek, Hanták, M. Havelka.

Sestava Vsetína: Šurý (Horčička) – Ostrčil, Frolo (A), Janáček, Teper, Holomek, Dundáček – Březina, Hruška (C), Kucharczyk (A) – Vávra, Karafiát, Slováček – Hořanský, Pokorný, Markovič – Finsterle, Šilhavý, Kajaba.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová