27. 1. 2017 | Vít Trubička

Budou kališníci pokračovat ve vítězném tažení?

K sobotnímu utkání do Kalich Arény zavítá jihlavská Dukla. Jihlavští srdnatě bojují s kladenskými Rytíři o druhé místo tabulky WSM Ligy. Nad Kladnem nyní vedou pouze o skóre, přičemž od konce listopadu prohráli pouze dvakrát a druhou příčku si tak drží poměrně stabilně. Litoměřice se zase od utkání v Ústí nad Labem vezou na vítězné vlně, na které jistě budou chtít zůstat. Jak vše dopadne? Úvodní buly je na programu v 17:00.

HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava

Údaje před
46. kolem

Porovnání
po 1. - 45. kole
15-5-7-18
celková bilance
22-11-1-18
9.
postavení v tabulce
2.
62
získané body
89
110
počet vstřelených branek
130
107
počet obdržených branek
86
Jaroslav Kalla (7+22) – 29 bodů
nejproduktivnější hráč
Tomáš Čachotský (14+31) – 45 bodů
Lukáš Nedvídek – 11 gólů
nejlepší střelec
Jiří Říha – 17 gólů
Jaroslav Kalla – 22 nahrávek
nejvíce asistencí
Tomáš Čachotský – 31 nahrávek
Ondřej Kopta – 61 TM
nejtrestanější hráč
Vlastimil Bilčík – 69 TM
Jaroslav Pavelka – 93,68%
Filip Šindelář – 90,91%
úspěšnost brankářů
Miroslav Svoboda – 94,56%
Jakub Škarek – 92,49%
85,71%
ubráněná oslabení
86,50%
15,08%
využití přesilovek
15,22%

Posledních 5 kol z pohledu Jihlavy

  • Jihlava - Slavia 3:2 pp.
  • Kladno - Jihlava 5:2
  • Jihlava - Havířov 3:2
  • Benátky n. Jizerou - Jihlava 2:4
  • Frýdek-Místek - Jihlava 3:4 pp.

Jihlava se snaží uhájit svou pozici z minulé sezóny

Dukla se od začátku tohoto ročníku drží na čele tabulky a úspěšně tak navazuje na minulý ročník, ve kterém se probojovala až do baráže o nejvyšší soutěž. Momentálně Jihlavští obývají druhé místo tabulky s pětibodovou ztrátou na vedoucí tým z Českých Budějovic. Jak bylo již zmíněno, stejný počet bodů má i Kladno. Čtvrtá Slavia má na tuto dvojici ztrátu sedmi bodů. Jihlavští mají velkou šanci se znovu dostat do baráže o extraligu a vrátit se do ní, čímž by významně oslavila 60. výročí. Mají však velmi silnou konkurenci v podobě Českých Budějovic a Kladna, překvapit též může pražská Slavia. Dukla je ale ve formě, ze všech lednových duelů zatím prohrála pouze zápas s Kladnem.

Poslední zápas odehráli Jihlavští na Horáckém zimním stadionu proti Slavii Praha. Tento zápas měl téměř totožný průběh jako zápas Slavie v Litoměřicích. Po trefě Lukáše Endála Jihlava ještě v první třetině díky Aleši Jerglovi a Adamu Zemanovi otočila vývoj utkání na svou stranu. Ve druhé třetině srovnal slávistický Václav Krliš. Dva body pro Jihlavu zařídil v druhé minutě prodloužení využitím přesilovky Jiří Říha.

Autor fotografie: Tomáš Buksa (hcdukla.cz)

Ve vzájemných duelech převažují výhry Jihlavy

První z duelů obou soupeřů, hraný v Jihlavě, byl až do posledního dechu vyrovnaný. Vývoj dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých měla Dukla více štěstí. V druhém střetnutí, hraném v Litoměřicích, měla více ze hry Jihlava, která si odvezla výhru 4:2. V posledním zápase na ledě Horáckého zimního stadionu čekali diváci na první trefu až do 35. minuty. V tu dobu se totiž prosadil litoměřický Martin Ondráček. Kališníci poté po celkem dlouhou dobu drželi vedení, až deset vteřin před koncem vyrovnal Adam Zeman. V prodloužení využil armádní celek přesilovku po sevření puku rukou Martina Ondráčka. Dva body pro domácí tedy zajistil Jiří Říha.

10.12.2016, 34. kolo: HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 2:1 pp.
Branky a nahrávky: 60. Zeman (Seman, Říha), 63. Říha (Seman, Protasenja) – 35. Ondráček (Hanták).
Vyloučení: 5:8
Využití: 2:0
Střely na branku: 39:20.

Autor fotografie: Tomáš Buksa (hcdukla.cz)

Utkání se ponese v duchu akce Na hokej s plyšákem!

Dnešní zápas bude ozvláštněn třemi různými akcemi. První je vedena jako vzpomínka na Ivana Hlinku a nazývá se Legenda pomáhá. Všechna mužstva Tipsport Extraligy i WSM Ligy odehrají první třetinu svých duelů ve speciálních retro dresech, které následně poputují do dražby, jejíchž výtěžek bude odevzdán do rukou představitelů Nadačního fondu Ivana Hlinky.

Druhou akcí bude házení plyšáků na ledovou plochu při prvním gólu kališníků, které se v Kalich Areně odehraje poprvé po dvou letech. Tyto dárky poté budou předány Dětskému domovu v Litoměřicích a dětskému oddělení litoměřické Městské nemocnice.

Poslední akce bude zaštítěna Královstvím železnic. Během přestávkové soutěže mohou diváci soutěžit o volné vstupenky. Na to bude navazovat nedělní autogramiáda v budově KŽ na Smíchově, kde bude kališníky reprezentovat tato trojice hráčů: Aleš Pavlas, David Švagrovský a Jaroslav Kalla.

.

Komu se daří?

Nejproduktivnějším hráčem Dukly Jihlava, jakožto i celé WSM Ligy, je nyní Tomáš Čachotský (na fotce), který má na svém kontě 45 bodů. Díky sedmnácti trefám se do čela tabulky střelců v jihlavské Dukle dostal čerstvý rekordman Jiří Říha. Nejvíce asistencí, celkem 31, si připsal Tomáš Čachotský. Nejlepším brankářem jihlavské Dukly, opět i celé WSM Ligy, je Miroslav Svoboda, který si v 23 startech připsal úspěšnost 94,56%. Klec Jihlavy střeží i mladík Jakub Škarek, který ve svých 22 startech byl úspěšný na 92,49%.

Pikantní bude toto střetnutí pro Filipa Stoklasu, novou posilu kališníků. Stoklasa letos za Duklu odehrál 44 zápasů, během nichž vstřelil jedinou branku a jedenáctkrát asistoval.

Sestava Jihlavy z posledního zápasu: Škarek – Šidlík, Bilčík, Půža, Dundáček, Říha, Kaláb, Kajínek – Diviš, Březina, Danišovský – Zeman, Anděl, Jícha – Jergl, Seman, Skořepa – Čachotský, Protasenja, Důras