24. 2. 2017 | Redakce

Skvělý úspěch krajského výběru v Kanadě

Jako součást týmu výběru Ústeckého kraje ročníku 2004 se naši sedmáci zúčastnili v minulých dnech prestižního mezinárodního turnaje „International Pee-Wee B.S.R. 2017“ v kanadském Québecu. Tým výběru Ústeckého kraje tvoří v posledních dvou letech vedle hráčů klubu z Litoměřic také hráči hokejových klubů Litvínova, Chomutova a několika dalších menších klubů kraje. Turnaj Pee-Wee je již tradičně vypsán pro hráče U13 a letos se konal již jeho 42. ročník a i letos se ho zúčastnily týmy kluků ročníku 2004 z několika desítek zemí různých koutů světa. V letech minulých se tohoto turnaje zúčastnila např. i řada hráčů velmi zvučných jmen Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Paul Stastny, Marc-André Fleury, Marian Hosa a v posledních letech i další hráči severoamerické NHL jako např. Jeffrey Skinner nebo náš Michael Frolík.

Tým Ústeckého kraje se tohoto turnaje účastnil v nejvyšší výkonnostní kategorii AAA. Celý tým odcestoval do Kanady již počátkem února, a po nezbytné aklimatizaci spojené s časovým posunem a zámořským herním stylem odehrál v přípravě na turnaj dva přípravné zápasy s místními týmy. Po kvalitní přípravě následovaly zápasy základní skupiny již samotného turnaje, ve kterých si Severočeši vedli skvěle, a po třech vítězných utkáních ovládli skupinu „A“, a postoupili tak do semifinále a závěrečných vyřazovacích bojů play-off z 1. místa ve skupině. V semifinále následně přetlačili tým Nord Bohemia (CZ) a cestu za vytoužením triumfem jim zastavil ve velmi vyrovnaném finále a ve 2. minutě prodloužení výběr Florida Bulldogs z USA. Ústecký kraj tak zůstal těsně pod vrcholem, i ikdyž k obrovskému úspěchu chybělo skutečně jen velmi málo. O to víc takto těsná prohra v prodloužení celý tým mrzela. Přesto tento český tým odjel z Kanady se vztyčenou hlavou a s velmi dobrým výsledkem. Být stříbrní na takto prestižním mezinárodním turnaji v nejvyšší výkonnostní kategorii, porazit několik severoamerických výběrů a navíc v Kanadě není rozhodně žádná ostuda. Naopak kluci zaslouží obrovskou pochvalu, probojovali se až do finále, to si naplno užili, rvali se jako lvi a nedali nikomu nic zadarmo. A co víc, kluci z Litoměřic byli po celou dobu turnaje stavebním pilířem celého ústeckého týmu a zanechali tak v Quebecu velmi výraznou hokejovou stopu. Celkově druhé místo na turnaji „International B.S.R. Pee-Wee Québec 2017“ je tak pro celý tým Ústeckého kraje a potažmo i náš litoměřický hokej obrovským úspěchem.

Zápasy Ústeckého kraje na turnaji

Ústecký kraj (CZ) - Rive-Sud College Francais Québec (CAN) 2:1 prodl. (0:0, 0:0, 1:1, 1:0)
Branky ÚK: Šikl (Leden), Beran (Leden)
Hráči utkání: Leden Matěj - Trépanier Laurent

Ústecký kraj (CZ) - Bedford Blues Nova Scotia (CAN) 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky ÚK: Postl (Leden), Pešta
Hráči utkání: Postl Ondřej - Blanchard Noah

Ústecký kraj (CZ) - Boston Jr. Bruins (USA) 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)
Branky ÚK: Postl (Šikl), Hamr D. (Hercík), Hora (Hamr D.), Habětín (Hora), Šikl (Postl), Pešta (Plos)
Hráči utkání: Hamr David - McWhinnie Liam

SEMIFINÁLE: Ústecký kraj (CZ) - Nord Bohemia (CZ) 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branky ÚK: Plos
Hráči utkání: Plos Lukáš - Dřínovský Adam

FINÁLE: Ústecký kraj (CZ) - Florida Bulldogs (USA) 2:3 prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Branky ÚK: Plos (2x)
Hráči utkání: Plos Lukáš - Bickford Aidan

Z hokejového klubu Litoměřic za tým Ústeckého kraje v Quebecu nastoupili: Beran Vítek, Čech Matěj, Hamr Adam, Hamr David, Hartman Jan, Pešta Šimon a Plos Lukáš.

Všem klukům velká pochvala za skvělou reprezentaci nejen litoměřického hokeje!