24. 10. 2017 | Vít Trubička

Do Kalich Areny zavítají Rysi, připraví je kališníci o třetí místo?

Na úspěšně zvládnutý zápas Litoměřic v Kadani navazuje domácí zápas proti Frýdku-Místku. Litoměřice jistě budou chtít i v tomto zápase naplno bodovat, neboť konkurence kolem hranice postupu do play-off je díky letošní vyrovnanosti vysoká a každý bod je důležitý. Rysi jsou v tuto chvíli v jiné pozici, neboť se dokázali vyšvihnout až na třetí místo za vedoucí Karlovy Vary a Kladno, přesto mají na kališníky, kteří jsou o šest pozicí níže ztrátu pouhých pět bodů. Utkání v Kalich Areně začíná v 18:00. Případně bude k vidění na tvcom.cz

Údaje před
17. kolem

Porovnání
po 1. - 16. kole
5-3-3-5
celková bilance
7-3-2-4
9.
postavení v tabulce
3.
24
získané body
29
42
počet vstřelených branek
39
43
počet obdržených branek
36
Aleš Pavlas (2+10) – 12 bodů
nejproduktivnější hráč
Milan Mikulík (3+8) – 11 bodů
Vítězslav Bílek – 6 tref
nejlepší střelec
Vít Christov – 5 tref
Aleš Pavlas – 10 nahrávek
nejvíce asistencí
Milan Mikulík – 8 nahrávek
Martin Havelka – 41 TM
nejtrestanější hráč
Milan Mikulík – 75 TM
Aleš Pavlas – 22:14
nejvyšší průměrný ice-time
Lukáš Kovář – 22:00
Tomáš Král – 92,17%
Milan Klouček – 87,92%
Martin Michajlov – 92,98%
úspěšnost brankářů
Jan Strmeň – 95,06%
Lukáš Daneček – 91,13%
46,48%
Podíl střel na branku oproti ostatním střelám
47,61%
84,34%
ubráněná oslabení
84,00%
7,69%
využití přesilovek
16,67%

Posledních 5 kol z pohledu Frýdku-Místku

  • Frýdek-Místek – Přerov 3:1
  • Kladno – Frýdek-Místek 4:1
  • Frýdek-Místek – Karlovy Vary 1:0 pp.
  • Frýdek-Místek – Ústí nad Labem 6:5 sn.
  • Třebíč – Frýdek-Místek 4:0

Rysi pravidelně prokládají vítězné vlny prohrami

Frýdecko-místecký tým dokáže obrat o body i větší favority soutěže, zároveň si odvézt vysokou porážku od menších týmů. Dokáže držet krok v přestřelce do posledního dechu, zároveň rozhodnout zápas jediným gólem až v prodloužení. Do druhé čtvrtiny soutěže vstoupili Slezané právě výhrou 1:0 v prodloužení nad Karlovými Vary, což ukázalo diametrální rozdíl od předchozího zápasu, v němž Frýdek-Místek porazil ústecký Slovan 6:5, přičemž o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. Kladenské Rytíře již ale rysi obrat o body nedokázali, naopak si ze středních Čech odvezli porážku 1:4.

Poslední zápas odehrál Frýdek-Místek doma proti Přerovu. Rysi měli docela dlouhou dobu jednogólový náskok po trefě Víta Christova ze 7. minuty. Zápas se zvrtl v drama až v samém závěru, kdy se podařilo vyrovnat Radomíru Palovi. Frýdecko-místečtí se však zahnat do kouta nenechali, o necelou minutu později znovu strhli vedení na svou stranu, zásluhou Mariána Adámka. Definitivně pojistil vedení Frýdku-Místku trefou do prázdné branky Přerova Lukáš Kaukič.

Autoři fotografie: Jan Velčovský, Kateřina Velčovská (hcf-m.cz)

Předchozí vzájemný zápas rovněž přinesl drama v závěru

Dlouhou dobu to vypadalo na celkem jasné vítězství Slezanů. Frýdku-Místku se podařilo postupně nasázet do sítě Milana Kloučka čtyři góly. Za Kloučkova záda postupně umístili kotouč Vít Christov, který se prosadil hned dvakrát a Antonín Pechanec s Filipem Bajtkem, oba po jedné trefě. Po Bajtkově gólu opustil brankoviště Stadionu Milan Klouček a nahradil jej Martin Michajlov. Jako impuls pro Stadion mohla působit změna brankáře. Díky trefám Radka Pilaře, Matěje Chalupy a Jana Veselého se zadařilo kališníkům snížit na rozdíl jediné branky. K vyrovnání už ale nedošlo, naopak Frýdek-Místek si pojistil v závěru vítězství zásluhou Michala Kovařčíka.

4. kolo, 20.9.2017: HC Frýdek-Místek – HC Stadion Litoměřice 5:3
Branky a nahrávky: 13. Christov (Kofroň), 22. Christov, 33. Pechanec (Kovář, Klimša), 34. Bajtek (Mikulík, Ostřížek), 59. Kovařčík (Jáchym, Kovář) – 39. R. Pilař (Smetana), 57. Chalupa (Miškář), 58. Veselý (Smetana, Kvasnička).
Střely na branku: 25:26
Vyloučení: 7:9
Využití: 2:0
V oslabení: 1:0
Sestava Frýdku-Místku: Strmeň – Haman, Kovář, Ovčačík, Zahradníček, Bartko, Piegl – Ostřížek, Pechanec, Chmielewski – Klimša, Kovařčík, Kalus – Kofroň, Mikulík, Christov – Jáchym, Kvasnica, Bajtek.
Sestava Litoměřic: Klouček (34. Michajlov) – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Kvasnička, Jandus, Strejček – Bílek, Veselý, Pilař – Kantner, Helt, Chalupa – Miškář, Šimeček, Jirásek – Havelka, Komárek, Hanták.

Autoři fotografie: Kateřina Velčovská, Jan Velčovský (hcf-m.cz)

Ofenzivě vládne Mikulík, v brankovišti se střídají Strmeň a Daneček

Vedoucí postavení v tabulce kanadského bodování Frýdku-Místku připadlo na Milana Mikulíka. Frýdecko-místecký kapitán si jej zajistil třemi góly a osmi asistencemi. O pouhou asistenci méně má na svém kontě Antonín Pechanec. Nejlepším střelcem rysů je Vít Christov, do branek soupeřů dokázal uklidit šest puků, asistenci má však pouze jednu, čímž v tabulce kanadského bodování patří až na osmé místo.

Brankoviště Frýdku-Místku zatím jistili dva gólmani, Jan Strmeň a Lukáš Daneček. Oba odchytali shodně osm utkání. Strmeň si v nich zajistil úspěšnost 95,06%, to ho vyneslo i na druhé místo v tabulce úspěšnosti gólmanů celé WSM Ligy. Danečkova úspěšnost je vyčíslena 91,13%.

Autor fotografie: Jan Čech (Karlovarský deník)