7. 9. 2017 | Vít Trubička

Letní příprava je za námi – jak si v ní hráči vedli?

Díky neodehranému zápasu proti Klatovům se kališnická příprava ztenčila na sedm zápasů, ve kterých hráči Litoměřic poměřili síly s dalšími celky hrajícími WSM Ligu. Kališníci dokázali třikrát zvítězit, jednou prohrát v prodloužení a třikrát prohrát. Ve třech dvojzápasech se utkali s Kadaní, Ústím nad Labem a Benátkami nad Jizerou. Jedinkrát sehráli duel s Karlovými Vary.

Hráčské změny

Do úvodu letní přípravy nastoupili kališníci ve složení: Chmel, Michajlov – Bažant, Havránek, Jebavý, Málek, Pavlas, Smetana, Strejček, Šesták – Bílek, Hanták, Havelka, Kalla, Kmošek, Kulda, Miškář, Myšák, Pilař, Řehoř, Stříbrný, Sýkora, Šimeček, Zajan. Po prvním odehraném zápase opustil kádr Josef Myšák, který zamířil do USA. Posléze díky příchodům nových brankářů odešel do druholigového Havlíčkova Brodu Michal Chmel. Třetím odchozím hráčem byl Jakub Kmošek, v současnosti hájící barvy rovněž druholigového Dvoru Králové nad Labem.

Tyto odchody vyvažovalo určité množství příchodů. Z juniorského týmu pražské Sparty přišel Martin Jandus. Zbylí hráči přišli v projektu ČSLH. Mezi ně patří gólmani Milan Klouček a Adam Wolf. Obránce Radek Jeřábek. V neposlední řadě také útočníci Jaroslav Dvořák, Filip Helt, Filip Jirásek, Matyáš Kantner a Vojtěch Komárek. Na dva zápasy se zde objevil Jan Bečvář.

Hráčská bilance

V brance se nejčastěji střídali Milan Klouček a Martin Michajlov. Oba odchytali shodně po třech zápasech. Jedinkrát se v kališnické svatyni objevil Adam Wolf. Michajlov odchytal úvodní duel v Ústí nad Labem, kde propustil jedinou branku. Dále se objevil v domácím zápase proti Kadani, v němž udržel čisté konto. Dvakrát se objevil puk za jeho zády v odvetě zápasu s Benátkami nad Jizerou. Klouček odchytal první zápas s Benátkami a jediný s Karlovými Vary. V obou nedokázal pokrýt čtyři gólové střely. V posledním duelu s Kadaní pustil dva góly, přesto svými výkony tým obvykle držel nad vodou. Na Wolfa čekalo pouze domácí derby s Ústím nad Labem, v němž nedokázal zabránit čtyřem gólovým trefám.

Nejlepším střelcem Stadionu v přípravě byl se třemi góly Filip Hanták. Nejproduktivnějším hráčem a nejlepším asistentem však byl Josef Stříbrný se dvěma góly a pěti asistencemi. V závěsu se za Stříbrným objevil s bilancí dvou gólů a třech asistencí Filip Jirásek, který jako jediný odehrál všech sedm zápasů. Nejproduktivnějšími obránci se stali, díky dvěma vstřeleným gólům a dvěma asistencím, Jiří Jebavý a Aleš Pavlas.

Celkové hráčské statistiky

Milan Klouček: 3 zápasy, 10 obdržených gólů
Martin Michajlov: 3 zápasy, 3 obdržené góly
Adam Wolf: 1 zápas, 4 obdržené góly

Martin Jandus: 6 zápasů, 1 asistence
Jiří Jebavý: 6 zápasů, 2 góly
Radek Jeřábek: 4 zápasy
Dominik Málek: 6 zápasů, 1 gól
Aleš Pavlas: 4 zápasy, 2 asistence
Ondřej Smetana: 6 zápasů, 1 asistence
Jan Strejček: 5 zápasů, 1 gól
David Šesták: 6 zápasů, 1 gól

Vítězslav Bílek: 4 zápasy, 2 asistence
Jaroslav Dvořák: 5 zápasů, 1 asistence
Filip Hanták: 6 zápasů, 3 góly
Martin Havelka: 2 zápasy
Filip Helt: 1 zápas, 1 gól
Filip Jirásek: 7 zápasů, 2+3
Jaroslav Kalla: 4 zápasy, 1+1
Matyáš Kantner: 3 zápasy, 1 asistence
Vojtěch Komárek: 6 zápasů, 2+1
Vojtěch Kulda: 4 zápasy, 1 asistence
Patrik Miškář: 6 zápasů, 2 góly
Radek Pilař: 6 zápasů, 1+2
Ivan Řehoř: 5 zápasů
Josef Stříbrný: 6 zápasů, 2+5
Jaroslav Šimeček: 5 zápasů, 1 asistence
Pavel Zajan: 6 zápasů, 2 asistence